Halkın parası ile sarayda yüzlerce yandaşına ziyafet veren cumhurbaşkanına “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

DEVLETİN PARASI ERDOĞAN’A DEDESİNDEN MİRAS MI KALDI?
YÜZLERCE PARTİLİYE SARAYDA CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE MÜKELLEF ZİYAFET
ANTEP USULÜ KURU DOLMA – KEREVİZ SALATA – TALAŞ BÖREĞİ – KUZU İNCİK KIZARTMA – BADEMLİ BASMATİ PİLAV – MEVSİM SEBZELERİ – – TAHİNLİ PROFİTEROL – ÇAY-KAHVE

Akp Genel Başkanı Ve Partili Cumhurbaşkanı
Erdoğan Zimmet Suçu İşlemiştir

Güner Yiğitbaşı – 26/03/2022
Hukukçu – Kemalin Askeri

AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanı olan ERDOĞAN; geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı şapkasıyla oturduğu sarayında, AKP Genel Başkanı şapkasıyla partisinin eski ve yeni milletvekillerine, il ve ilçe başkanlarına bir davet vermiş, devletin mutfağında,  devletin çalışanları tarafından devletin parasıyla alınan malzemelerle yapılan yemeklerle, mükellef sofrada onları yedirip içirerek ağırlamıştır.
Bu toplantı tamamen partisel,  resmi niteliği olmayan özel bir parti toplantısıdır.
Yapılması gereken yer,  AKP Genel Merkez binası ve yemek içmek için  harcanması gereken paralar da, AKP‘nin iktidar partisi olarak tüm partilerden fazla olarak hazineden aldığı yardım paralarıdır.
Partili cumhurbaşkanı ERDOĞAN;  kendisini ve partisi AKP‘yi devletle özdeştirdiği için, hiç korkmadan ve utanmadan,  partisinin ve kendisinin siyasal geleceği için düzenlenen bu partisel gönül alma ve  propaganda toplantısını,  devletin kendisine Cumhurbaşkanı olarak tahsis ettiği resmi sarayında yapmış ve sarayın, kamu yönetimine tahsisli  resmi ödeneğinden harcanan paralarla hazırlanan yemekleri,  özel ve partili yandaşlarına ikram etmiştir.
Bu davetin etik yanını daha önce yazdığımız “YİYİN EFENDİLER YİYİN AKSIRINCAYA TIKSIRINCAYA KADAR YİYİN” başlıklı makalemizde değerlendirmiştik.
Bu makalemizde ise; etik dışı bu eylemin, cezai yanını değerlendireceğiz.
Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; etik dışı bu eylemiyle, aynı zamanda Türk Ceza Kanununun 247 maddesinde düzenlenen tipik bir zimmet suçu işlemiştir.
TCK. nın 247/1 maddesinde aynen; 
“Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı kendisinin veya başkasının zimmetine geçiren kamu görevlisi,  beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. ”hükmü yer almaktadır.
Yasa maddesi çok açıktır. Yoruma dahi gerek yoktur.
Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; görevi nedeniyle koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu, devletin parasıyla alınan et sebze, içecek ve diğer gıda maddeleriyle oluşturulan yiyecek ve içeceklerden oluşan menüyü, hiçbir kamusal nitelik taşımayan, devletin yönetimine, halkın yararına bir katkı sunmayan, siyasal ve kişisel amaçlı olarak düzenlenen özel yemekli toplantıda,  partili özel davetlilerine yedirerek,  zimmet suçunu işlemiştir.
Hiçbir işlem yapılmayacağını bilmemize rağmen, tarihe not düşmek için buradan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

https://haberguncel.blogspot.com/2022/03/akp-genel-baskani-ve-partili-cumhurbaskani-zimmet-sucu-islemistir.html
This entry was posted in SUÇ DOSYALARI, VANDALLIK, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *