DURUM VAZİYETİ – 1

Bir terör eylemi sonucunda patlatılan bomba ile İstiklâl Caddesinde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır, yaralananlara şifa dilerim. Seçim öncesi bu terör eylemini planlayanlara lanet olsun. Bu terör eylemi yakın tarihte yaşadığımız kanlı terör eylemlerini hatırlattı;
AKP’nin kaybettiği Haziran 2015 seçiminden sonra;
5 Haziran: Patlama 5 ölü
20 Temmuz: Suruç 33 ölü
6 Eylül: Dağlıca 16 şehit
9 Eylül: Iğdır 13 polis şehit
10 Ekim: Ankara gar 103 kişi öldürüldü.
Toplam 172 vatandaş öldürüldü.
Kasım seçimlerinde AKP tekrar iktidara geldi.
Bu duruma MİM koyun!!!

Gittikçe derinleşen Otokratik Teokrasi sonucu Türkiye gittikçe karanlığa gömülüyor. AKP iktidarı devamlılığını sürdürebilmek için siyasallaşmış yargıyı ve sınırsız polis baskısını kullanıyor. Kamu kurumlarına atanmış olan siyasi bürokratlar eli ile özgürlük, demokrasi ,insan haklarını arayan toplum üzerinde oluşturulan kamu gücü baskısı ile insanlar gazlanıyor, coplanıyor, kol ve bacakları kırılıyor.
Acımasız iktidar baskısı ile aydınlar, toplum ve STK önderleri, gazeteciler, yazarlar tutuklanıyor. Hapse atılıyor ve senelerce TUTUKLU olarak esir alınıyor. Valiler, kaymakamlar, Genel müdürler, yargıçlar, savcılar tepeden aşağıya belki bir kaç istisnası ile Devletin değil, iktidarın hukuksuz eylemlerinin manivelası oluyor. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihine ayıplı notlar düşülüyor.
Laik Cumhuriyet, iktidarın koltuğu altına aldığı ve birçok kamu kurumunu teslim ettiği tarikatlar ve cemaatler eli ile islam devletine çevriliyor. Toplum Allah, din ve inanç ile uyuşturularak yönetilmeye, aldatılmaya çalışılıyor. Daha önceleri HİBRİT DEMOKRASİ ligine düşmüş olan güzel ülkem yakın zamanda Dünya SEFALET ENDEKSİNDE birinci olduğu konusu gözlerden kaçtı!!!
Ne demişti Erdoğan; “Oyunuzu bu kardeşinize verin ülke nasıl yönetilir” Tayyip’çiler verdiler, verilen oylar yetmedi. YSK’nın hukuksuz kararı ile MÜHÜRSÜZ OYLAR kabul edildi ve hileli sayım sonucu Erdoğan kazandı. Bizler ise ebemizi gördük!!!
Bu arada her bir gün Toplumsal barış, eğitim, kamu kurumları, yargı ve ekonomi geri döndürülemez olarak çöküyor. Ülkenin tüm ekonomik kaynaklarının dibine darı ekilirken, hazinesinde “beş kuruş” bile kalmamış olan Türkiye 500 milyar dolar borcu ile dörtnala moratoryuma gidiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulmuş ve kendi kendisini de yöneticiliğine atadığı TÜRKİYE VARLIK FONU içinde olan, ülkemizin, halkın ekonomik değerleri olan kuruluşların ve hesaplarının DENETİME KAPALI olduğu;
Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik, Türk Hava Yolları, PTT, İzmir Alsancak Limanı, Botaş, Türkiye Petrolleri, TVF Enerji, TVF Rafineri ve Petrokimya, Nakit Karşılığı Şans Oyunları Lisansı, At Yarışı Düzenleme ve Bahis Kabul Etme Lisansı, Turkcell, Türksat, Türk Telekom, Çaykur, Kayseri Şeker, Türk Şeker, Eti Maden, Türkiye Maden ve VF’nin portföyünde bulunan Türkiye genelinde 46 adet taşınmaz .
“Türkiye Varlık Fonu’nun borçları yüzde 45 arttı
Türkiye Varlık Fonu’na bağlı kuruluşların 2021 borcu, önceki yıla göre yüzde 45 artışla 2 trilyon 302 milyar TL’ye yükseldi. (gazete Duvar – 05 Kasım Cumartesi 2022)
Halk Bankası, BOTAŞ, PTT, Ziraat Bankası, ÇAYKUR, Türk Şeker gibi kamunun gelir getirici çok sayıda kurumunun bağlı olduğu TVF’nin, her geçen yıl daha çok borçlandığı vurgulandı. 2021 yılına ait denetim raporunda, fonun 2019’da 950 milyar TL ve 2020’de 1 trilyon 586 milyar TL olan borcunun yüzde 45 artışla 2 trilyon 302 milyar TL’ye yükseldiği ifade edildi. Raporda, TVF bünyesindeki kuruluşlara ait denetimlerin, ‘gizlilik’ nedeniyle yeterli düzeyde gerçekleştirilemediği de kaydedildi.”
Şirketlerin tümü senelerdir zarar etmektedir. Türkiye’nin en değerli varlıklarını Erdoğan tek başına yönetmekte ve hesap vermemektedir. Bu değerli varlıklar yurt dışından borç alabilmek için garanti gösterilerek ipotek edilmektedir. Seçimlerde Erdoğan kaybederse Varlık Fonunun hesapları denetlenebilecek ve belki de bir çoğunun iflas etmiş olduğu görülecektir.
Uyanma zamanı geldi de geçiyor Türkiyem

Naci Kaptan – 15 Kasım 2022
This entry was posted in DURUM VAZİYETİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *