MAYANA’dan MEKTUP * TOZ ALLERJİSİNE BEYAZ SİRKE, ÖĞRENCİLERE PORTAKAL * Sanatçı Haluk Levent Deprem Alerjisi Oldu

Sanatçı Haluk Levent Deprem Alerjisi Oldu

Mahiye Morgül – Eğitimci yazar

Sanatçı Haluk Levent,
Yüzünde kızarma ve kaşıntı, yani alerji. 27 Şubat günü öğlen saatlerinde katıldığı tv programında yayın sırasında “Hastayım, yüzüm kızarıyor, alerji, özür dilerim, söz verdiğim için geldim” dedi. Bir süre sonra “Bağışlayın kaşınıyorum” dedi.
Ben ekleyeyim, burun akıntısı da vardır, hapşırır da. Çünkü yuttuğu onca beton tozunu vücut dışarıya atmak istiyor. Haluk Levent tozların ve molozların arasında uzun süre kalmış olmalı ki deprem alerjisi oldu. Kendisine çok geçmiş olsun. Bir an önce sağlığına kavuşması ve AHBAP’da gönül rızasıyla yaptığı yardım işlerine devam etmesi dileğimizdir.
Hızla iyileşmesi için sirkeli su ile yüzünü silmesi, gargara ve burun temizliği yapması, sirkeli suyla kulak içi, kulak arkası, saç dipleri, ense, boynundan aşağı, sirkeli suyla genel temizlik yapması gerekiyor. En iyi sirke hangisidir diye soracak olursanız, TARİŞ BEYAZ ÜZÜM SİRKESİ derim. Çünkü daha önce Korona döneminde çocuklarda görülen kaşıntıya doktorlar bunu veriyordu. Ancak onun benzerini Rize’de armutla yaptım, özellikle doktor armudu çok şeffaf beyaz oluyor, alkol gibi. Adıyla örtüşen bir şifa kaynağı. Soracak olursanız elma sirkesiyle de olur, evet.
Haluk Levent canlı yayında yaşadığı alerjik sorunu dile getirince sevindim aslında. Çadırlarda yaşayanlarda kaşıntı ve mikrobik ishal başladığını yine özel bir tv ekranında bir hafta önce bir genç doktor söylemişti ve ben de bunun üzerine İzmir Manisa taraflarında birçok üzüm tesisine internette verilen telefonlarıyla ulaştım, sirke gönderilsin istedim. Ancak resmen gönderilecekler listesinde yer almadığı için üzüm tesisleri sirke göndermediler. Şimdi Haluk Levent sayesinde konu Sağlık Bakanlığına ulaşacak ve eminim yardım listesine alınacaktır. Bunun için Haluk Levent’in kendi rahatsızlığını söylemesine sevindim.
Konuyu köşeme almaya karar verdim. Daha geniş alanda duyulur diye umuyorum. Sevgili sanatçı kardeşim Haluk Levent pek çok müzik sanatçısıyla beraber yapıyor bu çalışmaları. Onlar da deprem tozu yuttu, hepsi aynı risk altındadır, hepsine geçmiş olsun. AHBAP’ın internet sitesindeki telefonu aradım, kullanılmıyor, ulaşmak için FOX TV üzerinden gün içinde deneyeceğim. TV’nin internet adreslerine yazdım, umarım dikkatlerinden kaçmaz.
Haluk Levent kardeşime bizzat kendi yaptığım doktor armudu sirkesinden ve bal sirkesinden göndermek istiyorum. Bu postamı kendisine ulaştıran olursa çok memnun olacağım.
Ek: Rize’den deprem bölgesine kendi mahallemin portakal bahçelerinden gönderdiğimiz 40 kasa yerine ulaştı. Rize Park Bahçelerde çalışan kadınlarımızla toplamıştık ve Rize Belediyesinin yardım TIR’ı ile göndermiştik. Şimdi, iki günden beri Portakallık mahallesinde sadece iki kişiyle (ben ve İpsiz Recep’in torunlarından Burak Gürses) Yardımcıların ve Bereketlerin bahçesinden topladığımız portakalları Güneysu Erkek Öğrenci Yurdunda kalan depremzedelere götürüp teslim ettik. Yanında 40 şişe de sirke götürdük. Önceki gün de müftülüğün özel yurdunda kalan 40 aileye sirke götürmüştüm.
Deprem sonrası salgınlara halkımızı hazır tutmak için sağlık Bakanlığı tarafından gereken uyarıların yapılmasını beklemeden herkes evinde sirke yapımını öğrenmeli ve olabildiğince deprem bölgesine ulaştırmalıdır.
Haluk Levent’in AHBAP’ları eminim bu postamı kendisine ulaştıracaklardır. Yolunuz ışıklı, kolunuz kuvvetli, yüreğiniz ferah, ülke sevdanız görkemli olsun. Daha çok işimiz var, çünkü bu sefer düşman çok sinsi geldi.

Not: Gece yarısı gönderdiğim dostlarımdan twitter adresine Haluk Levent’e bu yazımı gönderenler oldu, çok teşekkür ederim. Hedefimiz daha büyük sağlık seferberliğidir.
Mayana /28.2.2023
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *