Putin’in Piyadesi Omurgasız Kuklanın Sözde Çeçen Savaşçıları

Putin’in Piyadesi
Omurgasız Kuklanın Sözde Çeçen Savaşçıları

Ercan Caner, Sun Savunma Net, 20 Mart 2022

Putin’in sadece Çeçenya değil tüm Kafkasya coğrafyasının boyun eğmesi için atadığı Kadirov isimli omurgasız kukla, bugüne kadar sergilediği performansla sahibine hizmetini minnetle yerine getirmiş, köle sıfatının hakkını ziyadesiyle vermiştir. KAFKASDER
UKRINFORM haber sitesinde paylaşılan bir yazıda; Ukrayna’ya Rus ordusunun yanında savaşmak için gelen Omurgasız Kukla Ramzan Kadyrov’un Rus parasıyla beslenen sözde Çeçen savaşçılarının, yüzlerce kaybın ardından 13 Mart 2022 tarihinde Belarus üzerinden Grozny’e geri döndükleri iddiasına yer verilmiştir.
Omurgasız Kukla Ramzan Kadyrov, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘‘O benim ilahım’’  diyebilecek ve onurlu Çeçenlerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolleşmiş isimleri olan Cahar Dudayev ve Zelimhan Yandarbiyev gibi kahramanları ‘‘terörist’’ ilan edebilecek kadar sahibinin sesi omurgasız bir kukladır.
Kadyrov’un Rus parasıyla beslenen sözde 450 Çeçen savaşçısının 26 Şubat 2022 tarihinde, Kyiv yakınlarındaki Hostomel Havaalanına başarısız bir hava hücum harekâtı yapmaya çalıştığı, ancak uçakların bir tanesinden atlayarak yere inen sözde Çeçen savaşçılara derhal ateş açıldığı ve 28 Şubat itibarıyla yüzlercesinin öldüğü ileri sürülmektedir.
İlave 1,200 sözde Çeçen savaşçının 04 Mart 2022 günü Belarus üzerinden ülkeye geldiği ve Kyiv yakınlarındaki Borodianka yerleşim biriminin dışında ormanlık alana kamp kuran bu sözde Çeçen savaşçıların cephaneliğinin havaya uçurulması sonucu birçoğunun olay yerinde öldüğü iddialarına da yer verilmektedir.
Sert kayaya çarptıklarını anlayan sözde Çeçen savaşçıların artık çok daha dikkatli hareket ettikleri ve birkaç küçük gruba ayrıldığı ileri sürülen haberde, ülkeye gelen Kadyrov savaşçılarının bugüne kadar silahlı bir çatışmaya girmedikleri de iddia edilmektedir.
Öte yandan Putin’in omurgasız kuklası Ramzan Kadyrov ise geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya ilave binlerce sözde Çeçen savaşçı gönderildiğini iddia etmiştir.

https://www.sunsavunma.net/omurgasiz-kuklanin-sozde-cecen-savascilar
This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM, SUN SAVUNMA NET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *