ÇOCUKLARIN KUMBARALARINI BAĞIŞLADIĞI ÜLKEDE HÜKÜMET EN PAHALI ARABALARI VE UÇAKLARI ALIYORDU!!! * İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ MI?

ÇOCUKLARIN KUMBARALARINI BAĞIŞLADIĞI ÜLKE


Yıllardır devlette hâkim olan “çok zenginiz, Avrupalı büyük devletlerden hiçbir eksiğimiz yok” yanılgısı ve bu yanılgının bürokratlar ve yöneticilerde yarattığı şımarıklık, “itibardan tasarruf olmaz” anlayışı, kamuda had safhada bir israf kültürünü egemen kıldı. Kamu kurumları süper lüks, dev binalara taşındı, her ay milyonlarca liralık kira, ısınma yükü doğdu. Her yeni atanan bürokrat masasını sandalyesini baştan aşağı değiştirdi.
Her yıl yüzlerce binlerce son model makam araçları alındı veya kiralandı. “Eski” olan hiçbir şey beğenilmedi (vatandaşın hayal bile edemeyeceği konutlara, binalara, arabalara “eski” model denilip hep en yenisi alındı). Bütçe her yıl açık verirken, yani halktan toplanan vergilerden daha fazla harcama yapılırken, kamuda tasarruf önlemleri gündeme gelmedi. Çocukların kumbaralarından bağış aldık da şu makam arabalarını küçültelim diyemedik. Tüm çocuklar kumbaralarını bir araya getirse bir makam aracı etmez, bilemedik!
MAKAM ARABALARINI KÜÇÜLTEMEDİK
Artık itibardan tasarruf etme vakti. Seçilmiş, atanmış, başkan, bakan, belediye başkanı, iktidar, muhalif fark etmeksizin bütün yöneticiler son tahlilde bu halka hizmet için var olmalılar.
Bir diğer yandan eğer devlet çocukların kumbaralarındaki bozuk paraları, hacı amcaların kefen paralarını, umre paralarını, eli öpülesi teyzelerin elindeki son büyükbaşı yardım olarak kabul edecek durumdaysa, milyonlarca göçmene bakacak durumumuz yok demektir. Bu konu uzun bir tahlil istiyor ancak son söz olarak bu konunun devletçe ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtmeliyim. Yeterli zenginlik seviyesine henüz yaklaşamamışken, kaldırabileceğinden fazla yükü sırtına alan Türkiye, kendi gelişimini bilerek isteyerek engelledi. Daha da kötüsü kendi vatandaşına yardım etmek için yardım toplar hale geldi. Türkiye’nin böyle günler için milyarlarca lira tasarrufu olmalıydı.

SÖZCÜ – Ayşe Sucu: İtibardan tasarruf olur! – 20.02.2023 / Özet
This entry was posted in Politika ve Gundem, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *