Diyanet İşleri Başkanı konuşabilir asker konuşursa darbe iması olur

Diyanet İşleri Başkanı konuşabilir,
asker konuşursa darbe iması olur

Can Ataklı 09.09.2021


YouTube kanalım için dün sabah yaptığım sohbete “ordumuz rahatsız” başlığını attım.  İronik bir başlıktı bu tabii ki. Her “Ordu rahatsız” lafını gördüğünde “amanın da darbe çağrısı” diye çığırtkanlık yapanları rahatsız etmek istedim.

Ama şuna inanıyorum, gerçekten de ordumuz rahatsız. Bakın “ordu rahatsız” demiyorum, “Ordumuz rahatsız” diyorum. Hasta anlamında bu rahatsız kelimesi. Çünkü eğer ordumuz hasta olmasa başına gelenlere karşı bir refleks gösterir.

Bunca örselenmesine, aşağılanmasına karşı bir ses çıkarır.
Demek ki öyle hasta ki kılını kıpırdatacak derman bulamıyor.
Örneğin bütün gelenekleri alt üst ediliyor ordunun.
Birinci Ordu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli ordusudur.
Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı Birinci Ordu Komutanı’ndan çıkar hep. Ve bu makam orgeneral tarafından yönetilir.
Oysa şu anda Birinci Ordu komutanı bir korgeneral.

Neden?

Çünkü ordunun hiyerarşik yapısı bozuldu, bu makama gelecek bir orgeneral bulunamadı.
Aynı şekilde yine Deniz Kuvvetleri’nin en güçlü komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’dır. Bu komutanlıkta da bugüne kadar hep bir koramiral otururdu. Oysa bu makamda bir tümamiral var. Tabii deniz kuvvetlerini öyle hırpaladılar ki bu hale geldi.

(NOT: Şu an görevdeki Özden Koçer Balyoz Davası’ndan 4 yıl hapiste yatırıldıktan sonra tekrar göreve getirildi. Koçer’e bu tuzak kurulması şimdi Koramiralliğin son yılında olacaktı ama tümamiral olarak devam edebiliyor.)

Orduya hiç sorulmadan askerler sağa sola gönderiliyor.

Ne yazık ki askerimiz gittikleri bazı yerlerde kanlı katil çetelerin mensuplarıyla birlikte savaşmak zorunda bırakılıyor. Bütün dünya Libya’daki, Suriye’deki, Somali’deki paralı askerlerin derhal çekilmesini istiyor.

Burada kastedilen ülke Türkiye.
Ama benim askerim gıkını bile çıkarmıyor.
30 Ağustos Zafer Bayramı dini törenle kutlanıyor.

Askeri okullardan mezun olanlar için düzenlenen törenlerde önce Kuran okunuyor, dualar ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Jandarma öğrencilerinin tam ortasında dua ettirirken ilahiler çalıyor. AKP Genel Başkanı askerlere Mısır’daki İhvancıların işareti olan Rabia işareti yaptırıyor. Ordu bunların hiçbirine ses çıkarmıyor, belli ki çıkaramıyor.

Yani çok hasta.
Dermanı kalmamış.
Kolunu bile kaldıramıyor.

Şimdi bazılar diyecek ki “Ne güzel işte kardeşim, ordu orduluğunu bilecek, öyle her şeye karışmayacak, ikide bir açıklama yapmaya kalkmayacak.” Eski soldan gelen yeni liberallerden güya demokrasi öğrenen çakma demokratlar bu nakaratı çok sever.

Ama hiçbirinin aklına sıradan bir devlet memuru olan, müftülerin başı Diyanet İşleri Başkanının “laiklik kaldırılmalı” anlamına gelen sözleri hangi hakka, hukuka ve hadde dayanarak yaptığı gelmez.

Yürüyün gidin Allahaşkına.

This entry was posted in İrtica, TSK, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *