‘Asker geç çıkarıldı’ iddiaları sonrası Erdoğan, Soylu ve Akar hakkında suç duyurusu

Aşağıda bulunan Gazeteci Memduh Bayraktoğlu’nun
haberine göre büyük olasılıkla olayın kurgu hikayesi şöyledir;


Tarih 6 Şubat 2023,
Saat 04.17

Kahramanmaraş merkezli 7.7 gücünde yıkıcı bir deprem sonucu bölgede 10 kentin ve ilçelerinin yıkıma uğradığı ve sayısı yüzbine varan insanın enkaz altında kaldığı bir deprem meydana geldi. Depremden 13.5 milyon insan etkilendi.

06 Şubat, Saat yaklaşık 05.00
AFAD bu yıkıcı ve öldürücü deprem için hemen bir ön rapor hazırladı ve Içişleri bakanı Soylu’ya, MSB bakanı Akar’a bu raporu iletti. Yani depreme karşı sahaya Afad ve askeri sürecek olan 2 bakan depremin öldürücü ve ağır yıkım yaratan gücünü ve durumu yaklaşık 40 dakika sonra öğrendiler. Fakat bir durum vardı;
Uyumakta olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a nasıl ve kim haber verecekti?
Her iki bakan da sessizce birbirine baktı. Sustular. Her ikisi de haber verecek cesareti gösterememişlerdi. Bunu şöyle de tanımlayabiliriz;
“Düşman askeri gece uyku zamanı ön cepheyi sessizce basmış ve tüm askerleri öldürmüş. Komutan karargahında uyuyor. Ordu harekete geçmek için emir bekliyor ve komutanı kimse uyandırmaya cesaret edemiyor”
Sonra; birisi, öbürüne; sabah namazına kadar beklemeyi önerdi.
Cumhurbaşkanı belki de namaza kalkardı. BEKLEDİLER.
Bu arada yaklaşık 1 saat 30 dakikalık çok değerli zaman kaybı yaşandı. Cumhurbaşkanın uykusunu bölmek kimsenin haddine değildi.
Bu beklemede, zamandan kazanmak için, içişleri bakanı AFAD’a,
MSB bakanı da TSK’ya hazırlık emri verdiler.

06 Şubat saat 06.20 Ankara sabah ezanı vakti.
Cumhurbaşkanı artık uyanmıştır. Büyük olasılıkla içişleri bakanı cumhurbaşkanını arayarak bu büyük yıkımı haber verdi ve ekledi;
“AFAD ve TSK’ya deprem bölgesine intikal etmesi için hazırol emri verdik”
Telefonda önce sessizlik oldu ve bu konuda yapılan gazete haberlerine göre; cumhurbaşkanı bu iki bakanı da azarlayarak, haşlayarak, kendisinden habersiz AFAD ve TSK’nın görevlendirilmelerine karşı çıktı ve verilmiş olan bu emirin geri alınmasını istedi. AFAD ve TSK’ya verilmiş olan HAZIROL EMRİ kaldırıldı.
Haberlere göre, Deprem alanında AFAD ve TSK’nın olması gereken zamanda bulunmamasının ardında bu olay vardır. Liyakatlı bir devlet yöneticisi uykudan kaldırılmasına hiç kızar mı? Şayet kızacak ise, öncelikle “NEDEN KENDİSİNE HEMEN HABER VERİLMEDİĞİNİ” sorgulaması ve buna kızması gereklidir. Bu tutumun araştırılması, incelenmesi, sosyologların, psikiyatristlerin, psikologların alanındadır
Bir diğer çok önemli konu ise; Saat 05.00 civarında iki bakan tarafından alarma geçirilen AFAD ve TSK’ya verilmiş olan hazırlık emrinin, TEK ADAM tarafından geri alınmış olmasıdır. Parlamenter sistemden- dünyada eşi olmayan bu ucube yönetim sistemine geçmenin, ortak akıl yönetimi yerine liyakat yoksunu ve devlet adamlığı bilgeliğinden uzak kişilere, DEVLETİ teslim etmiş olmanın akıl almaz aptallıklarımızın, toplumun siyasi tercihinin yıkıcı, öldürücü sonuçlarını yaşıyoruz.
Üzülerek yazıyorum ki; Parlamenter sistemi değiştiren oyların çoğunluğu bu ağır depremin öldürücü yıkımını yaşayan kentlerin halkından geldi. Diğer bir deyişle deprem bölgesinin halkı seçimleriyle kendi sonlarını hazırladılar. Deprem bölgesinde çok acı ve trajik olaylar yaşanıyor. Bu derin acıları yaşayanlara sabır, metanet ve başsağlığı, hayatını kaybedenlere tekrar rahmet diliyorum.
Doğa hepimize AKIL, ÖNGÖRÜ, BİLİM DERSİ verdi.
Naci Kaptan – 23 Şubat 2023

Asker geç çıkarıldı’ iddiaları sonrası Erdoğan,
Soylu ve Akar hakkında suç duyurusu

CUMHURİYET – 23 Şubat 2023

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Kahramanmaraş ve 10 ilin etkilendiği depremlerde ‘asker kışladan geç çıkarıldı’ iddiasıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hulusi Akar ve Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Gazeteci Memduh Bayraktoğlu, deprem sabahı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un toplantı yaparak askerin sahaya inmesini planladıklarını ancak Erdoğan’ın üç bakanı “Benden habersiz nasıl karar alırsınız” diyerek operasyonu engellediğini iddia etti.
Söz konusu iddianın araştırılması için Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.
HKP avukatları, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “olası kastla birden fazla insanın öldürülmesine ve yaralanmasına neden olma”, “görevi kötüye kullanma”, “tehdit”, “hakaret” ile “yardım veya bildirim yükümlüğünün yerine getirilmemesi” suçlarını işlediklerini iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
GAZETECİ TANIK OLARAK DİNLENSİN TALEBİ
HKP avukatları tarafından başsavcılığa verilen dilekçede Erdoğan, Akar ile Soylu hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması, gazeteci Memduh Bayraktaroğlu’nın tanık sıfatıyla dinlenilmesi talep edildi.
“BU VAHİM BİR OLAYDIR”
Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran açıklama yaptı.
Kıran, şu ifadelere yer verdi:
“Deprem bölgesine iki gün bir müdahale yapılamadı. Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu’nun haberine göre, olay anında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaydan haber aldıktan sonra orduyu devreye sokmak için gerekli emirleri vermişler fakat daha sonra bundan haberdar olan Recep Tayyip Erdoğan buna engel olmuş. Ve bu nedenle şu ana kadar 43 binden fazla canımız ölümle tanıştı. Bu vahim bir olaydır, insanlık dışı bir olaydır halka ve ülkeye ihanettir.
AKP’giller’in hukuk bürosuna dönüştürülmüş bu yargıdan bir umudumuz yok, bir beklentimiz yok. Ama halkımıza, ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, bu insanlık dışı, halk düşmanı davranışı kayıt altına almak ve günü geldiğinde emri yasalardan ve bağımsız vicdanından alan, bağımsız yargı önünde yargılanacakları günlere yönelik hazırlık yapmak anlamında bu suç duyurusunda bulunduk. İnanıyoruz ki, bu günler mutlaka gelecek. AKP’giller hak ettikleri cezalarla karşılaşacaklar. Halkımıza, ülkemize yönelik işledikleri hiçbir suç cezasız kalmayacak.”

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/asker-gec-cikarildi-iddialari-sonrasi-erdogan-soylu-ve-akar-hakkinda-suc-duyurusu-2054610
This entry was posted in DOĞAL FELAKETLER, Politika ve Gundem, SUÇ DOSYALARI, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *