‘Türkiye’nin şu anda özeti; mafya devleti parmağında oynatıyor…’

‘Türkiye’nin şu anda özeti; mafya devleti parmağında oynatıyor…’

Ahval – Söyleşi – May 14 2021 –
Yektan Türkyılmaz – Ergun Babahan’la Gidişat

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bugüne kadar her biri milyonlarca kez tıklanan dört video yayımladı. Yayımladığı videolarda Tolga Ağar’ın işlediği iddia edilen şüpheli kadın ölümünden kokain ticaretine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan ilişkisinden kendisine yönelik operasyonun Mehmet Ağar tarafından organize edildiğine kadar pek çok konuyu anlattı. Türkiye’nin aslında uzun yıllardır gündeminde olan ‘devlet-mafya ilişkisi’ ise artık yeni bir boyutta tartışılıyor. Gidişat’ta Ahval Türkçe Haber Müdürü Ergun Babahan’ın konuğu akademisyen Yektan Türkyılmaz’a göre artık devlet mafyayı değil mafya devleti kullanıyor….
Gidişat’ta öne çıkan ifadeler şu şekilde:
Ergun Babahan:
Çöküş sürecine gelmiş gibi görünüyoruz… İçişleri Bakanı’nın ‘mafya bozuntusu’ dediği Peker’in dördüncü YouTube videosu milyonlarca kişiye erişti. İsrail’deki çatışma ortamı Erdoğan’a gündemi değiştirme fırsatı verdi belki ama Peker yine de gününü bekleyip darbeyi vurdu. Sapır sapır dökülüyorlar ve pişkinlikle çıkıp Peker ilişkisini muhalefete yıkmaya çalışıyorlar. Eskiden üç büyüklerden biri küme düşmüş bir Anadolu takımı ile oynar ‘gol yağmuruna’ tuttu derlerdi.. Peker de sanki öyle yapıyor…
Yektan Türkyılmaz:
Saha tam Peker’in istediği gibi, rüzgarı arkasına almış. Ayrıca şunu unutmamak lazım kasım ayından beri zaten maç Rejim’in yarı sahasında oynanıyor. Neden kasım, Albayrak’ın istifası var çünkü. O zamandan beri savunmadalar ve en bilmedikleri şey savunma… Erdoğan hiçbir zaman savunma döneminde olmamıştır. 2013-2014’e kadar Erdoğan zaten yalnız değildi, çok daha büyük bir kadronun üzerindeki liderdi. İkinci bir şey de sahasına doğru gelen atakların frekansı artıyor. Biri bitmeden diğeri patlıyor. Nerdeyse gün başına skandal olan bir ülkeye dönüştü Türkiye.
2016 itibariyle ben bu tabloyu hep tarif ettim. Çünkü bunun benzerleri bir biçimi ile Çin’de, Sovyetler Birliği’nde, Kamboçya da yaşandı. Asıl bahsettiğim nedir devletin iç savaşı. Sonu gelmeyen bir iç yıkım… Ve sürekli lider, sadakat peşinde koşuyor işin ilginç tarafı en sadık olduğunu düşündüğü kesimler tarafından alt üst oluyor. Çünkü bir korku iklimi ve fırsat çıkıyor devlet sürekli tasfiyeye uğruyor.
Ergun Babahan:
Bir avantajları var, Stalin Rusyası’nda olduğu gibi öldürülmüyorlar, kenara atılıp unutulmaya mahkum ediliyorlar…
Mao kim bizdeki lider kim, Stalin kim bizden lider kim? Bunlar bir davaya hayatını vermiş. Bunlar gerçekten devrimci, bizdeki ise kendini öyle varsayan ve toplumun da öyle kabul etmesini isteyen bunu da 15 Temmuz gecesi döktüğü kan yüzünden öyle zanneden bir lider.
Şu anki Türkiye’yi neye benzetiyorum biliyor musunuz; Güve giren kilim gibi püf dediğiniz zaman dağlıyor. Şu an Sedat Peker’in yaptığı sadece ‘püf’ demek. Yeni bir şey de söylemiyor. Kamuoyunda bilinen ki bu beş ton kokain meselesi de dahil, şeyleri söylüyor.
Ergun Babahan:
Anladığım kadarıyla Peker Mehmet Ağar gibi önemli bir figür değil ama devletin önemli bir tetikçisi. Muhtemelen Suriye’ye silah ticareti dahil bir sürü işin içinde olmuş. Birden bire adamın mafyatik lider olduğunu iddia ettiler.
Yektan Türkyılmaz:
Mesela Süleyman Soylu, Mehmet Ağar bu adama ‘sen bu serveti nasıl yaptın?’ diye sorsunlar. Burada yakın zamanda olan başka bir şey var. Bir devlet var ve devlet mafya grubunu kullanıyor. Bunu alıp kullanıyorsun, ödüllendiriyorsunuz, sonra içeri atıyorsunuz gibi… Ama şu anki ilişki terse döndü. Mafya, devleti kullanıyor. Türkiye’de artık siyasetçi mafyanın pis işlerini halleden duruma gelmiş.
Türkiye’de şu anda kimse “devlet içinde uzantı” demesin. Asker Çakıcı adına yürümüş müdür, hayır ama Peker için yürüdü marş eşliğinde. Mafya devletin nasıl işlemesi gerektiği konusunda fikir beyan ediyor.
Ergun Babahan:
Yani biz biraz Kolombiya gibi bir devlete mi dönüşüyoruz. Suç örgütlerinin kontrolünde bir devlet mi olacağız, buna bir engel var mı?
Buna yönelik en temel engel Türkiye’nin jeopolitik konumu. Ona yönelik en büyük engel bu. O hale gelmiş bir Türkiye bu coğrafyada kabul görmez ve bu bölgede var olamaz. Ama evet terse dönmüş bir durum var…

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/mafya-devlet/turkiyenin-su-anda-ozeti-mafya-devleti-parmaginda-oynatiyor-yektan-turkyilmaz?amp
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *