28 YIL ÖNCE KARABAĞ’DA ESİR DÜŞEN AZERBAYCAN TÜRKÜ, AYAKLARI ZİNCİRLİ ŞEKİLDE BULUNDU

28 YIL ÖNCE KARABAĞ’DA ESİR DÜŞEN AZERBAYCAN
TÜRKÜ, AYAKLARI ZİNCİRLİ ŞEKİLDE BULUNDU

1992 yılında Karabağ Savaşı’nda 18 yaşındayken kaybolan İmran Şamhalov (Şamxalov İmran Abdurehmen), Ermenistan işgalinden kurtarılan Fuzuli kentinde bir evin bodrum katında zincirli halde bulundu.
Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyondaki kararlılığıyla ele geçirdiği Fuzuli topraklarında 28 sene sonra kayıp Azerbaycan Türkü askerle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. 1992 yılında Karabağ Savaşı’nda 18 yaşındayken kaybolan Şamhalov İmran kurtarılan Fuzuli kentinde bir evin bodrum katında zincirli halde bulundu.
İmran Şamhalov’un Kah’a götürülerek bilgilerinin kontrol edildiği bildirildi.
“BU NE DEHŞETLİ KADERDİR!”
Azerbaycanlı gazeteci Hatice İsmail, Fuzuli’de bodrum katında zincirli bulunan Şamhalov’la ilgili olarak, “Bu ne dehşetli kaderdir! 27 yıldır kayıp olan İmran Şamhalov’un kurtarılmış Fuzuli’de bir bodrum katında zincirlenmiş olarak bulunduğu bildirildi. 1992’de Karabağ’da savaşa girdi ve kayboldu. Ailesi öldü ve kız kardeşleri var. Şimdi önleyici ve tıbbi tedbirler için Bakü’de olduğu söyleniyor. Akrabalarıyla yarın görüşeceklerini söylediler. Bu ateşkes ne dehşetleri saklamış.” yorumunda bulundu.
1992 KARABAĞ SAVAŞINA GİTTİ KAYITLARA KAYIP OLARAK GEÇTİ
Azerbaycan Türkü gazeteci Ceyhun Aşirov, 1992 yılında Karabağ Savaşı’nda henüz 18 yaşındayken kaybolan İmran Şamhalov isimli Azerbaycan Türkünün; bugün Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için 27 Eylül 2020’de başlattığı kara harekatıyla ele geçirilen Fuzuli şehrinde bir binanın bodrumunda zincirlenmiş şekilde bulunduğunu bildirdi.
46 YAŞINDAKİ ASKER 28 SENE ESİR KALDI
Şu an 46 yaşında olan İmran, tam 28 sene Ermenilerin elinde esir olarak kaldı. Azerbaycan Türkü gazeteci Aşirov’un Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşım  şöyle oldu:
“Bugün Ermenistan’dan kurtarılan Fuzuli Rayonun’da 27 senedir kayıp olan Azerbaycan Vatandaşı Şamhalov İmran ayakları bağlı şekilde bulundu. Şamhalov 1992’de 1. Karabağ savaşına katılmış ve o günden sonra kayıp olarak kayde geçmişti.”

https://qha.com.tr/haberler/28-yil-once-karabag-da-esir-dusen-azerbaycan-turku-ayaklari-zincirli-sekilde-bulundu/261785/
https://yenidenergenekon.com/1444-28-yil-once-karabagda-esir-dusen-azerbaycan-turku-fuzulide-ayaklari-zincirli-sekilde-bulundu/
This entry was posted in FAŞİZM, Haber, HABER GÜNDEM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *