ERDEM YOKSUNU, ABD İŞBİRLİKÇİSİ, YOBAZ SEVİCİSİ MENDERES’İ ÖVEN BİR CHP SAYLAVI

ERDEM YOKSUNU, ABD İŞBİRLİKÇİSİ, YOBAZ SEVİCİSİ MENDERES’İ
ÖVEN BİR CHP SAYLAVI (milletvekili) VAR: SALİH UZUN.


CHP İzmir Saylavı Salih Uzun, Halktv’de 13 Haziran gecesi yayımlanan bir izlencede Menderes için üsteleyerek “Demokrasi Şehitidir” dedi…

ABD’nin “Komünizme Karşı İslam” tasarcasının uygulayıcısı, Saidi Kürdi sevicisidir Menderes… Menderes’in bir Petrol Yasası çıkararak ABD’ye yardakçılık yaptığını, 6-7 Eylül olaylarını tezgâhladığını, TBMM’ye danışmadan Kore’ye asker gönderdiğini, Tahkikat Komisyonları kurdurarak CHP’yi kapatmaya kalkıştığını bilmiyor mu Salih Uzun? Menderes, evli kadınların, yanında çalışan memurların eşlerine de göz koymuş bir erdem yoksunuydu. Hiç utanmadan bu kişiyi övdü Salih Uzun… Menderes’in TBMM çatısı altında DP saylavlarına “Siz dilerseniz bu ülkeye şeriatı bile getirebilirsiniz” dediğini bilmiyor mu Salih Uzun? (Demokrasi, neredeymiş Salih Uzun?)
Bilge Önderimiz Atatürk’ün buyruğuyla ülkemizde 18 yıl Türkçe ezan okunmuştu. Menderes, tapınmaya çağrıyı (ezanı) Arapçaya döndürdüğünde, devrimci Türkçeci Nurullah Ataç, Menderes’e şöyle seslenmişti:

“Bugün ‘ezan’ haberci ses / Yarın ‘harfler’ öbürgün ‘fes’ /
Ondan sonra ‘karaçarşaf-kafes’ / yaşa be Adnan Menderes”…

CHP Saylavı Salih Uzun, aklını başına devşirsin…
Kaygılarımla.
Tarık Konal

SALİH UZUN KİMDİR? NERENİN MİLLETVEKİLİ?
Siyaset bilimci, gazeteci ve politikacı olarak tanınan Salih Uzun, Türk Demokrasi Vakfı’nın ikinci kurucu genel başkanı olarak görev yapmış ve aynı zamanda Türk Demokrasi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olmuştur. Ayrıca, 28. dönem Demokrat Parti İzmir milletvekili olarak görev yapmıştır.
2009 yılında kapanan Anavatan Partisi’nin (ANAP) son genel başkanı olarak görev almıştır. Özellikle, 26 Ekim 2008 tarihinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 6. Olağanüstü Büyük Kongre’de ANAP’ın son genel başkanı olarak seçilmiştir. Bu kongre, daha sonrasında Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin birleşmesiyle sonuçlanmıştır. Uzun, bu birleşme sürecinde önemli bir role sahip olmuş ve Hüsamettin Cindoruk ile birlikte bu birleşmeyi gerçekleştiren isimlerden biri olarak öne çıkmıştır.
Salih Uzun, 2023 genel seçimlerinde CHP listelerine Demokrat Parti kontenjanından girerek İzmir 2. bölge milletvekili adayı olmuş ve İzmir milletvekili seçilmiştir.
This entry was posted in Politika ve Gundem, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *