HADİ TOPARLANIN ARTIK

HADİ TOPARLANIN ARTIK

Rıfat Serdaroğlu: 04 Mayıs 2023

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, özel eşyalarını toplayıp Çankaya Köşkünü terk etti! Erdoğan ve Ailesi, 28 Ağustos 2014’teki yemin töreninden sonra Beştepe’deki Saraya taşındı.
Kamu Konutları Yönetmeliğine göre, Kamu lojmanında oturan bir memur, tayini çıkınca en geç İKİ AY içinde lojmanı boşaltmak zorundadır!
11’nci CB Abdullah Gül, Çankaya Köşkünden Kamu malı olan İstanbul’daki HUBER KÖŞKÜNE taşındı. Tabii ki aralarında “kardeşlik hukuku” bulunan Erdoğan’ın izniyle! Peki, Erdoğan’ın böyle bir izin verme yetkisi var mı? Yok ama o artık CB oldu, ister asar ister keser!
11’nci CB Gül, tam 8 ay HUBER KÖŞKÜNÜ kullandı!
Köşkteki personel 8 Ay boyunca Gül Ailesine hizmet etti. Elektrik-Su-Doğalgaz-Isınma giderlerinin tamamı T.C Devleti tarafından ödendi. Yani bizlerden alınan vergilerden oluşan devlet bütçesinden ödendi! Bizler ödedik.
Hatırlarım, Rahmetli Demirel görev süresi bitip, devir teslimi yaptığı gün Çankaya Köşkünden ayrılıp, Güniz Sokak’taki mütevazi evine taşınmıştı! Büyük bir kalabalıkla onu evine arkadaşları olarak bizler götürmüştük. Allah gani gani rahmet eylesin…
Erdoğan’ın Kamu malı olan HUBER KÖŞKÜNÜ, dilediği birinin ikametine (Ücreti karşılığında bile olsa) yetkisi olmadığını belirtmiştik.Peki, Abdullah Gül’ün Kamu malı olan HUBER KÖŞKÜNDE 8 AY süresince oturma hakkı var mı?
Elbette ki, yok. Ama ar damarı çatlamışsa, Türk Milletinin malını kendi malı olarak görmek densizliğine sahipse biri verir, diğeri de utanmadan oturur.
Bu kısa hatırlatmadan sonra gelelim esas konuya;
CB Erdoğan; Ne yaparsan yap, Türk Milletinin sana verdiği vekaletin süresi bitti.
Seçimle geldin, seçimle gideceksin. Seçimle gelen her kişi bir gün devir-teslimi tadacaktır.
Şunun şurasında 10 günlük bir zamanın kaldı. Ama bakıyorum, Beştepe’deki kaçak Saray sanki babanın malı imiş gibi, sende hiç kıpırdanma yok! Kendine acımıyorsan Först leydi Emine Hanım’a da mı acımıyorsun?
Hanımefendi, her yurtdışına çıktığında “Mağazalar Kapattı.” Dünyanın alışverişini yaptı. Bunların güzelce sarılıp sarmalanması gerekir. Bunun için zamana ihtiyaç var.
Först Leydimizin sadece takılarını toplamak bile günler ister. Manda gözü büyüklüğündeki yüzükler, mücevherler, altın varaklı tablolar, dünyada eşi benzeri olmayan ipek halılar, Osmanlı Sarayından fırlamış elmas-inci işlemeli giysiler, kristal bardaklar, hepsinin itina ile pamuklara sarılması gerek. Bu işler sabır ve dikkat ister. Hepsi döviz olsa bile bir-iki günde sıfırlanamadığını görmedik mi?
Bir an önce toparlanmak için talimat verin lütfen! Onlarca, ısıtmalı havuzlu villalarınız var! Hangi eşya hangi villaya yerleşecek, hepsini planlamak lazım.
Hadi Erdoğan hadi! Toparlanalım artık, sonunda mahcup olmak var…
Sağlık ve başarı dileklerimle
This entry was posted in Politika ve Gundem, Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *