MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ…

MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ…


Biraz evvel internette okudum, dunyadaki milyarderlerin sayisi 3 bini gecmis ve toplam servetleri 16 trilyon dolarin ustune cikmis. En cok milyarderi olan ulke elbette ki 1,000’e yakin kisi ile ABD, onlari takib eden ulke olarak 500’den fazla milyarder ile Çin imis; nerede kaldi komunizm ???

Bu bana papaz efendinin oruc yerken yakalandiginda soyledigi ” sen papazin yedigine degil, dedigine bak ” lafini hatirlatti. Hristiyanlikta da oruc mu varmis diyecek olanlara: yakin zamana kadar katoliklerde Cuma gunleri et yemek gunah sayilirdi.

Dunyanin en zengin adami, ne tesaduf ki, dunyanin en ahlaksiz adami olarak da bilinen Elon Musk imis. En zengin kadin da yine ahlaksizligi ve gaddarligi ile meshur ABD’li Walton ailesinden bir kadin, ne var bu ahlaksizlikla milyarderlik arasindaki bag acaba ???

Beni komunist zannedenlere cevabim : sosyal demokrat olmayi kabul ederim, ama komunistligi, ASLA; zorbalik, Allahi inkar etme, cana kiymayi mubah gosterme bana gore degil, masum torunlarin aileden kalma varliklarina el koyma benim nazarimda haydutluktur.

Ne var ki yirmi sene evvel adini duymadigimiz bir zipciktinin dunyanin en zengin milyarderi olmasi birseylerin bozuk olduguna isaret ediyor. O zipcikti bir uzay adamina benzeyen suratiyla bana hic itimad telkin etmiyor dostlar; herif para icin anasini ve karisini kiraya verecek cinsten bir p……k

Bu milyarderlerin hepsi de mi ahlaksiz ? Bilemeyiz ama cogu vesikali. Ahlakin bosalttigi yerlere mi para doluyor, yoksa paranin doldugu yerden ahlak mi kovalaniyor, dusunmeye deger. Ne var ki ikisi bir arada pek gitmiyor, hele milyar seviyelerine gelindiginde, HIC gitmiyor.

Ilahi Adalet sonunda tecelli ediyor, kim olursa olsun bu dunyayi birkac metre keten beze sarili terk edecek; o bezin cepleri yok, gidilen yerde de Wall Street oldugunu hicbir peygamberden duymadik.

Listede Turkiyeden 31 isim varmis,
Basta gelen isim 5.5 milyar dolarlik servetiyle YILDIZ HOLDING yoneticisi Murat Ulker. Kimdir bu Murat bey ve ne yapar YILDIZ Holding acaba ???

Ardindan 4.3 milyar dolarlik servetiyle Cemil Kazanci adinda bir kisi geliyor. Ucuncu de 3.2 milyar dolarla Ipek Kirac. Hele sukur bir bilinen zenginin adi ortaya cikti.

Bu listelerde olmasi gerekip adi gecmeyen Rothschield, Rockefeller, Husnu Ozyegin, Rahmi Koc, Sabanci, Dogus Holding sahipleri gibi kisiler ile Hollanda ve Ingiltere kraliyet ailesi mensuplari sanirim kamufle edilen isimler arasinda. Husnu Ozyegin seneler once FINASBANK’i birkac milyar dolara satmisti. O gundenberi kendisi ve oglu Turkiye disinda hatiri sayilir yatirimlar yapti. Zarar etmek o insanlarin lugatinde yok.

Ayrica 25 ton altin sahibi oldugu rivayet edilen bir devlet baskaninin da hic adi gecmiyor. Bir grami 100 dolara yaklasan altinin bir tonu 100 milyon, 25 tonu 2.5 milyar dolar eder.

Bu zugurtten bu kadar, cenem degil, ama parmagim iyice yoruldu. Varalim biz zugurtler de biraz oyalanalim. Bugun boykot var, katilin da paraniz cebinizde kalsin.

Sozlerimi Yunus Emre’nin essiz zekasindan bir misra ile bitireyim :

Mal sahibi, mulk sahibi,
Hani bunun ilk sahibi.
Mal da yalan, mulk de yalan,
Var sen de biraz oyalan.

Ahmet

This entry was posted in KAPİTALİZM - LİBERALİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *