TÜRK’LER, TÜRKİYE’DE ETNİK YÖNDEN “ÜST KİMLİKTİR”, Türkiye’de yaşayan ve kendilerini TÜRK kabul eden tüm etnisetiler, Türk bayrağı altında toplanarak bir diğerine eşit kimlikli Ulus/Millet oluştururlar. Bir Milleti oluşturan ve birleştiren değerler; Ortak geçmişleri, tarih, kültür birliği ve üst kimliğin kabul edilen resmi dili olan TÜRKÇE’dir. Bu değerler bozulur ise ülke etnik kimliklere bölünür, parçalanır ve federe bir devlet ortaya çıkar.

Yaklaşan seçim öncesi etnik kimlikler ve Ana dilde eğitim yerine kürtçe eğitim konuları yine ısıtılarak servis ediliyor. Bu konuda arşivler karıştırmak gerekti.


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın aşağıdaki 15.03.2013 tarihli yazısına 2020 yılında kaybettiğimiz değerli düşünür Halûk Tarcan’ın yanıtı.

Atilla Kart’ın yazısından bir paragraf;
Türk etnisitesi ağırlığı
1920’lerin başında, 1990’lardan itibaren baskın kimliğin yanında bir Kürt kimliği olgusu açıkça kabul edilmiş olsa da cumhuriyet tarihi boyunca ağırlıklı olarak ‘Türk’ kimliği, resmi ve tartışılmaz kimlik olarak topluma yansıtılmıştır. Alt kimliklerinden vazgeçen, kendilerine sunulan bu kimlikten rahatsız olmayanlar açısından herhangi bir sorun doğmamıştır. Ancak bu asimilasyonu kabul etmeyen, kendi kimliğini ifade etmek isteyen gruplar açısından ciddi sorunlar doğmuştur. Sorunları görmeyen ülkemiz ise bu süreci yönetememiş, çoğulcu bir demokrasiyi inşa edememiştir. Bugün yaşadığımız sorunların esas kaynağı budur.
https://www.agos.com.tr/tr/yazi/4577/chp-li-vekilden-anadilde-egitim-ve-vatandaslik-acilimi

Haluk TARCAN – 8. August 2013
haluktarcan@haluktarcan.com
Sayın Atilla Kart,
Siz Batı Merkezli Tarih’in esirisiniz. Bu tarih, Türklerin Anadolu’ya M.S. 1071’de geldiğini tekrar tekrar yazar. Maalesef büyük Hititolog Ordinaryüs Profesör Ekrem Akurgal da bu tarihi, hissî nedenlerle, kabul eder. Bunun sonucu, Akurgal ekolü ki onlar şimdiki akademisyenlerimizdir, onlar da 1071’e takılıp kalırlar; bu da Emperyalistlerin Türkleri Anadolu’dan kovmak ya da onları zayıflatmak için, Batı Merkezli Tarihi ele alıp, daima 1071 tarihini ileri sürmelerine imkân sağlar. Siz de Sayın Kart, Emperyalistlerin – vatan sevginizden asla şüphelenmiyorum-paralelinde, farkında olmadan yer alırsanız, Anadolu’nun parçalanmasına âlet olursunuz.
İnternette 1990 yılından beri en aşağı 10 kere yazdım:
· Türkler, Ön-Atalarımız, Anadolu’ya M.Ö. (onüçbinlerde) girmişlerdir (Prof. Afif ERZEN, Doğu Anadolu ve Urartular, 1984 TTK)
· Ön-Atalarımız yazı sahibi dirler, kaya üstlerine yazı öğelerini içeren resimler yapmışlar, damgalar ve yazılar yazmışlardır
· Kâzım Mirşan bunları Ön-Türkçe olarak okumuştur, tarihleri M.Ö. 13bin, yazı içeren resimler
· M.Ö. 10binlerden, bin yılına inen kayaüstü ve mağara içi yazıtlar…
Bugün, Göbekli Tepe’de Kâzım Mirşan’ın okuduğu Ön-Türkçe yazıt ve
· Saymalı Taş’ta bulduğumuz, Göbekli Tepe’nin kayaüstü resmi olarak ortaya çıkan plânı ile
· Prof. Erzen’in Arkeoloji yoluyla tespit ettiği Doğu Anadolu’dan M.Ö. 13bin tarihi ve bu tarihte Ön- Atalarımızın Anadolu’ya girişi
· İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Prof. Alpay Pasinli’nin , İstanbul Fikirtepe’de bulduğu, üzeri OQ ve OZ damgaları olan toprak kaplar Ön-Ataların Balkanlar üzerinden M.Ö. altıncı binde İstanbul yöresine yerleştiklerinin delilidirler
Bu yazılı belgeler sonucu:
· ANADOLU’NUN DİP KÜLTÜRÜ ÖN-ATALARIMIZA AİTTİR.
· YAZI VE YAZININ İÇERDİĞİ ORTA VE ÜST ASYA’NIN KÜLTÜRÜYLE OLUŞMUŞTUR. BU DURUMDA
· ANADOLU’NUN TAPUSU BİZE AİTTİR
· M.Ö.13 binlerden sonra gelenler bu dip kültürü olduğu gibi almışlar, ya da bu kültür üzerine sentezler vermişlerdir. Bu sentezleri analiz ettiğinizde karşınıza Ön-Türkçe çıkar. Örneğin:
· KÜRT kelimesi, Ön-Türkçe ÖKÜ-ERT‘in sıkışmasından oluşmuştur (K. Mirşan)
· Kürtçe’de mevcut olmadığı Kürtler tarafından ifade edilen KÜRT kelimesinin ÖKÜ-ERT halinde anlamı, “Aşiretini yönetme yetkisi”dir; Yâni, ”Etnik bir anlam değildir, Yönetime aittir”
· Alt kimlik, üst kimlik, Türk yurttaşlığı, vb. Emperyalistlerin Anadolu’yu parçalamak için icat ettiği – bu onların, 1774’tenberi hayâlleridir – uydurdukları SAFSATADAN, SAÇMADAN İBARETTİR, HİÇ BİR BİLİMSEL ANLAMI VE DEĞERİ YOKTUR.
Sayın Atillâ KART’a ve değerli Vatandaşlarımıza saygılarla bildiririm.
Halûk Tarcan (CNRS- Paris)

Değerli bilim adamı, müzikolog, piyanist, Türk halkbilimci,
yazar Haluk Tarcan’ı saygı ve rahmet  ile anarak ;
Halit Halûk Tarcan (1931 – 31 Aralık 2020), Türk halkbilimci, bilimsel araştırmacı, yazar, müzikolog ve piyanisttir. 31 Aralık 2020 tarihinde COVID-19 nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybetmiştir..
Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, Ön Türk kültürü, dili ve tarihi üzerine araştırmalar yapmış halkbilimcidir. Fransa’da yaşamakta ve o zamanlar Sorbonne Üniversitesi’nin VI. seksiyonunda bulunan CNRS kısaltmasıyla da anılan Centre National de la Recherche Scientifique’te bilimsel araştırmacı olarak çalışmış ve 2005 yılında temelli olarak Türkiye’ye dönmüştür. Zamanın bölünmezliğini, geleneksel Anadolu Türk Halk Müziği’nin karakteristiği olan aksak tartılardan hareketle açıklamış olduğu toplam teorisiyle 1962 yılında buraya 56 kişi arasından tek kişi olarak seçilerek kabul edilmiştir.
Babası askerî hekim olduğundan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Urfa Askerî Hastanesi’ne yönetici olarak tayin edilmiştir. Halûk Tarcan bu sebeple aslen 1925 yılında Urfa’da doğmuştur, Selim Sırrı Tarcan’ın yeğeni, Mimar Öğr. Gör. Ercüment Rıza Tarcan ile Türkiye’nin ilk beyin cerrahı ve bestekâr Prof. Dr. Bülent Tarcan’ın kardeşidir.
Üçlü bir eğitimden geçmiştir: Piyano, sanat tarihi, etno/müzikoloji.
Müzik eğitimi; İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümünden Ferdi Statzer’in piyano öğrencisi olarak pekiyi derece ile mezundur. Roma ve Siena’da Guido Agosti ile Salzburg’ta Carlo Zecchi, Paris’te Jacques Février ile çalışmıştır.
Sanat tarihi; İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü’nde, Türk -İslam sanatı, Bizans sanatı, Rönesans sanatı ve Tanzimat edebiyatı.

KİTAPLARI;
Ön-Türk Uygarlığı (taslak 1992), bu kitap 1998’de Kaynak Yayınlarından çıktı
Ön-Türk Tarihi, 1998 Kaynak yay. İstanbul (360 sayfa)
Ön-Türk Uygarlığı 2001, Mustafa Kemal Derneği İstanbul (70 sayfa)
Ön-Türk Uygarlıgı; Resmi Tarihin Çöküşü, 2003-2007 5.baskı Töre yay. İstanbul (360 sayfa)(Kaçak baskı)
Evrensel Uygarlıkların Köken Kültürü, Ön-Türk Uygarlığı -1A-
Evrensel Uygarlıkların Köken Kültürü, Ön-Türk Uygarlığı -1B-
Kökenindeki Ön-Türk Kültürünü Bilmeyen Avrupa Birliği -2-

https://tr.wikipedia.org/wiki/Haluk_Tarcan
This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI, Tarih. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *