TCG Anadolu Sünnetlere de Açılır mı?


TCG Anadolu Sünnetlere de Açılır mı?

Gazete Pencere – Bülent Çelik 28 Nisan 2023
Orduya karşı geliştirilen asimetrik savaşa, komutanların tepkisizliğine kızdı. Orduda Fetö yapılanmasına ses çıkarılmamasına, tarikata yol verilmesine tepki olarak, adeta intihar etti; Tuğamiral rütbesindeyken askerlikten istifa etti.
“Lozan Türkiye’nin tapusu, Montrö de onun mütemmim cüzü!” dediği için darbeci suçlaması ile yargılandı. Tutuklandı. Ayağına elektronik kelepçe takıldı. Her gün mahalle karakoluna, imzaya sürüklendi. Üç kuşak asker, istiklal madalyalı Bahri Paşa’nın torunu, ailenin son kuşak komutanının orduevlerine girişi yasaklandı…
‘Montrö’nün önemine ilişkin bildiriye imza atan 12 komutanla birlikte, rütbelerinin sökülmesi, er statüsüne indirilmesi talep edildi. Halbuki “Çok önemli” dediği Montrö ile ilgili “bilirkişi” lazım olsa, ona başvurulacaktı.
Kimdi bu komutan biliyor musunuz?
İşte bugün gemilerin şahı diye liman liman sergilenip vatandaşın ziyaretine açılarak, seçim otobüsü muamelesi çekilen, iktidarın kötü gidişinin imdat freni olması umuduyla asıldığı TCG Anadolu gemisinin, ilk projesini yapan komutandı!.
Projeyi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına sunan ve kabul ettiren Paşaydı!
Bu iktidarın daha ilk yıllarında, ağaların fırkateyn ile hücumbotu ayırt edemedikleri çıraklık dönemlerinde, projenin geliştirilmesinde bugünlere gelmesinde en önemli kilit taşını yerine yerleştiren askerdi.. Evet, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk’den söz ediyoruz! TCG Anadolu’yu hala ‘evladı gibi’ sevdiğini söyleyen Ertürk bugün ne diyor?
“Aman ha!” diyor… “Gemiyi sakın Askeriyeye teslim etmeyin!”
Neden?
Çünkü İspanyol dizaynı olan bu geminin tıpkısının aynısı olarak İspanya deniz kuvvetlerinde kullanılan Juan Carlos’ta büyük bir üretim hatası var!
Geminin tahrik sistemi hatalı.
Askere teslim ederseniz bu doğumsal hatanın en az 30 milyon Euro tutarındaki maliyeti, onu üreten Türk-İspanyol ortaklığındaki tersane şirketine değil Türk Askeriyesine yüklenecek! Dolayısıyla bu kazığın bedelini de vatandaş, yani sen ben ödeyeceğiz!

Komutanın bu feryadını kimse duymuyor!
Çünkü Seçimde TCG Anadolu’ya ihtiyaç var.

Eksik de olsa, hatalı da olsa yürüsün, bir limandan diğerine varsın yeter.
30 milyon Euronun esamisi mi okunur?
Kaportası dışında önemli her aparatının İspanya’dan satın alınmasına rağmen gemiye ‘yerli milli” denilmiş ne gam! Ya da tahrik sistemi hatalıymış, 30 milyon Euro ilave masrafı varmış o da dert değil!
Sıkıntı şu: Ege limanları hep CHP seçmeni!
Onlara gemiyi göstermekle fikirlerinin değişmesini beklemek biraz enayi işi!
Keşke işin daha en başında, proje ekibinde “liyakatlı” bir partili olsaydı da şu gemiye, karada yürümesini sağlayacak tekerlekler de takılabilseydi… Afyon senin, Dinar benim, Malatya senin Tokat benim; Fatih gibi karadan yürütüp gezdirebilseydik! Güzel olmaz mıydı?
This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *