YABANCI BASIN * Erdoğan’ın Politikaları Türk Gençliğini İzole Etti ve “Dindar Bir Nesil” Yetiştiremedi

Erdoğan’ın Politikaları Türk Gençliğini İzole Etti
ve “Dindar Bir Nesil” Yetiştiremedi

Paul Antonopoulos – 23 Mart 2022 – Küresel Araştırma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesinin enflasyonu ve kur şokunu düşük oranlarla atlatabileceğine dair bahsi, Ukrayna’daki savaşın yardım etmeyen ham petrol fiyatlarındaki sürekli yükseliş nedeniyle hızla azalıyor. Ankara ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya, çünkü doğalgaz ithalat faturasının bu yıl 18 milyar dolarlık net resmi dış rezervlere karşı 40 milyar dolara sıçraması bekleniyor. Ekonomistler şimdi büyük bir cari açık ve %70’e varan yıllık enflasyon oranı tahminlerini artırıyor. Bu, Erdoğan’ın “dindar bir nesil” yetiştirme sözüne rağmen Türkiye gençliğinin cumhurbaşkanına bakışını etkiliyor.
Erdoğan’ın popülaritesi azalıyor ve bu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) bir sonraki genel seçimde iktidara geri dönmesi ihtimalini etkileyebilir. Bağımsız İşçi Çalışmaları Grubu’na göre, artan yaşam maliyeti ve temel ihtiyaç maddelerinin yoğunlaşan kıtlığının ortasında, Ankara iki aydan kısa bir sürede 60’tan fazla grev, fabrika işgali, protesto ve boykot çağrıları gördü. Tekstil, ulaşım, madencilik ve inşaat gibi çeşitli sektörlerdeki işçiler, halkın beklentilerini karşılayamadığı için Erdoğan’ın yeniden seçim kampanyası için büyük bir tehdit oluşturan düşük yaşam maliyetlerine karşı protestolara katıldı.
Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısı üzerine Türkiye’de sağlık çalışanları, “Ulusal Tıp Günü”ne denk gelen 14 ve 15 Mart’ta iki günlük greve gitti. Hükümeti düşük ücretler ve kötü çalışma koşullarıyla suçlayan TTB, sağlık çalışanları için asgari ücret artışının yüzde 150 olmasını istedi.
TTB, Türkiye’de sağlık çalışanları ve doktorların çalışma koşullarının çok kötü olduğunu söyledi. 2021’in ilk 11 ayında en az 1.361 doktor, 2012’de 59 iken Türkiye’yi terk etti. Uzun çalışma saatleri, düşük ücretler, sağlık personeline yönelik şiddet, işyerinde zorbalık ve kötü çalışma koşulları birçok doktorun Türkiye’yi terk etmesine yol açarak eşi benzeri görülmemiş bir olayı körükledi. beyin göçü.
Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Erdoğan yönetimini eleştirirken, hükümetin yönetici kadrolarına yetersiz ve duyarsız atamalar yaptığını ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti yaygınlaştırdığını belirtti.
Gelişmekte olan piyasa analiz firması GlobalSource Partners’ın İstanbul merkezli ekonomisti Atilla Yeşilada, zorlu bir mücadele öngördü. Bloomberg’e, “Gelişmekte olan bir ülke olarak ucuz işgücüyle yatırımları çekmeye çalışabilirsiniz, ancak insanları alışık olduklarından daha kötü koşullarla yaşamaya ikna edemezsiniz” dedi.
Erdoğan’ın AKP’sine destek, sadıkların cumhurbaşkanına olan güveninin devam ettiği yönündeki iddialarına rağmen azaldı. Şubat ayında yapılan bir Metropoll araştırması, Türk vatandaşlarının %72’sinin yaşam koşullarından memnun olmadığını gösterdi. Önde gelen Türk anketör Metropoll başkanı Özer Şencar’a göre, iktidar partisine verilen destek, temel destek seviyesi olan %25’e düştü.
Bu arada, Ankara’da Üniversite Profesörü Ali Çağlar tarafından yayınlanan ve Konrad Adenauer Stiftung (KAS) düşünce kuruluşu tarafından yaptırılan bir araştırma, ‘Z Kuşağı’nın (18-25 yaş grubu) önemli bir çoğunluğunun (%62,5) hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Türk hükümeti ile Artan ekonomik zorluklar, azalan eğitim getirileri ve sivil haklara yönelik yüksek düzeyde kısıtlamalar memnuniyetsizlik nedenleri olarak gösteriliyor. Üniversite borcu ve işsizlik onların hoşnutsuzluklarını artırdı. Hükümetin politikalarının kendileri için çoğunlukla alakasız olduğunu buldular.
Recep Tayyip’in oğlu Bilal Erdoğan, Samsun’un kuzeyindeki Türkiye Gençlik Vakfı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk kahvesinin latte yerine Starbucks’ta sipariş edilmesinin inanç, din, kimlik ve inançlarıyla sembolik olarak bağlantılı olduğu için daha iyi olduğunu söyledi. kültür.
Geçmişte iktidardaki AKP gençlerle bağ kurabiliyordu. Ancak dijital ortamda 600 milyon dolarlık gerçek bir sarayda yaşayan cumhurbaşkanının lüks yaşam tarzını gösteren fotoğraflar Z Kuşağı’nı hayal kırıklığına uğratıyor. Erdoğan yönetimi tüm devlet kaynaklarına rağmen “dindar bir nesil” yetiştiremedi. Türk cumhurbaşkanının kendisi söz verdi ve gençlerin dine olan ilgileri azalıyor.
Yaklaşan genel seçimlerde, seçmenlerin 13 milyonunu (%15) oluşturan bu yaş grubu (Gen Z) belirleyicidir. Erdoğan’ın son derece abartılı genç Türkleri, kendi İslami siyasi yönetim tarzını takip eden sözde “dindar nesil” olarak adlandırılan Türk milliyetçileri haline getirmesi başarısız görünüyor, çünkü genç bir nesil cumhurbaşkanının onlara vermeyi reddettiğini özlüyor. Türkiye’deki ekonomik kriz çözülmezse, muhtemelen bir sonraki seçimde AKP’nin devrildiğini ve yerini tarihsel olarak Washington ve Batı’ya çok daha dost olan CHP’nin alacağını görecektir.

https://www.globalresearch.ca/erdogan-policies-isolated-turkish-youth-failed-raise-pious-generation/5775083
This entry was posted in Politika ve Gundem, YABANCI BASIN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *