EXETER ÜNİVERSİTESİNİN MEZUNLARI  VE KÜRDOLOJİ * EMPERYALİZMİN EĞİTİMİ İLE YOĞURULMAK

EXETER ÜNİVERSİTESİNİN MEZUNLARI  VE KÜRDOLOJİ

Naci Kaptan / 21.11.2020

Bağlantılı yazı; https://nacikaptan.com/?p=1617

EMPERYALİZMİN EĞİTİMİ İLE YOĞURULMAK
Exeter Üniversitesi, Henry Kissinger’in 1950 de Harvard da faaliyete geçirdiği yaz seminerleri programları ile 3. dünya ülkeleri ve gelişmekte olan ülkelere İslamcı ve batının emperyal çıkarlarını önceleyen liderler yetiştiren bir üniversite misyonu yüklemiştir.
MI-6 AJANLARI BURADA EĞİTİM GÖRÜR
İngiltere’nin prestijli eğitim kurumlarından biridir. Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü vardır. Kürt Araştırmaları Enstitüsü vardır. Bu iki enstitüsü vesilesiyle… Arabistanlı Lawrence’ın torunları, İngiliz istihbarat servisi elemanları, Ortadoğu uzmanı olabilmek için, burada eğitilir. Petrol zengini Arap ülkelerinden bol sıfırlı, yüklü bağışlar alır. Bu çetrefil durumlar, elbette burada okuyan diğer öğrencileri bağlamaz. Özellikle finans alanında ve kamu yönetiminde gayet başarılı insanlar yetiştirir.
Arap, İslam Dünyası ve Kürtler hakkında uzmanlaşması istenenler ile Ortadoğu’da görev yapacak olan MI-6 ajanları ve İngiliz subayları, icra edecekleri görevin önemine binaen değişen sürelerde, bu üniversitede eğitim ve öğretim görürler.
Avrupa’da ise toplantılar zincirinde nedense hep Türkiye aleyhtarı kişiler var. Bir takım zevat, İngiliz Kraliyeti armalı kuruluşların korumasında buluşup Türkiye’ye veryansın ediyorlar… Öncelikle, Irak petrollerine çöreklenmek isteyenlerin izdüşümünü taşıyan, eski diplomat ve gazeteci kimlikli paralı askerler…
Patronları da BP, Shell!..
Şimdi bu Exeter neyin nesidir diye bakalım…İngiltere’de bir Exeter Üniversitesi vardır. İngiliz Üniversiteleri arasında “Kürt Araştırmaları Enstitüsü” olan tek yüksek öğretim kurumudur. Exeter Üniversitesi’nde ayrıca Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü de bulunuyor!
İngiliz İstihbarat Servisleri’nin yurt dışı görevlere gönderilecek ajanlarının önemli bir bölümü Exeter Üniversitesi’nde eğitim görür. Ayrıca Arap ve İslam Dünyası ile Kürtler hakkında uzmanlaşması gereken İngiliz ajanlar da bu üniversitenin hocaları tarafından eğitilir.
Üniversite yayınlarında, Irak’ın kuzeyinden “Irak Kürdistanı” diye söz edilir. İngiliz İstihbarat Servisi’nin bir yan kuruluşu olan Green Peace (Yeşil Barış) örgütü de Exeter Üniversitesi tarafından kurulmuştur.
Exeter Üniversitesi’nden mezun olan veya doktorasını burada yapan kişileri, daha sonra özellikle İslam ülkelerinde önemli ekonomik ve siyasi kuruluşların başında veya devlet görevlerinde görmek mümkündür.
Türkiye’de Kürdoloji eğitiminden sonra şimdi de ilk defa bir resmi kurumda Kürtçe Sempozyum düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, üniversite olarak Kürtçe’nin üzerindeki 150 yıllık tortuyu silmenin gayreti içinde olduklarını söyleyerek şöyle devam etti;
“Üniversitemizin yapılanmasında ve üniversitenin harçlarının yüksek olmasından dolayı öğrencilere burs vermek üzere başta Necirvan Barzani ve Celal Talabani’den para desteği aldık. http://www.diyarbakirsoz.com/haber-45229-kurtce-ozgur-olacak.html
• Mardin Artuklu Üniversitesi’nde verilmeye başlanan Kürdoloji eğitiminden sonra şimdi de ilk defa bir resmi kurumda Kürtçe Sempozyum düzenlendi. Mardin Artuklu Üniversitesi ve İngiltere’de eğitim veren Exeter Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen “Kürtçe’de Akademik Deneyim ve Kürdoloji Çalışmaları” sempozyumu üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirildi.
* Mardin Artuklu Üniversitesi ile İngiltere’nin Exeter Üniversitesi Kürdoloji Bölümü tarafından “Kürtçe’de Akademik Deneyim ve Kürdoloji Çalışmaları” konulu sempozyum düzenlendi. Mardin Artuklu Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen sempozyuma Mardin Artuklu Üniversitesinin yanısıra İngiltere’nin Exeter Üniversitesi öğretim görevlileri, Kürt Yazar, aydın ve edebiyatçılar katıldı.

EXETER’CİLER BİRLİK OLUŞTURDU
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bakanlığın websitesine göre 1993 yılında İngiltere’de bulunan Exeter Üniversitesinde eğitim gördü.Fakat bu listede adı yok.
İngiliz Üniversiteleri arasında “Kürt Araştırmaları Enstitüsü” olan tek yüksek öğretim kurumudur.Exeter Üniversitesi’ nde ayrıca Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü de bulunuyor! İngiliz istihbarat servislerinin yurt dışı görevlere gönderilecek ajanlarının önemli bir bölümü Exeter Üniversitesi’ nde eğitim görür.
Ayrıca Arap ve İslam Dünyası ile Kürtler hakkında uzmanlaşması gereken İngiliz ajanlar da bu üniversitenin hocaları tarafından eğitilir.Üniversite yayınlarında, Irak’ın kuzeyinden “Irak Kürdistanı” diye söz edilir.Exeter Üniversitesi’ nden mezun olan veya doktorasını burada yapan kişileri, daha sonra özellikle İslam ülkelerinde önemli ekonomik ve siyasi kuruluşların başında veya devlet görevlerinde görmek mümkündür.
Geçmişte Kayseri’de Abdullah Gül ismiyle bir müze açıldı. Müzenin açılışı için Kayseri’ye gelen Abdullah Gül’ün misafirleri de oldukça ilginçti:
Aydın Doğan, Hüsamettin Özkan, Ertuğrul Özkök, Murat Yetkin, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Ali Babacan, Haşim Kılıç, Richard Moore (İngiltere Büyükelçisi), Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bülent Eczacıbaşı katıldı. Özellikle İngiltere büyükelçisi Richard Moore 15 Temmuz darbesinden sonra Kayseri’yi üçüncü kere ziyaret etmesi de çok manidar.
Bildiğiniz gibi 2008’de İngiltere Kraliçesi tarafından Büyük Şövalye nişanı ile ödüllendirilmişti. Yine Abdullah Gül 2010 yılında Kraliyet Uluslararası İlişikler Enstitüsü’ne yani Chatham House’a, “Chatham House” Ödülünü almak üzere İngiltere’nin yolunu tutmuştu.
Abdullah Gül’e bu ödül Anadolu’nun İngiliz işgalinin yıldönümünde verildi!
2008 yılında Abdulalh Güle’e Büyük Şövalye Nişanı takmak için gelen Kraliçe Elizabeth’in gemisi HMS Illustrious, Türk karasularına girmesine rağmen Türk bayrağı takmadı. 1918’de İstanbul’u işgal etmek üzere Türkiye’ye gelen İngiliz gemisi ile tam aynı yere demirledi. Ve bu gemide bir de askeri tören düzenlendi!
Bu törene Abdullah Gül ve eşi, Egemen Bağış, Cüney Zapsu ve Ali Babacan katıldı.
İsrail devletinin kurulmasına öncülük eden, Sykes Picot haritalarını çizerek Osmanlı’yı yıkan ve Sevr’i yapan “yuvarlak masacılar”dı. Bu yuvarlak masanın adı daha sonra “Kraliyet Uluslararası Enstitüsü” olarak değişti. Daha sonra da bu masa resmi bir kuruluşa dönüştürülerek 2004’de Chatham House adını aldı.
Bu kuruluşun en önemli özelliği kapalı kapılar ardında tüm dünyanın haritalarının çizilmesi, savaşların tartışılıp yönlendirilmesidir.Chatham House’da yapılan tüm konuşmalar gizlidir, halka açıklanmaz. Chatham House aynı zamanda Exeter Üniversitesi ile de yakın bağlantı halindedir. Exeter mezunları Abdullah Gül, Fehmi Koru’dur.
Exeter Üniversitesi’nin yabancı ülkelerden birçok kişiye burs vermesi de çok ilginçtir. Exeter üniversitesi’nden mezun olan veya doktorasını burada yapan kişileri, daha sonra özellikle İslâm ülkelerinde önemli ekonomik ve siyasi kuruluşların başında veya devlet görevlerinde görmek mümkündür.
Mesela İslâm Kalkınma Bankası’nın bütün önemli yöneticileri Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisans veya doktora yapmıştır!  Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Ihsanoğlu’da Exeter Üniversitesi’nde doktora yapmıştır.
Mesela İslam Kalkınma Bankası’nın bütün önemli yöneticileri Exeter Üniversitesi’ nde yüksek lisans veya doktora yapmıştır! Tabii buraya gönderilecek öğrencileri de kendi ülkelerindeki “İslami kuruluşlar” seçer!
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Exeter Üniversitesi’ nde iki yıl eğitim-öğretim görmüştür.
Zamanın Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da Abdullah Gül’ün bu üniversitedeki sınıf arkadaşıdır! Abdullah Gül,Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Prof. Sebahattin Zaim gibi hocalarının teşviki ve sağladıkları Milli Kültür Vakfı bursu ile 1976-1978 yıllarında Fehmi Koru ve Şükrü Karatepe ile birlikte İngiltere’ye gönderilmiştir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutulmaz Exeter Üniversitesi’ nde kamu yönetimi yüksek lisansı yapmıştır.
İçişleri Bakanlığı, birçok kaymakam adayını Milli Güvenlik Akademisi eğitiminden sonra Exeter Üniversitesi’ ne göndermiş ve burada dil eğitimi almasını sağlamıştır. Halen Türkiye’de,özellikle Güneydoğu ilçelerinde görev yapan birçok kaymakam ve vali yardımcısı Exeter’de doktora yapmıştır!

KAMUDA GÖREV YAPMIŞ OLAN EXETER’den MEZUNU YÖNETİCİLER
Yeni maliye bakanı Naci Ağbal 1996 – 1998 yılları arasında İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde İşletme (MBA) dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker, Exeter’dendir. Siirt valisi, Elazığ valisi, Eskişehir valisi Gümüşhane valisi, Kilis valisi, Exeter’dendir.
İstanbul’da İzmir’de Bolu’da Erzurum’da Şanlıurfa’da Muş’ta Rize’de Batman’da Kırşehir’de Sivas’ta Tunceli’de vali yardımcılığı yapan birbirinden değerli yöneticilerimiz, ki, hepsini yazmaya kalksak ansiklopedi olur, Exeter’dendir.
Geçen ay görevden alınan, Polis Akademisi Başkanı Profesör Remzi Fındıklı, Exeter’dendi. AKP genel başkan yardımcısı Efkan Ala kaymakam yardımcığı döneminde Exeter’de 1 yıl eğitim gördü.
Bayrampaşa kaymakamı, Araklı kaymakamı, İspir kaymakamı, Ardeşen, Bayramiç, Dilovası, Göksun, Pazarcık, Bulanık, Bergama, Konak, Kula, Osmangazi kaymakamları, ben diyeyim 100 kaymakam, siz deyin 200 kaymakam, Exeter’dendir.
Kamu İhale Kurumu başkanı,
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü başkan yardımcısı,
İller İdaresi Genel Müdürlüğü daire başkanı,
Toprak Mahsulleri Ofisi genel müdürü,
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanı,
Mülkiye Teftiş Kurulu başkan yardımcısı,
Araştırma ve Etütler Merkezi başkanı,
Türkiye Cumhuriyeti Şeker Kurumu Başkanı,
Yüksek yargı organlarından da tetkik hakimleri Exeter Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine gönderilmektedir!  Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı  Exeter’lidir. Bürokrasimizde yolu Exeter’den geçmeyen neredeyse yok gibidir. İyi ki var Exeter University yani. Yoksa maazallah…Nasıl yönetecektik biz bu devleti. [Yılmaz Özdil – Hürriyet – 17 Haziran 2014]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKEN Vakfında katıldığı geleneksel gala Yemeğinde şöyle diyordu; [Aydınlık 21 Eylül 2017]
‘BATI’NIN GÖNÜLLÜ AJANLARI’
Konuşmasında, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirten Erdoğan, Osmanlı Devleti’nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı’ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü anlattı.
Buradaki amacın Batı’nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır” diye konuştu.
İlim ve fen tahsili için Batı’ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı’nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı’nın gönüllü ajanları haline geldiklerini ifade etti
‘BUNLARIN İHANET EDEMEYECEKLERİ HİÇBİR DEĞER, HİÇBİR İLKE YOKTUR’
Erdoğan, “Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman dahi vermemiştir. Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye’nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunlar olduğunu görüyoruz. Bu kesimlerin ülkemizin her açıdan dışa bağımlı olması için özel çaba harcadıklarına da şahit oluyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur” değerlendirmesinde bulundu.
ERDOĞAN’IN ÇOCUKLARI VE DAMATLARI BATI’DA EĞİTİM GÖRDÜ
Erdoğan’ın bu açıklaması gözleri AKP’lilerin ‘batıda eğitim alan’ çocuklarına çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları ve damatları, lisans ve lisansüstü eğitimlerini, başta ABD olmak üzere, Batı eğitim kurumlarında gerçekleştirdiler.
https://www.aydinlik.com.tr/erdogan-egitim-icin-bati-ya-gidenler-ajan-oluyor-politika-eylul-2017-1

Exeter Üniversitesi’ nden Prof. Dr. Ian Markham’ın “Said Nursî’nin başarısı: Hakikat ve hoşgörü” başlıklı bir makalesi vardır! Yani bu üniversite “dinlerarası diyalog” un kurgulanmasında da vardır. Markham, Exeter’de ilahiyat dalında öğretim görevlisidir.
Kamu yöneticilerine  İngiliz istihbarat kurumunun ve Chatham house’nin arka bahçesi olan Exeter’den başka eğitim verilebilecek milli kurumumuz yok mudur?
Exeter’den mezun olanların, geri kalmış veya gelişmekte olan ülkelerde üst düzey görevlere gelmeleri bir tesadüf müdür?
Ne yazık ki Türk hükümeti  devlet/kamu yönetimine gelebilecek olanları emperyal eğitim ile yoğurulmak için  İngiltere’ye Exeter Üniversitesine gönderiyor!!!
Neden acaba?

Naci Kaptan / 21.11.2020
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, BOP, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *