II. Abdülhamid zamanında Dönümü bir veya bir buçuk sterline tarla bağ ve bahçeler İngilizlere satılır. Ege’de muazzam büyüklükte İngiliz çiftlikleri kurulur ” * Böylece İzmir GAVUR olarak anılmaya başlar * 9 Eylül 1922’de İzmir sadece Yunan işgalinden kurtulmadı aynı zamanda ‘gâvur İzmir’ sıfatını da Ege’nin derin sularına gömdü”

Odatv.com / 15.09.2017
BTP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Mesaj gazetesi yazarı Muharrem Bayraktar bugünkü yazısında “gâvur İzmir” sıfatının nasıl ortaya çıktığını ele aldı.
Muharrem Bayraktar “9 Eylül 1922’de İzmir sadece Yunan işgalinden kurtulmadı aynı zamanda ‘gâvur İzmir’ sıfatını da Ege’nin derin sularına gömdü” diye yazdı.
“İzmir’in gâvur sıfatını almasında gâvurlukla anılmasına en büyük vebali sorumluluğu siyasi hatası olan padişah 2. Abdülhamit’tir. Neden mi?” diye soran şöyle yanıt verdi:
“Batılılaşmak uğruna birbiri ardına ilan edilen Tanzimat ve Islahat Fermanları öz ve kökten yoksun derinliksiz bir taklit anlayışını önümüze koyuyordu. Bu bağlamda 1867’de yabancılara mülk ve toprak edinme izni veren kanunname çıkartıldı. Yabancılar ilk yıllarda yoğun bir toprak alımına girişmemişlerse de 2. Abdülhamit zamanına gelindiğinde bilhassa Ege bölgesinde hususen İzmir’de talan boyutuna varacak şekilde toprak satın alımlarına rastlıyoruz.
Daha önceki yazılarımızda da detayıyla incelediğimiz gibi (17.07.207 tarihli Abdülhamit’in Askeri Yönünü başlıklı yazı) Abdülhamit’in felaket boyutta askeri basiretsizliği yüzünden kaybettiğimiz 1877 Osmanlı-Rus harbinden sonra yabancıların Ege’de toprak alımları tam bir yağmaya dönüşür. Dönümü bir veya bir buçuk sterline tarla bağ ve bahçeler İngilizler satılır. Ege’de muazzam büyüklükte İngiliz çiftlikleri kurulmuştur. “
“HEY GİDİ CENNET MEKÂNCILAR HEY!”
“9 Eylül’de Yunan’ı denize döken ve ecnebileri şehirden kovan Mustafa Kemal aslında ‘gâvur İzmir’i’ gâvurluk sıfatından da kurtarmıştır” diyen Bayraktar yazısını şöyle sonlandırdı:
“İzmir’in dağlarında açan çiçekleri biraz da bu yüzden sevelim. Şeriatla yönetilen Osmanlı zamanında Abdülhamit döneminde tam bir İngiliz şehrine dönüşen milyonlarca dönüm toprağın yabancılara satıldığı İngiliz Kraliçesi’nin doğum günlerinin resmi tatil gibi kutlandığı binlerce binada İngiliz bayrağı dalgalanan İzmir Mustafa Kemal’le Türklüğüne ve Müslümanlığına yeniden kavuştu.
Birileri ‘Abdülhamit Yahudilere toprak satmadı (ki bu da yalan!) diye övünürken Yüce Padişah’ın İzmir’i Haç’a teslim etmesine neden sessiz kalırlar merak ediyoruz. Son söz: Mustafa Kemal’in milli meclisinin ilk çıkardığı kanunlardan biri Köy Kanunu’dur ve bu kanun ‘Anadolu’nun yeniden gâvurlaşmasının önüne geçmek için’ yabancılara toprak satışını yasaklamak amacıyla çıkartılmıştır. Hey gidi cennet mekâncılar hey!”
https://odatv4.com/gavur-izmir-hakaretinin-kaynagi-kim-cikti-1509171200_m.html
This entry was posted in ATATURK, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, Tarih. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *