Tıbbi Kenevir Operasyonu * TEBRİKLER İTALYAN ORDUSU

Tıbbi Kenevir Operasyonu

TEBRİKLER İTALYAN ORDUSU

Ercan Caner, Sun Savunma Net, 01 Ocak 2023

Yerli ve milli kenevir yetiştirerek kısıtlı ülke kaynaklarının yurt içinde kalmasını sağlayan İtalyan ordusunu ve kenevir üretim sorumluluğunu orduya veren İtalya Savunma bakanlığı yetkililerini kutluyorum.
Bildiğim kadarıyla bugüne kadar görülmemiş bir uygulama başlatan İtalyan ordusunu gönülden tebrik ediyorum.
İtalyan ordusu ne mi yapıyor? Kanser ve Parkinson hastalarının ihtiyaç duyduğu 1,500 kilogram kenevir ihtiyacının yarısını karşılamak üzere, Florence kentindeki bir askeri tesiste, en üst kalitede kenevir yetiştiriyor.
Ultra-temiz odalarda yetiştirilen kenevir ekimi için neden İtalyan ordusunun seçildiğini anlatmaya sanırım gerek yok.
İtalya Savunma Bakanlığı’nın kararıyla atılan bu adımla, artık Hollanda, Kanada, Almanya ve Danimarka’dan kenevir ithal etme zorunluluğu da ortadan kalkacak ve kısıtlı ülke kaynaklarının ülke içinde kalması sağlanacaktır. İtalya ordusunu attığı bu ‘‘yerli ve milli’’ adım nedeniyle bir kez daha kutluyorum.
Kenevir, Florence kentinde ismi açıklanmayan askeri bir tesiste üretilmektedir. Tesisin komutanı Albay Gabriele Picchioni yetiştirdikleri üstün kaliteli kenevir sayesinde ülkeye döviz kazandırdıklarını gururla anlatmaktadır.
2014 yılında başlayan Florence merkezli operasyon ile 2020 yılında 50 kilo kenevir yetiştirilmiş, bu miktar 2022 yılında 300 kiloya çıkmıştır. Üretimdeki artış, 2016 yılında iki olan üretim oda sayısının günümüzde on adede çıkarılması ile sağlanmıştır.

Yetişdirdikleri kenevirler önünde gururla poz veren Albay Gabriele Picchioni. Fotoğraf: Tom Kingston /The Times
2023 yılında  700 kilo hedefine ulaşmak maksadıyla uzmanlar ışık, sulama, sıcaklık ve havalandırma optimizasyonu üzerinde çalışmakta ve gübre olarak kendi geliştirdikleri besleyici bir karışım kullanmaktadır.
2020 yılında yapılan bir kamuoyu anketinin sonuçlarına göre ordu İtalya’nın en güvenilen kurumudur. İtalyan halkının %69’u İtalyan ordusuna güvenmektedir. İtalyan ordusundan sonra halkın en çok güvendiği kişi/kurum %67 oranıyla Papa Jorge Bergoglio’dur. İtalyan halkının en az güvendiği kurum ise %9 ile siyasi partilerdir. Devlete olan güven ise sadece %33 seviyesindedir.

https://www.defensenews.com/global/europe/2022/12/30/a-high-ambition-italian-army-aims-for-self-sufficient-cannabis-market

https://www.sunsavunma.net/taliban-inanci

 

This entry was posted in Saglik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *