CUMHURBAŞKANI, DIŞİŞLERİ BAKANI, M.S.BAKANI EGE ADALARIMIZIN İŞGAL EDİLMESİNE NEDEN SESSİZ? * İŞGAL VALİSİ MEYDAN OKUYOR, SOYLU SEYREDİYOR !…

İŞGAL VALİSİ MEYDAN OKUYOR, SOYLU SEYREDİYOR !…
Ümit YALIM – Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

*Tayyip Erdoğan ve Saray Hükümeti’nin tepkisiz kalmasından cesaret alan Yunanistan, işgal ve ilhak ettiği adalarımıza iyice yerleşmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Yunanistan, Avrupa Birliği fonlarından temin ettiği 201 bin 500 Avro ile Aydın Marathi Adası’na Deniz Suyu Arıtma Tesisi inşa etti. 
 *04 Ocak 1932 Türk-İtalyan Sözleşmesi ve Milletler Cemiyeti kayıtlarında Türkiye’ye ait olduğu tescilli olan Aydın Marathi Adası 2016’da Yunanistan tarafından işgal edildi. Yunanistan, işgal ettiği diğer adalarda olduğu gibi Marathi Adası’na da Belediye Başkanı ve Vali atadı.
*İzmir-Aydın-Muğla Adalar Valisi George Hatzimarkos, Aydın Marathi Adası sözde Belediye Başkanı Lefteris Pentes ve İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nin adaya atadığı papaz efendi ile birlikte Deniz Suyu Arıtma Tesisini açtı.
 *Açılış töreninden sonra Yunan, Bizans ve Avrupa Birliği bayraklarının önünde poz veren İşgal Valisi Hatzimarkos, Türkiye’ye meydan okudu.
*Türk Adası’nda Yunan devlet görevlileri tarafından tören yapılırken adalardaki kamu düzenini sağlamaktan sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olanı biteni turist gibi seyretti. Soylu, Yunan vatandaşı Hatzimarkos’u görevden almıyor, yerine kayyum atamıyor.
MUĞLA KALOLİMNOZ ADASI’NDA PASKALYA AYİNİ
*Türkiye’de, 23 Nisan 2022’de, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanırken aynı gün Yunan işgali altındaki Muğla Kalolimnoz Adası’nda paskalya ayini yapıldı. Ayine, Yunan 80. Tugay Komutanı Tuğgeneral Spyridon Kogiannis, Kalimnos Alay Komutanı Albay Athanasios Kostakos ve Metropolit Paisios katıldı.
*Paskalya ayinine katılan Yunan subayları ve eşlerini Muğla Kalolimnoz Adası’na taşıyan Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk karasularını ihlal ederken Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir hiçbir müdahalede bulunmadı. Kendir, sorumluluk bölgesinde kendisine kanunla verilen görevi yapmıyor.
Konu ile ilgili yazı ve fotoğraflar aşağıda gönderilmiştir.
Saygılarımla,
Ümit YALIM – Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

30 Nisan 2022
İŞGAL VALİSİ MEYDAN OKUYOR, SOYLU SEYREDİYOR !…
     Tayyip Erdoğan ve Saray Hükümeti’nin tepkisiz kalmasından cesaret alan Yunanistan, işgal ve ilhak ettiği adalarımıza iyice yerleşmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Yunanistan, Avrupa Birliği fonlarından temin ettiği 201 bin 500 Avro ile Aydın Marathi Adası’na Deniz Suyu Arıtma Tesisi inşa etti. Marathi Adası’na inşa edilen tesis ile adaya yerleştirilen Yunan vatandaşları ve Yunan askerlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. 04 Ocak 1932 Türk-İtalyan Sözleşmesi ve Milletler Cemiyeti kayıtlarında Türkiye’ye ait olduğu tescilli olan Aydın Marathi Adası 2016’da Yunanistan tarafından işgal edildi. Yunanistan, işgal ettiği diğer adalarda olduğu gibi Marathi Adası’na da Belediye Başkanı ve Vali atadı.
     İzmir-Aydın-Muğla Adalar Valisi George Hatzimarkos, 21 Nisan 2022’de, Marathi Adası’nda Deniz Suyu Arıtma Tesisinin açılış törenine katıldı. Tören haberi, KALYMNOS news gr İnternet haber sitesinde yayınlandı.
Hatzimarkos, Aydın Marathi Adası sözde Belediye Başkanı Lefteris Pentes ve İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nin adaya atadığı papaz efendi ile birlikte Deniz Suyu Arıtma Tesisini açtı.
Açılış töreninden sonra Yunan, Bizans ve Avrupa Birliği bayraklarının önünde poz veren İşgal Valisi Hatzimarkos, Türkiye’ye meydan okudu. Türk Adası’nda Yunan devlet görevlileri tarafından tören yapılırken adalardaki kamu düzenini sağlamaktan sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olanı biteni turist gibi seyretti. Soylu, Yunan vatandaşı Hatzimarkos’u görevden almıyor, yerine kayyum atamıyor.
MUĞLA KALOLİMNOZ ADASI’NDA PASKALYA AYİNİ
     Türkiye’de, 23 Nisan 2022’de, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanırken aynı gün Yunan işgali altındaki Muğla Kalolimnoz Adası’nda paskalya ayini yapıldı. Ayine, Yunan 80. Tugay Komutanı Tuğgeneral Spyridon Kogiannis, Kalimnos Alay Komutanı Albay Athanasios Kostakos ve Metropolit Paisios katıldı.
Paskalya ayinine katılan Yunan subayları ve eşlerini Muğla Kalolimnoz Adası’na taşıyan Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk karasularını ihlal ederken Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir hiçbir müdahalede bulunmadı. Kendir, sorumluluk bölgesinde kendisine kanunla verilen görevi yapmıyor.
     Tuğg. Kogiannis ve Albay Kostakos’un eşleri de ada halkı ile birlikte paskalya ayinine katıldı. Paskalya ayinini Yunanistan’ın adaya atadığı Metropolit Paisios yönetti. Ayin sonrasında adada konuşlu Yunan Askeri Üssü’ne giden Metropolit Paisios, işgalci Yunan  askerleri ile yumurta tokuşturdu.
Muğla Kalolimnoz Adası’ndaki ayin ve ziyaret faaliyetlerini tamamlayan İşgalci Yunan subayları ve Metropolit Paisios, adadan ayrılmadan önce Yunan bayrağının önünde egemenlik ve bayrak gösterisi yaparak Türkiye’ye meydan okudular.
TÜRK HAVA SAHASI KEVGİRE DÖNDÜ
     Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan SC-8 numaralı basın açıklamasında, Yunan savaş uçaklarının 26-28 Nisan 2022 tarihleri arasında Didim, Datça ve Dalaman kıyılarına yakın olarak uçuş yaptıkları ve Türk Hava Sahası’nı defalarca ihlal ettikleri belirtildi. Angajman kuralları gereği karşılık verildiğini açıklayan bakanlık Türk Hava Sahası’nın kevgire döndüğünü itiraf ediyor.
     Yunan Dışişleri Bakanlığı açıklaması ve Yunan basınında verilen haberlere göre Türk savaş uçaklarının 27 Nisan 2022’de Yunan adalarının üzerinde uçtuğu iddia edildi. Ancak, Türk savaş uçaklarının üzerinden uçtuğu Koyun, Hurşit, Nergizçik, Eşek ve Bulamaç adaları Türk adaları olup 2004’ten beri Yunan işgali altındadır. Anılan adaların hava sahasına sahip çıkan Dışişleri Bakanlığı, adalardaki Yunan askeri varlığını ve işgalini görmezden geliyor milli egemenliğimizi Yunanistan ile paylaşıyor.
Ümit YALIM – Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *