Değerli Eğitimci Yazar Mahiye Morgül öğretmenden mektup var * Rize Gülbahar İlkokulunda 10 Kasım 2021

Rize Gülbahar İlkokulunda 10 Kasım 2021


Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 83.Yıldönümünde Rizeli eğitimci yazar Mahiye Morgül Ataya Saygı törenine Rize Gülbahar İlkokulunda (Şevket Yardımcı İlkokulu) katıldı.

Şiddetli yağış nedeniyle bu yıl tören okulun salonunda ve sınıflarda yapıldı. Mahiye Morgül tören için götürdüğü kasımpatı çiçekleriyle özel çelengi okulun Atatürk Köşesine yerleştirdi, saat 9.05’de siren seslerini burada dinledi ve İstiklal Marşına orada katıldı. Daha sonra okulun öğrencileriyle ve öğretmenlerle Atatürk Köşesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yazar Mahiye Morgül geçtiğimiz yıl yine Gülbahar İlkokulunun bahçesinde yapılan törene katılmıştı. 1961 yılında Gülbahar İlkokulundan mezun olmuş bir müzik öğretmeni olarak bahçede yapılan törende İstiklal Marşını yönetmişti.

Yazarımız, sağ olduğu sürece 10 Kasım törenlerine burada katılacağını belirterek okul müdürüyle ve öğretmenleriyle öğretmen odasında kendisine ikram edilen çayı içti. Korona salgını nedeniyle karantinaya alınmış bir sınıfın öğrencileri bugünkü törene katılamamıştı.
Yeni bir salgın daha başlayacağı, onun kaşıntılı çiçek hastalığı şeklinde görüleceği üzerine basında yer alan haberlerden söz eden öğretmenlere Mahiye Morgül yerel karayemiş ve turunç yapraklarından yapılan koruyucu çayları, ev sirkesini sulandırarak kaşıntı bölgesine sürmeyi ve Rize’de üretilen probiyotik takviye gıda statüsünde patentli satılan kestane balı genomlu Andon şurubunu önerdi.

“Görünen şudur; korona virüsü akciğeri hedef almıştı, yeni virüs ise karaciğeri hedef almış görünüyor, buna göre koruyucu bildiğimiz karayemiş karaciğer dostudur, turunç akciğer ve sindirim sistemi dostudur gibi veciz sağlık öğütlerine döneceğiz, bunları velilerimize öğreteceğiz” diye ekledi.

Yazarımız Mahiye Morgül 1958’de Gülbahar İlkokulu 2.sınıf öğrencisiyken kanıyla çizdiği Kıbrıs haritasıyla yerel Rize Kültür Dergisinde haber olmuştu. Gülbahar ilkokuluyla o tarihten beri güçlü manevi bağları olan yazarımız okulun adının değiştirilmesini kabullenememiş, “Gülbahar Okulumun Adını Geri istiyorum” başlıklı bir makalesini yerel Zümrüt Rize Gazetesinde ve internet ortalımda yayınlamıştı.


Mahiye Morgül – 10 Kasım 2021 –Rize
Not: Bu yazı Zümrüt Rize Gazetesinde haber olarak yayınlanacaktır.
Saygılarımla.

This entry was posted in ATATURK, EĞİTİM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *