YURTSEVERLERE KISA NOTLAR

89 Yaşında (Bugün 92) bir Atatürkçü yurtsever olarak, ülkemin ortaçağ karanlığına, islamofaşizm bataklığına sürüklenmesine duyarsız kalamadım. Kötü gidişatı görebilme donanımına sahip, yani laikliği, akılcılığı, bilimi önemseyen (fakat ne yazık ki azınlıkta kalan) kesimin duygu ve düşüncelerine tercüman olmak üzere alttaki kısa şiiri 2016 yılbaşında kaleme aldım. Geçen zaman diliminde dileğim henüz karşılık bulmadığı gibi, aksine, durum daha da kötüleşti; aydınlara, yazarlara, sanatçılara uygulanan baskı, göz dağı, hakaret daha da arttı. Güncelliğini hala koruduğu için “DİLEĞİM”e yurtseverlerin duyarsız kalmamasını, aydınlık bir Türkiye için (başta laiklik) Atatürk ilkelerine ve çağdaş, bilimsel eğitime sahip çıkılmasını bu Yeni Yılda da canı gönülden dilemekteyim.
30.12.2018 Kemal Rastgeldi

YENİ YILDAN TEK DİLEĞİM
Yeni Yıldan herkes mutluluk, iyilik beklerken,
Ben yıllardır hayırlı bir “farklı” haber bekliyorum!..
Laik Cumhuriyeti hangi imam boğup yok etmekteyse,
“Onun kara haberi gelsin, o bana yeter” diyorum.
O müjdeyi kendim için istiyorsam eğer namerdim.
İrtica pençesindeki yurdumun kurtulmasıdır tek dileğim ve derdim.
“Öbür dünya” hayaline kapılanların ayılması için
(Acaba boşuna mı) bu kadar çok emek verdim!..
31.12.2016 Kemal Rastgeldi

NOT: En kötü, zararlı bir insanın bile ölmesini “dileyecek” yaratılışta olmayıp, hatta bazen ziyadesiyle merhametli sayılabilecek bir kimse olduğum kanaatindeyim. Şiirdeki “kara haber” illa ki ölüm anlamına gelmemektedir. Halkın en büyük zaafı olan din duygularını (aslında örgütlü cehaleti) en etkili araç şeklinde kullanarak iktidarı pençesine geçirmiş birinin “tek adam”lıktan düşürülmesi, sanıyorum onun için (yani sınırsız kini ve ihtirası bakımından) ölümden beterdir; bunu önlemek için de yapmayacağı kötülük yoktur.
Günümüzün şartlarında ikinci bir Atatürk’ün gelip ülkemizi kurtarması mümkün görülmeyebilir, fakat tüm bilinçli yurtseverlerin birer “gerçek” Atatürkçü azim ve inancıyla “ikinci” kurtuluş mücadelesine katılması, bizleri irticanın pençesinden, örneğin Afganistan, İran gibi ortaçağ toplumlarının perişan durumuna düşmekten kurtarabilir. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin (seçim nedeniyle) en kritik yılı olduğunu düşündüğüm 2023’ün ülkemize ve insanlığa HAYIRLI olması dileklerimle….(Yani siyasal islama artık HAYIR!)
2.01.2023 Kemal Rastgeldi
This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *