SEN BENİM “KİM” OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?

Osmaniye Devlet Hastanesi’ne ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel’e sırası ve randevusu olmadan muayene olmak istedi. Günel’in bunu reddetmesi üzerine yaşanan tartışma sonrası doktor Günel karakolda ifadeye çağrıldı. Meslektaşlarıyla birlikte karakolda ifade veren Günel, serbest bırakıldı.
Keyfi gözaltının geldiği nokta
Doktor Günel, yaşanan olayı şöyle anlattı:
“Bugün odamıza izinsiz girme olayı yaşandı. Başka bir hastayı muayene ederken kapı şiddetli bir şekilde çalındı. Sekreterim Defne hanım kapıya doğru yönelmiş. Defne hanımı iterek içeri girmiş, ‘Ben başsavcıyım’ diyerek içeri giriş yapmış. Ben hastanın işini bitirdiğimde beni acilden aradılar. Acilden arandıktan sonra tam telefonu kapattığım an ‘Bana bakacak mısın’ diye biri seslendi. Kendisine dönüp ‘Sorun neydi?’ dedim.
Kendisi, başka bir hekim arkadaşımıza daha önce muayene olduğunu, kontrol zamanının olduğunu, kontrolünün yapılmasını istediğini söyledi. Bu işlerde ilk doktorunuz kimse ondan randevu almanız lazım dedim. Durumunuz acil değil diye belirttim.
Şahıs, ‘Bana akıl verme, bana bakacaksın’ diye bir girişimde bulundu. Çok şaşırdım. Böyle bakmamız mümkün değil dedim. ‘Ben Cumhuriyet başsavcıyım, seninle uğraşırım’ dedi. Bizim kendi haklarımız var dedim. Gerekli yerlere gidip şikayette bulunabileceğini söyledim. Bunun üzerine şahıs odadan çıkmadı. Sesini yükseltip parmak sallamaya başladı. Normal yolla konuşmama rağmen bana bağırarak konuşma demeye başladı. Beyefendi, sizinle diyalog kuramıyorum’ deyip odadan çıkıp gittim.

Sonra ne mi oldu; Doktor polisler tarafından karakola götürülerek ifadesi alındı. İşte Hukukun, yargının ve “Dünyayı ben yarattım” diyen; savcının, yargıçın  tercümesi budur…

Gardiyanları ve yargıçları ve savcıları
Hepsi halka karşıdır
Kanunları, yönetmelikleri, bütün kararları
Hepsi halka karşıdır
Dergileri, gazeteleri, bütün yayınları
Hepsi halka karşıdır.
Bunların hiçbiri onları kurtaramayacak
Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini.
Panzerleri, kelepçeleri, bütün silahları
Hepsi halka karşıdır
Zindanları, tutukevleri, işkenceevleri
Hepsi halka karşıdır
Borsaları ve şirketleri ve iktidarları
Hepsi halka karşıdır.
Bunların hiçbiri onları kurtaramayacak
Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini.
BERTOLT BRECHT….
This entry was posted in HUKUK-YARGI-ADALET, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *