TÜGVA-SADAT vesayeti veya orduda Squid Game oyunu!

TÜGVA-SADAT vesayeti veya orduda Squid Game oyunu!

Yeniçağ – Arslan BULUT –

Babası Haydar Baş‘ın vefat etmesinden sonra Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı seçilen 30 yaşındaki hukukçu oğlu Hüseyin Baş, geçtiğimiz günlerde, Türkiye’de yaşananları Squid Game isimli diziye benzetti.

Baş, “Squid Game diye bir dizi var. Bu dizi, çocuk oyunları oynayarak hayatta kalmaya çalışan insanları anlatıyor. Hayatta kalan para alacak. Oyunun içinde de bir karakter var. Bu karakter aslında oyunun kurucusu… Bütün olayı organize eden bu adam, ama 468 katılımcı var, hiçbiri bu adamın bu oyunun kurucusu olduğunu bilmiyor. Oyunda başarısız olan öldürülüyor, ama o adama hiçbir şey olmuyor. Yani senin hayatta kalmak için bir dünya adım atman lazım, ama o şahsın hiçbir şey yapmasına gerek yok. Ülke de bu noktada.” dedi.

BBC’nin haberine göre İngiltere’de öğretmenler, çocukların Netflix dizisi Squid Game’i taklit eden oyunlar oynamaya başladıkları uyarısında bulundu.

Habertürk’te yayınlanan başka bir habere göre sinema sanatçısı Bergüzar Korel de anne ve babalara seslenerek çocuklara Netflix’te yayınlanan ve popüler hale gelen Güney Kore yapımı Squid Game’i izletmemelerini istedi.

DW’nin haberine göre gırtlağına kadar borca batmış ve İngilizce tabirle “loser” olarak adlandırılan yüzlerce “kaybeden”in verdiği ölüm-kalım mücadelesi, bir grup zengin insan tarafından büyük bir keyifle izleniyor; hatta kimin kazanacağına dair bahse bile giriliyor. Toplam altı etaptan oluşan Squid Game’de her bir oyunda başarısız olanlar,  “diskalifiye oldu” denilerek hunharca öldürülüyor. Sonunda hayatta kalmayı başaran kişi ise 350 milyon TL tutarındaki büyük ödülü almaya hak kazanıyor.

Türkiye’de Squid Game dizisi, paralel devlet yapılanması kurmak şeklinde önce FETÖ tarafından oynandı, şimdi de TÜGVA-SADAT skandalı ile tekrarlanıyor. FETÖ dizisi 15 Temmuz’da Meclis’in bombalanması ve Boğaz Köprüsü’nde keskin nişancılar tarafından insan avına dönüştürüldü; asker boğazı kesmeye kadar ileri götürüldü, toplam 251 kişi öldü, 2 bin 196 kişi yaralandı.

TÜGVA skandalı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara hitap ederek “TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Şahıs ve ailesi vakıf süsü verdikleri bir paralel yapı ile devleti zapturapt altına almaya çalışmış. Çalınan çocuklarınızın memuriyetidir. Yani geleceğidir. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır.” dedi.

Kılıçdaroğlu, suç tarihini neden 18 Ekim 2021’den başlatıyor? Bu yaklaşım, FETÖ suçlarını 17-25 Aralık 2013’ten başlatmaya benzemiş…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise “Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur. Türkiye, vesayeti de, darbe zihniyetini gömeli de çok oldu.” diye cevap verdi.

Memuriyet sınavında kimin kazanacağı kimin kaybedeceği önceden TÜGVA tarafından belirleniyorsa, sınav ve mülakat oyunu niçin oynanıyor? Kaldı ki Erdoğan‘ın “gömdük”  dediği askerî vesayet, TSK’nın yasayla verilmiş rejimi koruyup kollama görevinden dolayı yaptığı girişimlere denilmekteydi. İlgili yasayı değiştirdiler, şimdi orduya alınacak olanları, Squid Game oyununda olduğu gibi eline TÜGVA misketi verilmiş çocukların oyunu ve SADAT şirketinin mülakatlara katılımı ile belirledikleri anlaşıldı.

Asıl anayasa suçu ve vesayet bu değil mi?


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/tugvasadat-vesayeti-veya-orduda-squid-game-oyunu-480966h.htm

This entry was posted in Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *