TAHT OYUNLARI * TEK ADAM REJİMİ ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR

ARTIK KIŞ GELİYOR


……………………………….

“Türkiye’nin normalleşme” ihtiyacına dikkat çekip, 70’li yıllardaki “Hak-Hukuk-Adalet” sloganını hatırlatmaya gayret ettik. Çünkü memleketimiz hiç haketmediği halde “olağanüstü yıllar” yaşıyordu. Kanlı bir darbe girişimine muhatap olduk. Bir çok kesim farkına varamadan “rejim değişti”…

Darbe girişimi karşısında direnen vatandaşlarımızın önceliği “ülke bütünlüğü” olunca “Taht Oyunları” projesini fark edemedi çoğunluk. Olağanüstü hal, KHK’larla yeni düzenlemelerle devlet geleneği, yapısı, işleyişi hallaç pamuğu gibi atıldı. “Parti devleti, Tek adam rejimi”ne giden yolun tehlikesini seslendirenlerin başına gelmeyen kalmadı.

15 Temmuz kaosuyla beraber “rejim değişikli”ne giden yolda YSK’nın hukuksuz müdahaleleri ile “Taht Oyunları”nın figüranı oldu çoğunluk. Adına “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” denilen ucube yapının Türkiye’nin problemlerini çözemediği gibi içeride ve dışarıda problemlerin arttığına hep beraber tanık olduk. Ekonomi ve dış politikadaki iflas, alarm zillerinin çalışı kamufle edilmeye çalışıldı. Sarayın bir yıllık icraasına, saray içinden bile itirazlar yükselmeye başlandı.

……………………………………

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/artik-kis-geliyor-52407yy.htm

27 Haziran 2019 Tarihli yeniçağ gazetesi
Yavuz Selim DEMİRAĞ’ın “ARTIK KIŞ GELİYOR”
Başlık yazısından bölüm alıntısı

This entry was posted in FAŞİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *