İnanılır gibi değil * ACABA DURUM ÖYLE MİYDİ ? ABD’DEN KİM EMİR ALIYORDU? KİM EL-PENÇE DİVAN DURUYORDU?

TOPLUM NASIL YANILTILIR


Erdoğan daha Cuma günü CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, “Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bizim dönemimizde asla ve kat’a emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin cibilliyetinizde var. Sizin geçmişinizde olanların Amerika’daki liderler karşısında nasıl el pençe divan durduğunu biz çok iyi biliriz. Bugüne kadar kimseden emir almadık, masada oturduk ve konuştuk ve hiçbir zaman da asla ve kat’a ecdadımızdan nasıl öğrendiysek, bundan sonra da yolumuza öyle devam ederiz” sözleriyle çatmışken, bu nasıl iştir?!.

ACABA DURUM ÖYLE MİYDİ ?
ABD’DEN KİM EMİR ALIYORDU?
KİM EL-PENÇE DİVAN DURUYORDU?

MESELA TRUMP’IN TELEFONUYLA  RAHİP BRUNSON’U DA KILIÇDAROĞLU MU SERBEST BIRAKMIŞTI…ABD İSTEDİĞİ İÇİN SURİYE’YE HAREKATI 2 KEZ KİM ERTELEMİŞTİ?

***

Orgeneral Kenneth McKenzie Suriye’deydi. PKK elebaşlarından Şahin Cilo’yla buluşan McKenzie, “Türkiye’nin, Fırat’ın doğusuna operasyonunu engellemek için her şeyi yaptıklarını, PKK/YPG ile Türkiye arasında denge kurmaya çalıştıklarını ve YPG ile çalışmayı sürdüreceklerini” söyledi.

ÇAVUŞOĞLU VE BAHÇELİ’DEN İNANILMAZ AÇIKLAMA

Bilindiği gibi Erdoğan 2016’dan itibaren, “Bir gece ansızın gelebiliriz… Bu millet kendi göbeğini kendi kesecektir, bunun başka çaresi yok” demeye başladı.

Milli Savunma Bakanı Akar sık sık her türlü hazırlığı yaptıklarını, Erdoğan’ın talimatını beklediklerini vurguladı. Öyle ki, iktidar medyası da yapılacak operasyonun adının “Ay-Yıldız” olduğunu duyurup, planın aşamalarını en ince detayına kadar yazdı.

Erdoğan’ın Cuma günü AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuyla ilgili yaptığı son açıklamaya geçelim. Özetle şunları söyledi:

“ABD ile Suriye sınırları boyunca güvenli bölge oluşturmaya yönelik görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük ve ülkemize yönelik artık gizlenemez hale gelen Avrupa-Amerika ambargoları, ne de bölgeye yığılan on binlerce TIR dolusu silah ve malzeme bizi bu sorunu çözmekten alıkoyamayacaktır. Seyir mi edelim? Ne yapılması gerekiyorsa bunu yapıyoruz ve yapacağız. Bunun için de bir yerlerden izin almamıza ihtiyacımız yok. Daha önce dedik ya, biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmesini biliriz.”

Erdoğan, “Bir yerlerden izin almamıza ihtiyacımız yok” derken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bundan 2 gün önce yaptığı açıklamayı duydunuz mu?

ABD’nin getirdiği yeni önerilerin bizi tatmin eder düzeyde olmadığını, Münbiç gibi bir oyalama sürecine gitmek istedikleri izlenimini edindiğini belirten Çavuşoğlu, kelimesi kelimesine şunları anlattı:

“Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın harekât ile ilgili talimatı vardı. Trump’ın ricası üzerine biz bu harekâtı durdurduk. Son zamanlarda sınırımızın öbür tarafında Türkiye’den giden PKK’lıların da olduğunu görüyoruz ve bu terör örgütleri sürekli kendilerini güçlendiriyor, Amerikalılar da silah veriyor. O nedenle bize yönelik tehdit artıyor ve bu tehdit artınca, süreç uzayınca tabii ki, harekât konusunda bir hazırlığımız oldu. Ve o zaman işte Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, yine Pompeo bizlerden rica ettiler, ‘Ekiplerimizi gönderiyoruz, o zamana kadar harekâtı başlatmayın’… Ama bir an önce artık bu güvenli bölge ile ilgili bir mutabakata varmamız lazım, çünkü bizim sabrımız kalmadı.”

Nasıl yani?.. Önce Trump, ardından ABD Dışişleri ve Milli Savunma Bakanları ile Genelkurmay Başkanı’nın “ricaları” üzerine harekâtı iki kez erteledik mi?.. İyi de nasıl haberleri oldu; İzin mi istedik?..

Söyleyen Dışişleri Bakanı olsa da inanılır gibi değil.

Ancak dün bir de Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Lideri Bahçeli, Amasya mitinginde, “Bugüne kadar Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonlar iki defa ertelenmiştir. Her seferinde yeni bir oyalama sürecine maruz kaldığımız açıktır” demez mi?..

O “ricalardan” biri acaba Trump’ın 14 Ocak’taki, “Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye’yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge kuracağız. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum” mesajı mıydı?!.

***

KİMDİR EMİR ALAN?

Müyesser Yıldız / Odatv.com

https://odatv.com/inanilir-gibi-degil-28071951.html

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *