WIKILEAKS *** Suudi Arabistan propaganda için medyayı satın almış

Dış Haberler
Çarşamba, 24 Haziran
Haber.Sol.Org

Suudi Arabistan propaganda için medyayı satın almış

Wikileaks tarafından sızdırılan belgeler, Suudi Arabistan’ın zor durumdaki medya kuruluşlarına, Suudi yanlısı haberler karşılığında para verdiğini ortaya çıkarttı.

Associated Press’in haberine göre Wikileaks tarafından sızdırılan Suudi Arabistan belgeleri, bir Lübnan televizyon kanalının maddi sıkıntı içerisindeyken Suudi yanlısı haberler karşılığında Suudi Arabistan’dan 2 milyon dolar aldığını gösteriyor. Gine’deki bir haber kuruluşunun ise aynı koşulla 2 bin dolar aldığı belirtiliyor.

Arap medyasında pek çok küçük yayının da on binlerce dolar aldığı bildirilirken, amacın Suudi karşıtlığını azaltmak olduğu söyleniyor. Haberde, bu yöntemi uygulayan tek ülkenin Suudi Arabistan olmadığı, ancak Suudilerin bunu çok daha üst düzeyde kullandıkları iddia ediliyor.

Wikileaks belgeleri, Suudilerin para verdikleri kanallardaki programlara Suudi yanlısı kişileri çıkarttıklarını da gösteriyor.

http://haber.sol.org.tr/dunya/suudi-arabistan-propaganda-icin-medyayi-satin-almis-120465

This entry was posted in EMPERYALİZM, Haber, MEDYA, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Uncategorized, Wiki-Leaks - Bilgi sızmaları, YABANCI BASIN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *