Cumhuriyet’i ve demokrasiyi faşizmden geri almak sizin elinizde…

Sözcü
Uğur Dündar
Ekim 29, 2015

Cumhuriyet’i ve demokrasiyi faşizmden geri almak sizin elinizde…

Yaşadıklarımız, gördüklerimiz karşısında artık “darbe” sözcüğü bile yetersiz kalıyor.Çünkü son iki gündür, dünya faşizm tarihinin en dehşet verici sayfaları ülkemizde yazılıyor.

Adeta faşizmi anlatan “son belgesel” canlı olarak yayınlanıyor.
Televizyon binaları polis baskınlarına uğruyor, gazetecilere kameralar önünde ters kelepçeler takılıyor, hukuksuzlukları protesto eden halka tazyikli su sıkılıyor, canlı yayın yapan muhabirlerin gözlerinin içine biber gazı fışkırtılıyor, tartaklanan, yerde sürüklenen basın mensuplarının kana bulanmış sarı basın kartları ekranlara geliyor.

Tüyler ürperten görüntüler Cemaat’in zulmüne uğramış, iğrenç kumpasların ve yaftalamaların hedefi olmuş, sürekli teknik takip altında kalmış, telefonları her zaman dinlenmiş, ailesine bile iftiralar atılmış, yapılanları asla unutmayıp affetmeyecek olan bu satırların yazarını dahi isyan ettiriyor. Hukukun üstünlüğüne ve “Herkes için adalet” talebine yürekten inanmış olanlara “Hukuksuzluğun ve acımasızlığın bu kadarı da olmaz” dedirtiyor.

Ekranlara yansıyan zulüm görüntüleri, bugüne kadar hep AKP’ye oy verdiğini söyleyen, buna kanıt olarak da Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı 16 mısralık övgü dolu şiiri bizimle paylaşan bir yurttaşımıza bile “AKP” ye oy atarsam ellerim kırılsın” dedirtiyor.

Ellerindeki gücü kaybettiklerinde kendilerinden hesap sorulacağını bilen iktidar ve cüret sarhoşu bazılarıysa, televizyonlara çıkıp, akıllara durgunluk veren tehditler savuruyor. Bunlardan bir milletvekili “1 Kasım’dan sonra Sözcü ve Doğan grubu ile Cumhuriyet ve Zaman gazetelerinden hesap soracağız” derken,“faşizmin muktedirin istediğini yazma mecburiyeti” olduğunu itiraf etmekten kendini alamıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları, vurgunları,kutuplaşmaları, hukuksuzlukları, Anayasa ihlalleri, kumpasları, iftiraları, zulümleri, dış politika rezaletleri ve acıları bu iktidar döneminde yaşandı.AKP bunların hesabının sorulacağını biliyor ve her türlü yöntemi kullanarak o süreci geciktirmeye çalışıyor.

Kendisi yokuş aşağı frenleri boşalmış bir kamyon gibi giderken, Türkiye’yi de büyük tehlikelere sürüklüyor, felaketler ve dayanılmaz acılarla baş başa bırakıyor.Elindeki yandaş medya da artık gerçekleri örtmeye yetmiyor. O nedenle muhalif medyaya el koyuyor, Sözcü gibi bağımsız yayın kuruluşlarına tehditler yağdırıyor.

Sevgili okurlarım,
Sizi karamsarlığa sürüklemek istemiyorum.Zira akıl tutulmasının sebep olduğu kabus gibi tabloya biraz dikkatlice baktığınızda şu gerçek görülüyor:

AKP’nin gidişi hızlanıyor!
Şimdi yurttaşlık görevini yerine getirip oy vererek Cumhuriyet’i ve demokrasiyi faşizmin elinden geri almak gerekiyor!Kurtuluşun ve kuruluşun manifestosu olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, UĞUR DÜNDAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *