GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZDAN MEKTUP VAR * ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN “AKILLI TELEFONLARDAN” ÖTV ALINMASIN *** ÇEVRENİZE YAYARAK DESTEKLER MİSİNİZ ?

Değerli arkadaşlar ,

Salih Arıkan beyefendi , görme engelli bir yurttaşımız . İzmir’de Beyazay.Org destekli görme engelli vatandaşlarımıza hizmet ve destek veren derneğin başkanı. Kendisi de görme engelli .Yılmadan yorulmadan görme engelli vatandaşlara sosyal hizmetler vererek yaşamlarını kolaylaştırma çabası içinde .

Görebilmenin ne kadar değerli bir nimet olduğunu anlayabilmek için kısa süre de olsa gözlerinizi sıkıca kapatarak veya bağlayarak günlük yaşamınız sürdürmeye çalışın. Eminim ki kısa zamanda gözleriniz açarak derin bir Ohh! çekeceksiniz.

Gökyüzünün ve denizin mavisini , Gökkuşağının yedi rengini , kelebeğin kanatlarındaki renk cümbüşünü , batan güneşin kızıllığını , Sevdiğinizin yüzünü , çocuklarınızın gözlerindeki pırıltıyı , karanlık gecelerde denizde aydedenin gümüş pırıltılarını , farklı renklerle bezenmiş çiçeklerin , doğanın olağan üstü güzelliğini ,kitap okumanın , flim seyretmenin keyfini bilemeyen fakat yaşama tutunan , çabalayan görme engelli arkadaşlarımıza verebileceğiniz destek varsa verir misiniz ?

İletişim bilgileri aşağıdadır.

Saygılarımla

Naci Kaptan / 09.05.2019

salih arıkan / 09.05.2019
saliharikan4535@gmail.com

ÖTV muafiyeti.”10-16 Mayıs engelliler haftası yarın başlıyor. Maalesef bazı yöneticilerimiz bu günü kutlayan mesajlar yayınlıyor. Bu haftalar sorunlara dikkat çekmek için kamuoyu oluşturmak farkındalığı sağlamak için bir fırsattır. Öncelikle sorunun kaynağı sakatlık yâ da sakatlar değildir.

Bir insanın gözü görmeyebilir duymaya yürüyemeye bilir. Siz evrensel tasarım ve makul uyumlulaştırmalarla oluşan farkları kapatırsınız. Evrensel tasarım dünyayı tasarlarken yâ da politikalar oluştururken kimseyi göz ardı etmemektir. Makul uyumlulaştırmada eşitlemedir.

Kitaplar mürekkep baskıyla basılıyor. Görmeyenler se bu kitaplara e-kitap sesli kitap yâ da kabartma yazı seçenekleriyle sunulursa ulaşabiliyor. Devlet Ülkemizde görmeyenlerin sesli ekran okuyucularından ve sadece engelliler için üretilmiş ürünlerden KDV almıyor Otomobillerden de ÖTV almıyor.

Geçtiğimiz günlerde Akıllı telefonlara ciddi anlamda ÖTV getirildi biz görmeyenler hem bilgisayarlardan hem de telefonlardaki ekran okuyucuları sayesinde işlerimizi görüyoruz. Ne yapıyoruz haber mail internetten alış veriş görenler ne yapıyorsa görmeyenlerde uygulamalar sayesinde her işini yapıyor. Şimdi ben akıllı telefon almaya kalksam çok yüksek rakamlara ulaşıyor.

Görmeyenlerin de bu cihazlar eli ayağı konumunda eli ayağı demişken navigasyon sayesinde gideceği yere de ulaşıyor engelliler için akıllı telefonlarda ÖTV muafiyeti gerekli tüm etkili ve yetkililere önemle duyurulur.


İletişim

Salih ARIKAN,Tel: 0 506 514 96 93

E-Posta: slh.arikan@gmail.com
Skaype: saliharikan2
Face: https://www.facebook.com/saliharikan4
İnstramgam: https://www.instagram.com/izmirliengelliler
Twitter: www.twitter.com/saliharikan77

Web. www.beyazay.org.tr

Bağımsız Hareket kursumuz

Beyazay İzmir Faaliyetlerimiz

Blogger

https://saliharikanyazilar.blogspot.com/

This entry was posted in DUYURULAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *