AFAD VE LİYAKAT; TASAVVUF EĞİTİMİNDEN AFAD YÖNETİMİNE

AFAD VE LİYAKAT;
TASAVVUF EĞİTİMİNDEN AFAD YÖNETİMİNE


AFAD’ın başındakiler halimizi anlatıyor

Herkesin her işe verildiği, hiç kimsenin hiçbir işten anlamadığı bu öyküde, kaderimizi kendimiz yazıyoruz. Birikimin ve liyakatin yerine “adamı olmayı” koydukça ülkenin kolonlarına balyoz vuruyoruz. Kötü günümüzde yanımızda olacak AFAD’ı bile eş dostla doldurunca hepimiz enkazın altında kalıyoruz.

İsmail Palakoğlu. Sosyal medyanın gündeminde o vardı. Palakoğlu, depremden sonra, afetin mağdurlarını kurtaracak organizasyonun başında. Palakoğlu, Afetlere Müdahale Genel Müdürü. Yani depremden sonra, enkaz altındakiler de kurtulanlar da Palakoğlu’nun görev alanında. Gelgelelim, liyakati bu değil. Özgeçmişi bunu gösteriyor:
Afşin İmam Hatip Lisesi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Tasavvuf Anabilim Dalı Yüksek Lisans, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı. Afetzedeler için dua okuyabilecek Palakoğlu, 15 Mart 2018 tarihinde AFAD başkan yardımcısı olarak atanmış. Yetmemiş, depremden günler önce, 11 Ocak 2023’te, Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü’ne getirilmiş.

AFAD Genel Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen özel sektör kökenli bir siyaset bilimci. 2007’den sonra, e-Devlet projelerinde çalışırken, 2012’de girdiği iktidar yanlısı SETA ile başka bir yol açılmış. 2014’te Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne atanmış. Oradan da 2016’da AFAD’a yol almış. Afet işlerinde bir yetkinliğe sahip değil.

Bugünkü AFAD Başkanı Yunus Sezer, valilikten geldi.
Deprem Müdürlüğü’nün de Barınma Müdürlüğü’nün de bağlı olduğu, kritik Başkan Yardımcısı Uğur Sezer, Mülkiye müfettişliğinden bu göreve getirildi. Onu da başka bir nedenle konuştuk. İçişleri Bakanı Soylu’ya yakın Uğur Sezer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde linç edilirken Çubuk kaymakamıydı. Tolga Şardan, onun hızlı yükselişini şöyle anlattı: “Olayın ardından Çubuk’tan bakanlık merkez kadrosuna çekilen Sezer, önce birinci sınıf mülki idare amiri sınıfına yükseltildi. Peşi sıra Mülkiye müfettişi kadrosuna atanan Sezer, son aşamada Soylu’nun danışmanı oldu.” Sezer, işte bu hikâyenin sonunda geçen ay AFAD’a geldi.
CUMHURİYET – Barış Terkoğlu 09 Şubat 2023 (Kısaltma, özet)
This entry was posted in DOĞAL FELAKETLER, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *