AVUSTRALYA’da AÇILMAMIŞ OY PUSULASI PAKETİNDEKİ OYLAR “AKP MÜHÜRLÜ ÇIKTI” * Şeytan çocuğunu dünyaya getirmiş çevreyi tanıtırken yüzlerce arabanın peşinde olduğu büyük bir siyah araba ve çevresinde yüzlerce koruma ile gelmiş. Çocuk babasına sormuş; “Bu kim” Şeytan cevap vermiş; Oğlum bundan uzak dur çok tehlikelidir, her türlü kötülüğü yapar, durmadan yalan söyler, sonra da kabahati bizim üzerimize atar”

Yurt dışı sandıklarında neler oluyor?
Açılmamış oy pusulalarında skandal: AKP mührü çıktı

cumhuriyet.com.tr : 05.05.2023

Seçimlere 9 gün kala Gazeteci Candaş Tolga Işık, Avustralya’da 14 Mayıs seçimleri için kurulan sandığa gönderilen 720’lik açılmamış oy pusulalarıyla ilgili bir skandalı gündeme getirdi. Işık’ın paylaştığı pusulada AKP mührü olduğu görüldü.

14 Mayıs seçimleri için yurt dışında oy verme işlemleri sürüyor.
Seçim güvenliği hakkında endişeler sürerken Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Avustralya’da açılmamış oy pusulalarında mühür vurulmuş pusulalar yer aldığını açıkladı. Işık, pusulanın fotoğrafını da paylaştı. Paylaşımda oy pusulasında AKP’nin mührünün vurulu olduğu görüldü.
Işık, “Avusturalya’dan bir sandık yetkilisi arkadaşımız yazmış. Fotoğrafını da göndermiş. 720’lik açılmamış oy pusulalarında bir partinin mührü vurulmuş pusulalar çıkmış. Sandık başındaki bir yetkili yakalamış, tutanak tutulmuş. Kabine girmeden önce pusulalarınızı mutlaka kontrol edin” diye yazdı.
İşte o paylaşım:
CHP’nin Yurt Dışı biriminin Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yurt dışı seçimlerde, açılmamış oy pusulasında AKP’ye evet mührü… Avustralya Sidney 2-G sandığında, açılmamış oy pusulasında AKP’ye basılan mühür çıktı. Tutanak tutuldu. Partimiz adına Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Takipçisi olacağız.”
This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS, SUÇ DOSYALARI, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *