EBRAR SİTESİ YA DA TÜRKİYE * hakkını yemeyelim Tevfik Tepebaşı yaptığı siteye güzel bir isim koymuş: Ebrar Arapça “Güzel huylu, çalmaz çırpmaz, haram yemez” anlamı taşıyor. Ebrar Sitesi sadece Kahramanmaraş değil, Türkiye’dir.

EBRAR SİTESİ YA DA TÜRKİYE

Ebrar Sitesi artık yok


Yaşanan depremlerde 8 bloku tamamen çöken, 4 bloku da ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen Ebrar Sitesi’nin enkazı kaldırıldı. Kahramanmaraş depreminde hafızalara kazınan felaketlerden biri de  Ebrar Sitesi’ydi. Sitenin enkazından 250’den fazla cenaze çıkartıldı. Buradaki Enkaz altından en son, depremin 11’inci günü Neslihan Kılıç (42) sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları 14 gün boyunca aralıksız sürdü. Yetkililer dün Ebrar Sitesi’nin enkazının kaldırılması için çalışmalara başladı.
Kahramanmaraş’ta yer alan 8 bloklu, 10 katlı dairlerden oluşan Ebrar Sitesi gündemde… Ebrar Sitesi’nin 1999 depreminden sonra yapıldığı öğrenildi. 10 katlı binaların her katında 4 dairenin yer aldığı ve en az 320 dairenin bulunduğu belirtildi.
6 Şubat Depreminin simgesi kesinlikle Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi’dir. 320 dairelik büyük bir site. Ölü sayısı 1200. Tam 5 gün bu siteye kurtarma ekipleri gelmedi. Ancak simge oluşunun nedeni bunlar değil.
Ebrar Sitesi’nın müteahhiti Emekli Din Dersi ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tevfik Tepebaşı. Abdestli namazlı, ağzı dualı, kalbi zikirli… Bütün konutları “Depreme dayanıklı cennetten bir köşe” diyerek pazarlamış. Dindar vatandaşlarımız da “Alnı secdeye değiyor, çalmaz çırpmaz, paramız da Müslümana gitsin” diyerek konutları güvenle satın almışlar.
6 Şubat Depreminde Ebrar Sitesi’nin her biri 32 daireli 8 bloku yerle bir oldu, 1200 kişi öldü. Tv gazetecisi site enkazına yaklaşıyor, beton blokları eline alıp ufalıyor… Aaa o da ne?..Alnı secdeli Din Dersi ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz çimentodan çaldıkça çalmış…İddiaya göre 1999 depremi sonrası kullanımı yasaklanan nervürsüz demirlerin, Ebrar Sitesi’nin inşaatında kullanıldığı tespit edildi.
Kamera inşaat demirlerine yakın plan yaklaşıyor; olması gerekenin yarısı kalınlıkta; demirden de çalmış… Bütün bunlar yetmezmiş gibi blokların altında fırınlar, marketler, kafeler…
Ama hakkını yemeyelim Tevfik Tepebaşı yaptığı siteye güzel bir isim koymuş: Ebrar Arapça “Güzel huylu, çalmaz çırpmaz, haram yemez” anlamı taşıyor. Ebrar Sitesi sadece Kahramanmaraş değil, Türkiye’dir. “Allah İle Aldatmak” Tevfik Tepebaşı’nın yaptığı tam da bu işte!..
ALINTI
This entry was posted in DOĞAL FELAKETLER, SUÇ DOSYALARI, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *