BOP VE İSTİKRARSIZLAŞTIRMA * TERÖR GÖÇÜ * TALİBAN MENSUPLARI TÜRKİYE’DE * Taliban’dan Türkiye’ye uyarı: Sonuçlarına katlanırlar


Prof.Dr.Ümit Özdağ yukarıdaki Tweet’inde çok önemli bir tehlikeye dikkat çekiyor. Bir hafta içinde Türkiye’ye 35 bin Afgan’lı girmiş. gelenlerin hemen hemen tamamı genç ve erkek, aralarında kadın ve çocuk yok!!!

BOP operasyonunda bilindiği gibi ülkemize sadece Suriye’den 5 milyon civarında Suriye’li mülteci olarak geldi ve bunların gelmesiyle ülkemizin demografik yapısı, ekonomisi, sosyal yaşamı çok olumsuz etkilendi. Suriye’li mültecilerin gelişi Türkiye’nin sistematik olarak istikrarsızlaştırılması için planlanmış bir GÖÇ EYLEMİDİR. Yeni savaş yöntemlerinde bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak için büyük GÖÇLER yaratılarak hedef ülkelerde büyük sosyal, demografik  ve ekonomik krizler yaratılıyor.

Şimdi de Erdoğan tarafından TBMM’ne danışılmadan Afganistan’a ve bize ait olmayan emperyalist bir savaşa askerimizi göndermek kararı alınmıştır. Bu nedenle Türkiye Afganistan’a hakim olmak isteyen Taliban tarafından tehdit edilmektedir. Cumhurbaşkanı kişisel diyetlerini MEHMETÇİĞİMİZİN kanı ile ödemek istemektedir. Yine birçok eve ateş düşecek ve birçok gencimiz şehit olacaktır.

Türkiye GİZLİ pazarlıklarla BOP EŞBAŞKANI tarafından emperyalizme maşa olarak sunuluyor.  Şimdi de çok sayıda Afgan’lı ve Taliban görünümlü bir göç yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gizli ajandalı politikalarıyla Türkiye terör gruplarına eylem sahası olacak. Afganistan’a asker gönderildiğinde bu gelenlerin arasına yerleştirilmiş olan Taliban mensupları ülkemizde terör yaratacaktır.

SORULAR

Neden sadece erkek Afgan’lılar geliyor, neden kadın, çocuk, yaşlı yok?

1 hafta içinde gelmiş olan genç/erkek Afgan’lıların ailesi yok mudur?

Neden sadece terörist görünümlü kişiler Türkiye’ye geliyor ve iktidar bunları neden kabul ediyor ve haklarında araştırma yapılmadan girişlerine neden izin veriliyor?

Naci Kaptan – 13.07.2021

*Taliban temsilcilerinden Abdül Latif Mansur. 

Taliban’dan Türkiye’ye uyarı: Sonuçlarına katlanırlar

İstanbul – BİA Haber Merkezi
13 Temmuz 2021, Salı


Afganistan’da ilerleyişini sürdüren Taliban, Türkiye’yi Kabil havaalanını yönetme ve Afganistan’da birlik tutma konusunda uyardı.

Taliban Salı günü Türkiye’yi, yabancı birliklerin geri çekilmesinden sonra Kabil’in ana havaalanını yönetmek ve korumak için Afganistan’da bazı birlikleri tutma konusundaki olası planlara karşı uyardı.

NATO’nun çekilmesinin ardından başkentteki havalimanını işletmeyi ve korumayı teklif eden Ankara, müttefiği Amerika Birleşik Devletleri ile mali, siyasi ve lojistik destek konularında görüşmelerde bulunuyor.

Reuters’ın haberine göre militan grup yaptığı açıklamada, “Afganistan İslam Emirliği bu ayıp kararı kınıyor” dedi ve ekledi:

“Türk yetkililer kararlarını gözden geçirip ülkemizin işgaline devam etmezlerse İslam Emirliği… onlara karşı tavır alacaktır.”

Taliban yetkilileri bu durumda, sonuçların sorumluluğunun müdahale edenlerin omuzlarına düşeceğini de sözlerine ekledi.

TIKLAYIN – Afganistan Savaşı’nın 20 yılı: Bitmeyen keder

Taliban’dan yeni hamleler

Taliban, şehirleri kuşatmak ve toprak kazanmak için yeni bir hamle yapıyor.

İl meclisi üyesi Attaullah Atta, güneydeki Kandahar eyaletinde çatışmaların devam ettiğini, Taliban’ın bir şehir hapishanesine girme girişiminin ardından geri püskürtüldüğünü söyledi.

Yüzlerce ailenin şiddetten kaçtığını da sözlerine ekledi.

Kandahar il hastanesinin müdürü Mohammad Daoud Farhad, son 24 saat içinde çatışmalarda sekiz kişinin öldüğünü ve çoğu sivil 30’dan fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Yerel bir hükümet yetkilisi, isminin açıklanmaması koşuluyla, Salı günü erken saatlerde, Afgan güvenlik güçlerinin doğudaki Laghman eyaletindeki Alingar bölgesinden çekildiğini söyledi.

Mayıs ayında bölgede Taliban ile ateşkes anlaşması imzalanmıştı.

Washington-Ankara görüşmeleri

Türkiye’nin Afganistan’daki Kabil Havalimanı’nın işletmesini ve güvenliğini sağlamaya yönelik olası misyonuna dair Ankara-Washington hattında ilk görüşme geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yapıldı.

Görüşmeler sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Afganistan’daki askerine ek olarak yeni asker göndermesi söz konusu olmadığı söyledi.

Bakan Akar, Kabil Havalimanı’nın korunmasına dönük de “somut” karar alınmadığını duyurdu. Yanı sıra Ankara-Washington arasındaki yoğun diplomatik müzakereler sürüyor.

Taliban yabancı güç istemiyor

Taliban,zirvenin akabinde Afganistan’da kalan herhangi bir yabancı güce karşı olduğunu açıkladı, ancak Ankara, analistlere göre bu tür muhalefetin üstesinden gelebileceğine inanıyor.

Voice of America’nın yorumuna göre, Afganistan’daki ABD liderliğindeki NATO operasyonlarının bir parçası olsa da, silahlı çatışmalardan kaçındı.

NOT:  Taliban, 1998’de Afganistan’ın yüzde 90’ında etkin hale geldi. Taliban’ın güçlü olduğu bölgede şeriat kuralları gereğince hırsızların eli kesildi, cinayetten suçlu bulunanlar halk önünde idam edildi. Kız çocuklarının okula gitmelerinin engellenmesinin yanı sıra televizyon, müzik ve sinema yasaklandı.


https://bianet.org/bianet/dunya/247197-taliban-dan-turkiye-ye-uyari-sonuclarina-katlanirlar

This entry was posted in Politika ve Gundem, RADİKAL İSLAM, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *