YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI VE “ANTİN-KUNTİN” İHALE

Çizgi sanatçısı sayın Murat’a teşekkürler

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARIYLA İLGİLİ İHALE
ÖNCESİ DURUM AŞAĞI YUKARI ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ;

Üst düzey yetkili Orman yangınlarına karşı yangın söndürme uçakları ihalesi için ihale komisyonu başkanını arayarak şöyle dedi;

“Sayın komisyon başkanı size gizli kalması gereken bir talimatı ileteceğim; biliyorsun ki  başkanımızın Atatürk’ün kurmuş olduğu THK’na karşı derin bir allerjisi vardır. Bu kurumu tasfiye etmeye başladık. Başına kayyum atadık, tecrübeli pilotlarını görevden aldık. Kurumun hangarlarında şu an bakımı yapılmış ve orman yangınları için uçuşa hazır 5 uçağı olduğu biliniyor. Bu nedenle THK ihaleye girecek ve Türkiye’nin milli çıkarları gereği ihalede en düşük teklifi verecektir. Türkiye’nin çıkarlarına uygun olan partimizin çıkarlarına uygun değildir. Bu nedenle THK’nun ihaleye girmesini engelleyecek önlemleri almanız emredildi!!!”

Komisyon başkanı; “Emredersiniz beyfendi, bu konuda gereken önlemler alındı. THK uçaklarının su taşıma kapasitesi 4900 litre, biz şartnameye Yangın uçağının su taşıma kapasitesi en düşük 5000 litre olmalı kuralını koyarak hazırladık. Bu durumda THK 100 litre eksik kapasiteye sahip olduğundan ihaleye giremeyecektir. Arz ederim efendim”

Üst Düzey yetkili; “Bu hizmetinizi başkanımıza ileteceğim. Karşılıksız kalmayacaktır.

Komisyon başkanı; Ayağa kalkar, ceketin düğmelerini ilikler ve “Hürmetlerimi sunarım, saygılar  efendim saygılar” Yardımcısına dönerek; “THK’nun ihale başvuru dosyasını masadan kaldırın. İhale şartnamesine uygun değil!!!”

Sonra ne mi oldu;

Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme uçağı ihalesine THK yine katılamadı, ihale en pahalı teklifi veren firmaya gitti. İhale Erdoğan’ın Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’le incelediği Rus uçaklarını getirecek firmaya verildi. Orman Bakanlığı yangın söndürme uçağı kiralama ihalesi açtı. Türk Hava Kurumu’nun (THK) bakımı yapılmış uçuşa hazır 5 uçağı bu yıl da ihaleye sokulmadı. İhaleye 4 firma katılırken, ihale en pahalı teklifi sunan firmaya verildi. Türkiye, 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödeyecek.

Ve geldik 2021 temmuz sonuna, Akdeniz’de 4 ayrı bölgede Antalya Manavgat’ta Osmaniye’de, Adana’da, Mersin’de, Kayseri’de, Uşak’ta, Marmaris’te birçok bölgede başlayan yangınlarda Onlarca köy, mahalle, çiftlik, binlerce ev, tarla, sera, on binlerce ağaç, ve doğa canlısı yandı ve yanmaya devam ediyor. Yangınlar nedeniyle şimdilik 3 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yangınlara müdahale eden ihale ile kiralanmış olan 1 veya 2 uçak büyük yangın alanlarına karşı çaresiz kalırken son elli yılın en büyük yangını Manavgat’ın merkezine doğru hızla ilerliyor.

VE THK’nun 5 uçağı hangarlarda uçmak için emir bekliyor.

Geçmiş olsun Türkiye’m… Geçmiş olsun Manavgat, Adana, Mersin, Muğla, Marmaris, Bodrum, Kocaeli, kayseri, Uşak, gizli bir el meşale ile dolaşarak sizleri yakıyor…

Sizi yangın değil, iktidarın Atatürk’e ve THK’na olan düşmanlığı yaktı…
Koskoca Manavgat’ın , partili cumhurbaşkanın lüks uçağı kadar değeri yok…

Naci Kaptan – 29.07.2021

This entry was posted in DOĞA - ÇEVRE, Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, DOĞAL YAŞAM, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *