O TEĞMENE “ZAFER” DERLERDİ, DÜŞMANDAN ALDIĞI TEPEYE DE ONUN ADI VERİLDİ…

O TEĞMENE “ZAFER” DERLERDİ, DÜŞMANDAN
ALDIĞI TEPEYE DE ONUN ADI VERİLDİ…


Komando Teğmeni Tekin yedi göbek asker çocuğudur. Babası Albay Salih Tekin, dedesi Miralay Ahmet Rıza, daha büyük dedeleri Kale-i Sultaniye Kumandanı, Mirliva Cevat Bey, Gelibolu Sancak Kumandanı Ali Naşit Bey ve yeniçeri ağası Örneksiz Mustafa Ağadır.
Ünlü öykücümüz Osman Şahin’in ümmi ama arif anası ” Oğlum, ağaca dibinden çıkılır” dermiş. O kutsal devlet ağacını ayakta tutan, ,toprağı vatan yapanlar ” ağaca dibinden çıkan”lar, canı ve kanını veren şehit ve gazilerdir.
O kahraman gazilerden birisi de 21 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın Kıbrıs fatihi ve Gazisi Teğmen Muzaffer TEKİN idi.  1 Nisan 2015 tarihinde hayatını kaybeden kahraman gazimizi ölümünün 7. yıldönümünde sevgi, saygıyla anıyoruz. Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri şöyle der;
“TSK’da ‘şövalye subay’ diye bir tanım olsa o Muzaffer Tekin olurdu. Kıbrıs’ta gösterdiği üstün başarılardan dolayı bir tepeye ona atfen ‘Zafer Tepe’ adı verilmiştir”
Muzaffer Yüzbaşı daha sonra şöyle der;
“Burun buruna olduğumuz düşman bizlerin ağırlığını kaldıracak güçte değil. Üzerine gitmede tereddüt etmediğimiz bu yaratıklar, Türk askerinin gücünü bir kere daha anladılar.” “Ölümü hiç düşünmedim. Şayet ölümü düşünseydim o beni çoktan bulmuştu bile” “Bu an çok mutluyum. Allah’ım bana bu günleri gösterdiği için O’na sonsuz şükran borcum var.

1 Nisan 2015 uçmağa varan (E) Gazi Yüzbaşı Muzaffer TEKİN’in ölümünün 7. yıldönümünde neler anımsanmalı?
12 Haziran 2007 günü Ümraniye’de ‘el bombaları bulundu’ yalanıyla başlayan Ergenekon tertibi çerçevesinde 15 Haziran 2007 günü tutuklanır. Sivil hayatta da ‘Zafer’ diye hitap edilen Muzaffer Tekin’in, Ergenekon İddianamesi’nde “örgüt içindeki kod adı Zafer” olarak geçirilmiş.
Ergenekon kumpasında Fetö/AKP/ABD üçlüsü tarafından hedefe alınan Gazi Yüzbaşı Muzaffer Tekin’e, 5 Ağustos 2013 günü açıklanan kararda ‘İki kez ağırlaştırılmış müebbet’ ve 117 yıl hapis cezası verildi.  Kumpas çalışıyor ve ülkenin HAS EVLATLARI  kurban ediliyordu. Tekin, Kuddusi Okkır gibi üzüntüsünden hastalandı ve  10 Mart 2014 günü kanser nedeni ile tahliye edildi. Kanser tedavisi gördüğü hastanede 1 Nisan 2015 günü 65 yaşında hayatını kaybetti.
Cenazesine Kıbrıs Davası’nın yılmaz savunucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarından toprak getirildi. Yüzbaşı rütbesinde İstanbul’da görev yaparken, emrindeki subayları mağdur etmemek için istifa eder. Daha sonra mağduriyeti giderilerek “Kıdemli Albay” rütbesi verilmişti…

Yaşamı
Muzaffer Tekin, 1969 Kuleli Askeri Lisesi, 1972 yılında ise Kara Harp Okulu’ndan Piyade Teğmen olarak mezun oldu. Komando Teğmeni Tekin yedi göbek asker çocuğudur. Babası Albay Salih Tekin, dedesi Miralay Ahmet Rıza, daha büyük dedeleri Kale-i Sultaniye Kumandanı, Mirliva Cevat Bey, Gelibolu Sancak Kumandanı Ali Naşit Bey ve yeniçeri ağası Örneksiz Mustafa Ağa.
Zafer Tekin, Bolu Komando Tugayı 2. Tabur, 2. Takım Komutanı olarak Kıbrıs’ta görev yaptı. Lapta ile Karapa arasındaki tepeyi Grivas’ın EOKA-B’cilerinden ele geçirdi. Buradaki kahramanlığı tarihe geçti. Barış Harekatı’na teğmen olarak katılan Tekin, burada gösterdiği kahramanlık nedeniyle Üstün Cesaret Madalyası aldı.

Mehmet Boz’a teşekkür ederim.
This entry was posted in TARİHE - AYDINLANMAYA - CUMHURİYETE NOT DÜŞENLER, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *