YAZIŞMALARDAN * Sessiz kalmak, öne sürülenleri benimsemektir.

………………….

Sessiz kalmak, öne sürülenleri benimsemektir.

Ta Erdoğan’ın tutukevine düşüşü, oradan kurtuluşu, TBMM’e girişi, başbakan oluşu, AKP’nin Cumhurbaşkanlık ile Başkanlığı eline geçirişinde, sevelim ya da sevmeyelim, CHP’nin içindeki küçük, ancak yetkili çıkar kümelerinin katkısı vardır. Öyle ki, Baykal ile Bahçeli olmasa, Erdoğan olmazdı. Bu küçük çıkar öbeklerinin, onursuz davranışı, günümüzde bırakın Türk Devrimlerini, Türkiye Cumhuriyet’inin geleceğini karabatağa sokmuştur.

Olan oldu.
Bundan sonrasına bakalım.

Günümüzde, nasıl olduysa, Ekrem bey ortaya çıkmış, çaktığı kıvılcımla, Cumhuriyet’in kurtuluşu konusunda bir umut olmuş, tek erkli yönetimi 17 yıl içinde ilk kez sarsmıştır.

Ona inanan İstanbullular değil, tüm Türkiye yılmaz biçimde arkasında yürümektedir. Her gün, ulusal coşku katlanıp artarak, el ele, aydınlıkçı, elerkil bir kalkışma sessizce başlamıştır.

Birisi tüm takımıyla birlikte, devletin bütün kılcal damarlarına kadar girip, tek erkli, inançgüder-şeriatçı, düzeni kurarken, Ekrem bey, Cumhuriyetin değerlerini korumak üzere, açık yüreklilikle, öfkeyi sevgiyle boğarak bilimgüder-laik ortamı yeniden kurmak üzere yürümektedir.

Tan yeri ağarıyor, güneşin ülkesi Anadolu’nun üzerinde, gün, ilk ışıklarını 23 Haziran’da verecek, Atatürkçü düşünce tüm Anadolu’yu sımsıcak saracaktır.

Tek erkli düzende düşüş başlamıştır. Ancak ilk kazanılması gereken adım Pazar günüdür. Pazartesi günü oluşacak ortam bu günlerden çok değişik, çok umut var olabilir.

Bu seçim, Binali-İmamoğlu arasında bir seçim değil, inançgüder-bilimgüder düzen arasında bir seçim günüdür. Kazanılırsa, bu kazanımdan, olağanüstü etkilenecek tek kişi, tek erkli yönetimin başkanı Erdoğan olacaktır.

YSK, kendine duyulan güveni, ayrıca erdemini yitirmiş bir kurumdur. Kanıt ile söylemler doğru olsa bile, bu yolda ona başvurular olumsuz sonuçlanacaktır.

O nedenle, HKP’nin söz konusu imza toplaması, YSK’ya başvurma süreci ile benzer sorgulamalar için 24 Haziran Pazartesi sağ duyuyla, sağlamcı olarak beklenmelidir.

Saygılarımla,

Övgün Ahmet ERCAN
Milli Merkez Yönetim Kurulu Üyesi
19 Haziran 2019, İstanbul

This entry was posted in AKLI VİCDANI HÜR YAZIŞMALAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *