AKP’nin 17 yıllık iktidarında vardığımız yer * İŞSİZLİK

Naci Kaptan / 05.03.2019

AKP’nin 17 yıllık iktidarında
vardığımız yer * İŞSİZLİK

İş arayanlar sabahın erken saatlerinde kuyruklara girip kayıt yaptırıyor.
Üstelik bunlar asgari ücretli olacak…Ve seçim biter bitmez görevlerine son verilecek.Bu gerçekler iktidarın ayıbıdır…Ve bu ayıplı iktidar şimdi sizlerden, işsiz vatandaşlarımız dahil herkesten oy istiyor.

– Şanlıurfa’da, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle çalıştırılacak bin kişilik iş için 44 bin kişi başvuruda bulununca, işe alınacak kişiler için kura statta yapıldı.

– Diyarbakır’da, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle işe alınacak 2 bin kişi için 3 günde 10 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

– ERZİNCAN’da, geçici görevli olarak okullarda istihdam edilecek 187 kişilik hizmetli kadrosu için 3 bin 192 aday başvuru yaptı.

– Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü 70 geçici işçi alacak. Başvuru sayısı tam tamına 3.009 kişi.

– Burdur’da aynı müdürlük 15 kişi alacak. Başvuru sayısı 3.728.

– Zonguldak’ta sadece bir adet temizlik işçisi alınacak ve başvuru sayısı 6.198 kişi.

– Mardin’de Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol için il genelinde çalıştırılacak bin kişi için kura çekimi yapıldı. Bin kişilik kura çekimine 12 bin kişi başvurdu.

– Urfa’da, Toplum Yararına Program kapsamında, 2 bin 54 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği işe 32 bin 597 kişi başvurdu.

– Zonguldak ve Bartın’da iş kuyrukları dün geceden itibaren (11 Şubat 2019) yaşandı. İşkur yetkililerinin verdiği bilgiye göre Zonguldak’ta, 700 kişinin alınacağı işe başvuru sayısı sabah saatlerinde 60 bini buldu.

– Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında istihdam edilecek olan 60 kişilik işe 1500 kişi başvurdu. 6 ay süreyle temizlik işçisi olarak çalışacak kişiler, oluşturulan komisyonların mülakatlarına girerek işe girmek için soruları cevapladı.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM 

This entry was posted in Ekonomi, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *