YOLSUZLUK VE ERDEMSİZLİK * KIZILAY STOKLARINDAKİ ÇADIRLARI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERMEK YERİNE SATMIŞ!!!

Deprem telaşında Kızılay AHBAP’a çadır sattı


Türkiye’de 40 binden fazla insanın ölümüne neden olan depremlerin ardından Kızılay eleştirilerin hedefi oldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında durduğu kurum hakkında gündeme bomba gibi düşecek gerçekler ortaya çıktı. Buna göre; Kızılay, depremin üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptı. AHBAB tarafından bu sabah saatlerinde yapılan açıklama da Cumhuriyet’in gündeme bomba gibi düşen haberini doğruladı.
AHBAP Kızılay’ın kendilerine çadır sattığını doğruladı
AHBAP, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’dan çadır alındığı bilgisini doğruladı. Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Kızılay’ın depremin üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığını yazmıştı. AHBAP tarafından yapılan açıklamada, “Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik” denildi.
AHBAB DERNEĞİNİN AÇIKLAMASI 
“6 Şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, Derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir.
Ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır. O tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. En erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi.
Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.
Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan 1232 adet (8 TIR) çadır öncelikle en yakın şehirler olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a; Ankara’dan da  918 adet (8 TIR ) çadır Hatay’a gönderilmek üzere 10 Şubat’ta yüklendi ve aynı gece dağıtıldı.”
On binlerce yurttaşın ölümüne neden olan depremin ardından bölgede bir türlü bulunamayan Kızılay’ın, binlerce insan molozlar altında can çekiştiği sırada elindeki çatır stoklarını satmakla meşgul olduğu ortaya çıktı.

İşte Ağırel’in ses getiren haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılay’a yönelik eleştirilere sert bir şekilde tepki verdi.
Ancak gerçek öfke ile örtülemiyor. Türk toplumunun hafızasında ve tarihinde Kızılay kişilerden bağımsız çok önemli bir yer kaplar. Her afet durumunda gözler ilk Kızılay’ı arıyor. Yaşanan son deprem felaketinde de gözler Kızılay’ı aradı ancak ne mümkün.
Depremin ilk saatlerinde İstanbul’dan Antep Nurdağı ve Kahramanmaraş’a giden biri olarak diğer kurumlar gibi Kızılay da ne yazık ki yoktu. Peki her felakette yardım için mesaj atan ve yurttaşlardan yardım isteyen Kızılay ve çadırları neden ortada yoktu?

Yanıt vereyim AHBAP’a çadır satmakla meşguldüler.

Biliyorsunuz, yardım kuruluşu hüviyetinden sıyrılıp holding olan Kızılay’ın çadır ve konteyner üretim tesisleri var. Bunu araştırırken bazı bilgiler öğrendim.
İddiaya göre Kızılay, depremin üçüncü günü AHBAP’a 46 milyon TL tutarında çadır satışı gerçekleştirmiş. Ayrıca elindeki stokları ve gönderilecek yardımları da cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiği ileri sürüldü.
“Olamaz” dedim. “İnsanlar canı ile uğraşırken, sırf bugünler için yardım ettiğimiz kurum ticaret yapmamıştır, böylesi bir zamanda elindeki stoğu başkalarına kullandırmamıştır” dedim.

CUMHURİYET – Murat Ağırel – 25 Şubat 2023 – https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/deprem-telasinda-kizilay-ahbapa-cadir-satti-2055423https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/son-dakika-ahbap-kizilayin-kendilerine-cadir-sattigini-dogruladi-2055482
This entry was posted in DOĞAL FELAKETLER, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *