BELLEK DÜRTÜCÜ * MAL DA ALLAHIN, MÜLK DE ALLAHIN!!! dediler… * Binali Yıldırım için 150 milyon Euro’luk ‘gizli servet’ iddiası * Bilinen en az 17 şirketi, 28 gemi ve 2 süperyatı olan Yıldırım da ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ dedi Mediapart’ın ve Hollanda gazetesi nrc’nin haberine göre, Binali Yıldırım ve ailesinin Malta ve Hollanda’da kayıtlı 30 kargo gemisi var. Yıldırım’ın yine Hollanda’da her biri servet değerinde 10’a yakın gayrı menkulünün olduğu belirtiliyor.

UYARI


AKP’lileri daha da zengin etmek ve de daha çok yoksullaşmak istiyorsanız  oyunuzu AKP’li belediye adaylarına verin ve YOKSULLUKTAN, PAHALILIKTAN, DÜNYANIN EN YÜKSEK ENFLASYONUNDAN, İŞSİZLİKTEN, HUKUKSUZLUKTAN ömür boyu şikayet etmek hakkınızı kaybedin. Ömür boyu ağzınızı kapatın, susun…
Mal da Allahın, mülk de Allah’ın diyerek sayıları bin civarında evleri, hesapsız paraları, arsaları, tarlaları, gemileri, gemicikleri, İsviçre bankalarında milyar dolarları, Amerika’da gökdelenleri, çiftlikleri , villları, yalıları, yatları, katları ve daha nicelerini SİZİN PARANIZLA aldılar.
Karar senin arkadaşım…
Naci Kaptan – 24 Mart 2024

M/V ZEALAND MAXIMA

ACENTACILIK İLE BAŞLADILAR

TürkSail-  29 Mart 2014

Yıldırım Ailesi’nin denizcilik alanındaki yatırımları, acentacılık ile başladı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan önceki dönemlerde Yıldırım ve çocukları küçük feribotlar kiralayarak yük taşıması gerçekleştiriyorlardı.
Bu dönemde aileye ait bir gemi bulunmuyor daha çok kiralık feribotlarla işler yürütülüyordu. Yıldırım’ın bakan olmasının ardından ise şirketin başına Erkan Yıldırım geçti. Kısa süre içinde Yıldırım Ailesi’nin hem gemilerinin hem de bu alandaki şirketlerinin sayıları arttı.
KURULAN İLK ŞİRKET “DERİN DENİZCİLİK”
Yıldırım Ailesi’nin denizcilik sektöründeki ilk şirketleri olan Derin Denizcilik’in kuruluş tarihi 6 Şubat 2002. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise Binali Yıldırım’ın oğullarından Erkan Yıldırım üstlendi.
Şirketin yönetiminde Binali Yıldırım’ın kızı Bahar Büşra Yıldırım Köylübay, Binali Yıldırım’ın diğer oğlu Bülent Yıldırım, Bülent Yıldırım’ın eşi Seda Yıldırım, Büşra Yıldırım’ın kocası Özkan Köylübay da yer aldı.
Erkan Yıldırım, 2003’te İtalya’dan 445 bin Euro’ya “Happy Dolphin” adlı feribotu satın aldı. Feribot için 1.5 trilyon lira harcandığı öne sürüldü. Erkan Yıldırım, o günlerde Vatan Gazetesi’ne verdiği röportajda, gemiyi İzmir Çeşme’de sahip olduğu iki acenteden kazandığı paralarla aldığını belirtmişti.

MV Zealand Amalia
IMO: 9674921
MMSI: 249615000
Call Sign: 9HA4315
Flag: Malta [MT]
AIS Vessel Type: Cargo
Gross Tonnage: 18036
Deadweight: 26052 t
Length Overall x Breadth Extreme: 173.76m × 27m
Year Built: 2013
Status: Active
Read more at
http://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:245350/mmsi:249615000

Yeniçağ / 03.06.2019 – Güncellendi 23 Mart 2023

Binali Yıldırım için 150 milyon
Euro’luk ‘gizli servet’ iddiası


AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın 150 milyon euroluk ‘gizli servetinin’ olduğu iddia ediliyor. Yıldırım, 2016 yılında Başbakan seçilince şirketlerini mal varlığında göstermemek için yeğenine devretmişti.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıdırım’ın yaklaşık 150 milyon euroluk ‘gizli servetinin’ olduğu iddia ediliyor.

Mediapart’ın ve Hollanda gazetesi nrc’nin haberine göre, Binali Yıldırım ve ailesinin Malta ve Hollanda’da kayıtlı 30 kargo gemisi var. Yıldırım’ın yine Hollanda’da her biri servet değerinde 10’a yakın gayrı menkulünün olduğu belirtiliyor.

Binali Yıldırım gemi filosunu 1998’de kurmaya başladı. Yıldırım ‘Silver Fish’ yani ‘gümüş balık’ adında eski bir kargo gemisi aldı ve Malta’daki paravan şirketler üzerinde sürekli yeni gemiler almaya devam etti.Yıldırım’ın mal varlığındaki büyük patlama 2010 senesinde yaşandı. Bugün sahip olduğu onlarca gemiden 6’sını o yılda aldı. Gemilerin fiyatı 2 milyon euro ile 33 milyon euro arasında değişiyordu.
Binali Yıldırım gemilerin büyük bir kısmını İsviçre bankaları üzerinden nakit satın aldı. Geriye kalanları ise Kuveyt Türk Bankası’ndan çekilen kredilerle ödediği öne sürüldü. Gemileri yine Malta ve Hollanda’da kurduğu paravan şirketler üzerine kaydettirdi.Fransız Medipart’a göre; Binali Yıldırım’ın Malta’daki gemilerinden bazıları, amcası Yılmaz Yıldırım’a kurdurduğu ceren danışmanlık denizcilik şirketi üzerine kayıtlı. Diğerleri ise doğrudan oğlu Erkam Yıldırım tarafından yönetiliyor.

Mediapart, Yıldırım ailesinin sadece Hollanda’daki servetinin 120 milyon euro’nun üzerinde olduğunu yazdı.

Erkam Yıldırım’ın Hollanda’da 3 milyon euro değerinde 6 ayrı mülkü bulunuyor. Bu emlaklar Castillo Real Estate bv şirketi üzerinden işletiliyor. Yıldırım hanedanının asıl hazinesi, yine Hollanda’daki Zealand Shipping şirketinin hesabında yatıyor. Sicil kayıtlarına göre, şirketin gemilerinin piyasa değeri 120 milyon euro civarında.
Binali Yıldırım Rotterdam, Amsterdam ve Almere adlı gemilerini tanesine 33 milyon euro yani toplamda 100 milyon euro ödeyerek satın aldı. Habere göre, yıldırım ödemenin yüzde 50’sini kaynağı belli olmayan nakit parayla yaptı. diğer yarısını ise Kuveyt Türk ve Yapı kredi Bankası’ndan aldığı kredilerle tamamladı.
tr7-24’ün haberine göre, 2000’li yılların ilk çeyreğinde Binali Yıldırım’ın aile serveti deşifre oldu. Bunun üzerine gemilerden bazısı alelacele satıldı, bazısı ise söküme gönderildi.
Yıldırımlar, 2010’dan sonra fiyatları 1.9 ila 33 milyon dolar arasında olan 11 gemiyi banka kredisi olmadan nakit ödeyerek satın aldılar. Gemiler Türkiye yerine, yurt dışında iç içe geçirilmiş offshore şirketler üzerine kaydedildi
Binali yıldırım 2016’da Başbakan seçilince şirketlerini mal varlığında göstermemek ve güvenceye almak için yeğeni Süleyman Vural’a devretti.

IMO: 9477440
Name: ZEALAND ROTTERDAM
MMSI: 246888000
Vessel Type: BULK CARRIER
Gross Tonnage: 33312
Summer DWT: 57157 t
Build: 2012
Flag: NETHERLANDS
Home port: AMSTERDAM
Gross Tonnage: 33312
Length Overall x Breadth Extreme: 190m × 32.26m
Year Built: 2012
Status: Active
http://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:272842/mmsi:246888000

GAZETEmanifesto / 07-09-2018

Pişkinlikte sınır yok: Bilinen en az 17 şirketi, 28 gemi
ve 2 süperyatı olan Yıldırım da ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ dedi


Çocukları aracılığıyla faaliyetleri devam eden onlarca şirketi ve gemisiyle AKP’nin multimilyonerleri arasında yer alan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Hepimiz aynı gemideyiz” diyerek iktidarın pişkinlikte sınır tanımaz yüzünü bir kez daha gösterdi.
Ekonomik krize sürüklenen Türkiye’de AKP iktidarı ve temsil ettiği sermaye sınıfı, krizin yükünün sırtlanması için “Hepimiz aynı gemideyiz” diyerek emekçilere fedakarlık çağrıları yaparken, bugün bu aynı teraneyi TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da tekrarlaması “pişkinliğin bu kadarına da pes!” dedirtti.
Zira Yıldırım ve ailesinin denizcilik sektöründe yüz milyonlarca euro değerinde olduğu tahmin edilen şirketlerinin bulunduğu biliniyor. Patronların partisi AKP’yle ilgili şaşırtmayan bu gerçek, daha önce pek çok kez haber konusu olmuştu.

Ailenin doğrudan ya da dolaylı olarak kontrol ettiği bilinebilen rakamlarla 17 şirket, 28 gemi ve 2 süperyatın olduğu açığa çıkmıştı.

Yıldırım, bu gerçeği 2014 yılında AKP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu yerel seçimler öncesinde konuk olduğu bir canlı yayın programında kendisine sorulan soru üzerine de teyit etmişti. Çocuklarının denizcilikle uğraştığını söyleyen Yıldırım, “Siyasete girince bütün işlerimi çocuklarıma devir ettim. Çocuklarım, 14 yıldır denizcilikle ilgili çalışıyorlar. Uluslararası piyasada çalışıyorlar.” Demişti.

Yıldırım Ailesi’nin denizcilik alanındaki şirketlerinin isimleri şöyle:

Derin Denizcilik İstanbul
Sefine Denizcilik Yalova
ZealandShipping Hollanda
Q Shipping Hollanda
Castillo Real Estate Hollanda
Baychart İstanbul
Chart-it Hollanda
Ceren Denizcilik İstanbul
North Bulkers Panama
Brother Navigation Marshal Adaları
Zeytin Denizcilik İstanbul
OGEM Marina
Metro Gemi Acentalığı
Eydo Denizcilik
Çağrı Gıda İnşaat
Su Bilgi Teknolojileri
Sekmen Otomotiv

Yıldırım Ailesi’nin gemilerinin isimleri ise şöyle:

GEMİLER
MV ZEALAND ALEXIA (DALO Z)
MV ZEALAND ALMERE
MV ZEALAND AMALIA
MV ZEALAND AMSTERDAM
MV ZEALAND ARIANE (SYLYANI Z)
MV ZEALAND BEATRIX
MV ZEALAND DELILAH
MV ZEALAND JULIANA
MV ZEALAND MAXIMA
MV ZEALAND ROTTERDAM
MV BREADBOX FALCON
MV CELTIC EXPLORER
MV FRANCISCA
MV LEAH, MV MERIDIAAN
MV NEKTON,
MV SAMSKIP AKRAFELL
MV SAMSKIP ENDEAVOUR
MV SAMSKIP INNOVATOR

https://www.yachtcharterfleet.com/luxury-charter-yacht-25179/lady-dee.htm
MY LADY DEE
MY LATITUDE

SON 1
AK ABBA
AK CEREN
AK BROTHER
AK PHOENİCİA
PACİFİC OCEAN
JOHN F
GOLDEN BAY
SİS

NOT: Binali ailesinin aşırı zenginleşmenin basına yansımasından sonra bazı gemiler el değiştirdi , M/V ZEALAND AMALIA ve M/V ZEALAND JULIANA isimli kuruyük gemileri Kolin Şirketler Grubuna satıldı (2015)  ve  M/V AK BROTHER (2014) M/V AK ABBA ile M/V AK PHOENICA isimli kuru yük gemileri Uzakdoğu’ya söküme satıldı.(2016)

CHP ÖNERGE VERMİŞTİ
30 Mart  2014 yerel seçimlerinde AKP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’la ilgili CHP’nin o dönem Genel Başkan Yardımcısı olan Sezgin Tanrıkulu Meclis’te soru önergesi vermişti. Önergede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın 30 adet geminin sahibi olduğu, Yıldırım ailesinin doğrudan ya da dolaylı olarak kontrol ettiği 17 şirketin olduğu belirtilmişti.

https://www.turksail.com/genel-haberler/11837-yldrm-ailesinin-30-gemisi-ortaya-ckt
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/binali-yildirim-icin-150-milyon-liralik-gizli-servet-iddiasi-236808h.htm
https://gazetemanifesto.com/2018/piskinlikte-sinir-yok-bilinen-en-az-17-sirketi-28-gemi-ve-2-superyati-olan-yildirim-da-hepimiz-ayni-gemideyiz-dedi-203587/
This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, PANDORA'nın KUTUSU, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *