MUHALEFET PARTİLERİNE DUYURU – Millet İttifakı Partilerine Çağrı

MİLLİ MERKEZ BASIN AÇIKLAMASI – 02.01.2023

Millet İttifakı Partilerine Çağrı


Milli Merkez Yürütme Kurulumuz 29 Aralık tarihli olağan toplantısında; 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve genel seçimlerin tarihi yaklaştıkça, siyasetteki gelişmelerin hızı ve üsluplardaki sertliğin giderek artmakta olduğuna dikkat çekerek, aşağıdaki görüş ve önerilerini kamuoyumuzla paylaşır:
1- CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla, gündemde olmayan başörtüsü konusunda bir kanun teklifi yapılması, AKP+MHP+BBP mensubu 336 milletvekilinin imzasıyla bir “anayasa değişikliği” teklifi yapmasının zeminini oluşturmuştur.
Bu yanlıştan dönülmesi için; 244 milletvekiline sahip bütün muhalefet partilerini CHP, HDP, İYİP, TİP, DP, Memleket P., DEVA, DBP, DAP, Saadet P., Yenilik P., Zafer P. ve Bağımsız milletvekillerini, iktidarın anayasanın laiklik ilkesinin çiğnenmesine yolaçacak anayasa değişikliği senaryosunda figüran olmamak için kanun teklifinin görüşüleceği komisyonlarda ve Genel Kurul’da yapılacak toplantılarına katılmamaya çağırıyoruz.
2- Millet İttifakı bünyesindeki TBMM’nde temsil edilen partileri, anayasaya aykırılığını tespit edecekleri cumhurbaşkanlığı kararnamelerini iptal etmek için kanun teklifi vermeye çağırıyoruz.
3- Millet İttifakı partilerini ayrı ayrı yapmakta oldukları salon toplantılarından çıkarak ortak mitingler yapmaya çağırıyoruz.
4- Zafer, Doğru, Adalet ve Memleket partilerinin kurmakta oldukları 4’lü ittifakı, Atatürk ve devrimlerine, laik cumhuriyet değerlerine sahip çıkan TİP ve Bağımsız Türkiye Partisi, DSP gibi TBMM dışındaki diğer partileri ve giderek bu değerleri paylaşan Emek ve Demokratik Kitle Örgütlerini de kapsayacak şekilde genişletmeye çağırıyoruz.
5- Millet İttifakını, kuruluşunu tamamlayacak olan 4’lü İttifak ve bileşenleri ile güç birliği yaparak, bütün muhalefeti kapsayacak bir Türkiye İttifakı oluşturmaya çağırıyoruz.
6- Son günlerde İBB Başkanı için hukukun siyasallaştırılmak istenerek yapılan operasyonlara karşı bütün demokratik güçleri hukuk ve meşruiyet içinde dayanışmaya davet ediyoruz.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
Milli Merkez Yönetim ve Yürütme Kurulları adına,
Hüsamettin CİNDORUK – 19. Dönem TBMM Başkanı – Milli Merkez Başkanı
This entry was posted in DUYURULAR, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

One Response to MUHALEFET PARTİLERİNE DUYURU – Millet İttifakı Partilerine Çağrı

  1. emin says:

    Milli Merkez Yönetim kurulu nun tüm üyelerini böyle bir karar alması nedeniyle kutluyorum.Türban bir simge olup siyasi islamı temsil etmektedir.Tüm partiler boykot kararı almalıdır.İktidar ve küçük ortakları siyasi islamı temsil etmektedir.Halkımız bu konuda aydınlatılmalı ,gerekirse il, ilçe ,kaza lar kapı kapı gezilerek iktidarın Atatürk devrimlerine ihanet ettiği gerçeği anlatılmalıdır.Buğünkü Pakistan ve Afganistan örnektir.sayğılarla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *