Ergenekon tertibini CIA örgütledi, F Tipi yürüttü, PKK destekledi

Ergenekon tertibini CIA örgütledi,
F Tipi yürüttü,
PKK destekledi

Mahkemenin savcidan mutalaa istedigi Ergenekon davasinda sona gelindi.
Peki, 2007 yilinda dugmesine basilan Ergenekon tertibi nasil kurgulandi?
Kimler hedef alindi?

5 yillik surecte Turkiye’de Ergenekon tertibiyle hangi degisIklikler yapildi?

Tertibin arkasinda kimler vardi?

Haberimizi izliyoruz…

Amerika BirlesIk Devletleri, 1.Korfez Savasi’nin ardindan Ortadogu’da sinirlari yeniden sekillendirmek icin dugmeye basti, Buyuk Ortadogu Projesi’ni devreye soktu.Plana gore;

24 ulkenin sinirlari degisecekti.
24 ulkenin arasinda Turkiye de bulunuyordu.

1’inci Dunya Savasi’ndan cikan Turkiye, Ataturk Devrimi’yle yeniden dirilmis, milli ordusuyla bolgenin en kuvvetli ülkesiydi.Turkiye’nin, basta TSK olmak uzere, butun milli kuvvetleri tasfiye edilmeliydi.

Ergenekon tertibiyle Turk Ordusu ve milli kuvvetler hedef alinacakti.
Tertibin ilk adimlari 1999 yilinda atildi.Ergenekon davasina dayanak olarak gosterilen “Ergenekon Yeniden Yapilandirma ve Lobi belgeleri hazirlandi.
Once sozde orgut belgeleri, F-Tipi medyaya verildi.

MIT’teki CIA kliginin sefi Mehmet Eymur’un elemani Tuncay Guney piyasaya surulerek, bu belgeler ortaya cikarildi.

Fethullahci polis sefleri Tuncay Guney’e Turk Silahli Kuvvetleri’nin ust kademesini ve yurtseverleri hedef alan aciklamalar yaptirdi.Polis icindeki F-Tipi ekip Guney’in ifadeleri semalastirarak Cumhurbaskanligi, Basbakanlik ve Genelkurmay Baskanligi’na ihbar yolu ile gonderdi.Bu semada, ABD’lilerin “hizadan ciktilar” dedigi TSK’nin komuta kademesi yer aldi.

Semayla, TSK’nin komuta kademesine mudahale edildi.Genelkurmay Baskani Orgeneral Huseyin Kivrikoglu’nun gorev suresi iste bu sema nedeniyle uzatilmadi.Boylece TSK’nin basina Hilmi Özkök getirildi.

2007 yilina gelindiginde ise hacli irticaya karsi toplumsal hareket yükseldi.Mehmetcik mitingleri ve hemen ardindan yapilan Cumhuriyet mitingleri AKP’yi sarsti.

“Laiklik karsiti eylemlerin odagi oldugu” Anayasa Mahkemesi tarafindan tespit edilen AKP, mitinglere yanit vermek icin yeniden bu semaya sarildi.Ergenekon operasyonlarinin dugmesine basildi.

Operasyonu Amerika’dan gonderilen 35 kisilik CIA – Pentagon heyeti yonetti.Tertibin yargi ayagini da Fethullahci savci, hakim ve polisler yürüttü.

Tertip icin Abdullah Gul bizaat talimat verdi ve Zekeriya Öz gorevlendirildi.Gül, MİT ve Emniyete bana anlattiklarinizi delillendirin talimati verdi.

12 Haziran 2007’de operasyon baslatildi.

Umraniye’de bir gecekonduya yerlestirilen bombalar gerekce gosterilerek ilk tutuklamalar gerceklestirildi.Operasyonda emekli askerler tutuklanarak, Turk Silahli Kuvvetleri bunyesinde yapilacak olan tutuklama dalgasi baslatildi.

Ilk tutuklamalarin ardindan, milli kuvvetlere yonelik dalga dalga operasyonlar gerceklestirildi.Hedefte Isci Partisi ve Turk Ordusu vardi.Hacli irticaya direnen basin da gladyonun hedefindeydi.

Sorusturma surecinde bircok muhalif yayin organi el degistirdi ya da yayinini durdurdu.Diger medya kuruluslarinin yapisi da degistirildi.Operasyonun psIkolojik savas unsuru da yeni medya oldu.

Cezaevinde bir durusma salonu kuruldu ve yargilamalar Silivri bozkirinda basladi.Tayyip Erdogan, davanin savcisi oldugunu ve Silivri’de ozel amaclar icin yargilama yapildigini itiraf etti.Aslinda Bassavci Tayyip Erdogan’di.

Ergenekon operasyonuyla bircok siyasetci, rektor, gazeteci ve is adami tutuklandi.Amerikan emperyalizmi ve Hacli Irticaya karsi duran herkes operasyonun hedefi oldu.

Ergenekon sorusturmasi daha sonra askerlere uzandi.Cogu denizci onlarca muvazzaf ve emekli asker tutuklandi.Operasyon surecinde Genelkurmay Baskanligi’nin kozmik odasina girilerek, gizli bilgilere el konuldu.

Ilk tutuklanan emekli Astsubay Oktay Yildirim’di son tutuklanan ise Genelkurmay Baskani Orgeneral Ilker Basbug oldu.

Milli Kuvvetlerin hedef alindigi yargilamalarda, iddia makaminin en guvendigi isimler ise PKK’lilar oldu.Davada 159 tanik dinlendi.Gizli taniklarin cogu PKK üyesi hükümlülerdi.
Tecavuz, gasp ve uyusturucu kacakciligindan hapis cezasi alan pekcok isim da savcilara iddialariyla destek verdi.

Türk Silahli Kuvvetleri’nin teammulleri de Ergenekon sorusturmasiyla ortadan kaldirildi.BOP operasyonuyla, TSK’nin Komuta Kademesi ABD’nin talepleri dogrultusunda sekillendirildi.
Türk Silahli Kuvvetleri savaşamaz hale getirildi.

ABD operasyonuyla milli kuvvetler etkisilestirilirken, AKP de bolunme surecini hizlandirdi.Kurt acilimi, Yeni Anayasa, Eyalet ve Baskanlik sistemleri Turkiye’ye dayatildi.

Ergenekon operasyonlariyla zayiflatilan TSK, NATO kuvvetlerinin Guneydogu sinirimiza yerlesmesine tepkisiz kaldi.Silivri’deki yargilamalar uzun sure kamuoyundan gizlendi.Yargilamalarin kamuoyunda tartisilmasi engellendi.Ancak bolunme planlariyla birlikte,dava sureci de hizlandi.

ulusalkanal.com.tr

This entry was posted in EMPERYALİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, Politika ve Gundem, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *