Devlete güvenmeyen devlet!

Sözcü
Emin Çölaşan
emincolasan@sozcum.com
15 Eylül 2015

Devlete güvenmeyen devlet!

Sevgili okuyucularım, ülkemizde olup bitenleri bazen hemen değil, günler ve haftalar sonra öğrenmemiz mümkün oluyor.Sorulan sorulara, gündeme düşen maddelere ise hiçbir yetkili yanıt vermiyor, veremiyor.İşte size son günlerin bilançosu:

7 Haziran seçiminden düne kadar tam 118 asker ve polisimizi şehit verdik.Burası Afganistan, Pakistan, Suriye mi, bu nasıl oldu? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar mı güçsüz ve acizmiş? Yanıt yok! Öldürüldüğü iddia edilen (ve abartılan) terörist sayısı falan benim için hiç önemli değil. Ben verdiğimiz maddi ve manevi kayıplara bakarım.Her sabah şehit haberleriyle uyanıyoruz, gazeteye gelince birbirimize soruyoruz “Bugün kaç oldu” diye.

İşin acı yanı, bu rakamları da artık kanıksadık…
“Haaa, vah vah” deyip geçiyoruz.
Bu da hepimizin ayıbıdır.

Doğu ve Güneydoğu, örgütün silah, cephane ve militan deposu…Oralarda devlet ve hükümet kağıt üzerinde var ama yok!Yok ama kağıt üzerinde var! Devletin bütün asker, polis ve sivil görevlileri büyük bir korku içinde yaşıyor.Siz orada olsanız korkmaz mısınız? Yakınlarınız korkmaz mı?
Bana bir tek kamu görevlisi gösterin, oralarda görev yaptığı halde korkmamaktadır…

Örgütün de istediği işte buydu ve bizi yönetenlerin aymazlığı sayesinde başardılar.

Terör 1990’lı yılların başında zirve yapmıştı. Ama o zaman onlarla baş edecek bir Türk Ordusu vardı.Talimat ve emirleri bugün olduğu gibi AKP’nin seçmece (!) valilerinden değil, komutanlarından alırdı.Şimdiki tabloya bir bakın!.. Asker operasyon yapacak ama komutandan değil validen izin almak zorunda!

Vali çoğu zaman izin vermiyordu çünkü iktidarın başımıza bela ettiği “Açılım süreci” safsatası vardı.Aman örgütü kızdırmayalım, açılım sürecini bozmayalım düşüncesi egemendi.Apo İmralı’da el üstünde tutuluyor, şımartıldıkça şımartılıyordu.

Şimdi askerler ne yapıyor biliyor musunuz!..
Operasyon için valilere yaptıkları ama reddedilen yüzlerce başvuruyu dosyalıyor. Zira bir süre sonra haklarında soruşturma başlatılması, Balyoz ve Ergenekon gibi düzmece davalar açılması mümkün… “Siz teröristin yerini biliyordunuz ama üzerine gitmediniz! Hakkınızda soruşturma başlatılmıştır, savunmanızı veriniz!”
Sonra gelsin yargılama aşaması…

Vali sivildir, ne anlar operasyondan!O dosyalar gerek askeri birliklerde ve gerekse Genelkurmay’da biriktirilip saklanıyor.Günü geldiğinde ortaya çıkarılmak üzere…Güya terörle mücadele ediliyor ama gelin görün ki devletin kurumları bile birbirine güvenmiyor.

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/emin-colasan/devlete-guvenmeyen-devlet-935222/

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, EMİN ÇÖLAŞAN, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *