BİLİŞİM – İNTERNET * Google One’ın VPN’i yakında tüm abonelerin kullanımına sunulacak

Google One’ın VPN’i yakında tüm
abonelerin kullanımına sunulacak


Google One, güvenlik özelliklerini genişletiyor. İlk olarak Google,
sanal özel ağını (VPN) tüm abonelere hiçbir ek ücret ödemeden sunuyor.

Google One üyeleri için bir VPN ilk olarak Ekim 2020’de kullanıma sunuldu, ancak yalnızca en az 2 TB depolama alanına sahip planlarda olanlar için. 2TB planı aylık 10 ABD Doları veya yıllık 100 ABD Doları tutarında, ancak artık Google’ın VPN’sine erişmek için o kadar fazla ödeme yapmanız gerekmeyecek.
Bugünden itibaren ve önümüzdeki birkaç hafta içinde Google, tüm planlarda VPN erişimini açacak. Buna, Google hesabınızda size 100 GB depolama alanı sağlayan “Temel paket ayda 2 ABD doları” seçeneği de dahil. VPN, Android, iOS, Windows ve Mac cihazlarda 22 ülkede kullanıma sunulacak. Bunu, One planınızı kullanan en fazla beş kişiyle paylaşabileceksiniz.
Şirket, “çevrimiçi etkinliğinizi izlemek, günlüğe kaydetmek veya satmak için asla VPN bağlantısını kullanmayacağını” iddia ediyor.
Google One’ın VPN’i yakında tüm abonelerin kullanımına sunulacak
Başka yerlerde Google, One abonelerinin kendilerini korumalarına yardımcı olmak için başka bir özellik ekliyor. Şirketin önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD’deki üyelerine sunmaya başlayacağı bir dark web raporu, bilgilerinizin bir veri ihlaline dahil edilip edilmediğini kontrol etmek için kişisel bilgileriniz için dark webi tarayabilir.
Google’ın izleme profilinizde hangi ayrıntılara (adınız, adresiniz, e-postanız, telefon numaranız gibi) bakmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Google, bu verileri kendi gizlilik politikasına göre ele alacağını söylüyor. Dilediğiniz zaman profilinizden ayrıntıları kaldırabilir ve isterseniz Google’dan bilgileriniz için karanlık web’i izlemeyi bırakmasını isteyebilirsiniz. Google, izlenen bilgilerinizi dark web’de bulursa, sizi bilgilendirecek ve kendinizi nasıl koruyacağınız konusunda bazı önerilerde bulunacak.
Google, One’a güvenlik önlemleri ve ekstra depolamanın ötesinde başka özellikler de ekliyor. Şubat ayında, abonelerin Google Fotoğraflar’daki Sihirli Silgi özelliğine erişebilecekleri ortaya çıktı. Bundan önce, özellik yalnızca Pixel 6 ve Pixel 7 cihazlarında mevcuttu.

Ufuk Tufan – 09 Mart 2023 – https://www.teknolojioku.com/yazilim/google-onein-vpni-yakinda-tum-abonelerin-kullanimina-sunulacak-6409
This entry was posted in BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *