PERDE ARKASI * Fuat Avni’den haber var ! ; Fuat Avni’den AYM iddiası!

Sözcü
Mart 2, 2016

Fuat Avni’den AYM iddiası!

Fuat Avni: ‘Bunların arkasında Gül ile Davutoğlu olmasa, bunlar cesaret edemezdi’ dedi.

İnternet fenomeni Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi için sarf ettiği “Tanımıyorum, saygı da duymuyorum” çıkışı için yeni iddialarda bulundu. Fuat Avni AYM’nin kararı için Erdoğan’ı ima ederek “Bunların arkasında Gül ile Davutoğlu olmasa, bunlar cesaret edemezdi” dediğini ileri sürdü.

İşte Fuan Avni’nin son iddiaları; “F… devletin kimyasını bozuyor. Bazı üst düzey devlet görevlileri de kişisel zaaflarından dolayı buna alet oluyorlar. F…, Can Dündar ve Erdem Gül davasında AYM’nin kendi istediği yönde karar vermeyeceğini biliyordu. Birkaç gün önce Yargıtay ve Danıştay Başkanları, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı ve Yargıtay Başsavcısı’nı İsrafsaray’a çağırdı. Çok gizli toplantıda Fahri Kasırga da vardı. Yargıdaki üst düzey yöneticilere ‘AYM’nin nasıl devre dışı bırakılabileceği’ konusunu sordu. F…’den korkan yaşlı başlı hukukçular, onu kızdırmamak için ‘Karar sizi bağlamaz efendim’ dediler.

F…’nin ‘AYM kararına uymuyorum’ çıkışı, yüksek yargı mensuplarının hukuka ihanet etmesinden kaynaklanıyor. AYM kararı, bozuk olan moralleri iyice bozdu. F… ‘Bunların arkasında Gül ile Davutoğlu olmasa, bunlar cesaret edemezdi’ diyor. F…’nin canını sıkan diğer konu da doğu ve güneydoğuda yaşananlar. İşin içinden nasıl çıkacağını kestiremiyor.
Efkan Cizre, Sur ve Silopi operasyonlarıyla ilgili yeni bir rapor getirdi. Rapordaki bilgiler önceki söylediklerinin tam tersi. F…’ye ‘Askerin gücüyle bu ilçelerde önemli mesafe aldık ama polis sorunlu. Özel harekattan ve terörden istifa eden çok kişi var’ dedi.

F…, sürecin uzamasından rahatsız. Efkan’ın çelişkisini yüzüne vurdu. ‘Hani her yer kontrol altında diyordun’ diye bağırdı.  Efkan ne diyeceğini bilemedi. Çıkmaza giren Efkan, bölgede daha büyük acılar yaşatacağa benziyor. Efkan’ın raporunda, operasyonlarda 40 sivilin öldüğü, 250.000 kişinin yerinden olduğu yazıyor. Kaç kişinin öldüğü, kaç kişinin göçtüğü umurunda değil. O anketlerle ve algı yönetimiyle ilgileniyor.  ‘Başkanlık olmadan bu sorunun çözülemeyeceğini halka gösterin’ talimatı verdi. Zift Medyası kolları sıvadı.

Efkan Varank’a ‘Başkanlık olunca şimdi yapamadığımız neyi yapacağız ki’ diye sordu. Hepsi bıkmış durumda. Moral motivasyonları sıfır. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ülkeyi kaosun içine attılar, tek dertleri iktidarlarını korumak….”

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/fuat-avniden-aym-iddiasi-1117774/

This entry was posted in FUAT AVNİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *