KARANLIKTA KALANLAR * ByLock listesinden Mor beyine

Tarih: 12 Temmuz 2016. Yani darbe girişiminden üç gün önce…

Denir ki, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 18 bin kişilik bir ByLock listesi hazırladı. Ve bu liste Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yollandı. Acaba ByLock’un deşifre olduğunu öğrenen örgütün darbeyi hızlandırmasında bu listenin payı var mıydı?

Ya Eylül 2017’de ne oldu?

Tam bu tarihte Twitter’da “byleak” isimli bir hesap devreye girdi. Yönlendirilen bir site üzerinden ByLock listeleri 3 dolara sorgulanabiliyordu. Ödemeler kripto parayla gerçekleşiyor, telefon veya TC kimlik numarasından sorgulama yapılabiliyordu. Sahi, kim bu çok gizli veritabanına ulaşabildi? Bunun soruşturması yapıldı mı?

Ya, Ayasofya’nın önceki baş imamının yeğeni ve AKP’nin şu anki Londra temsilcisi Abdurrahim Boynukalın’ın ismi o Twitter hesabında “ByLock kullanıcısı” olarak neden yayımlandı?

Bu bilgi doğruysa, AKP’li Boynukalın’a bir savcı “Bu ne iş” diye sordu mu?

Dahası…

Fethullahçıların ByLock’tan kurtulma planı olan “Mor Beyin” listesine sokulanlar arasında gerçek ByLock kullanıcıları da var mıydı? Hadi rakam da vereyim, 300 gerçek ByLock kullanıcısı da mağdurlar arasına sokulup, sanık olmaktan kurtarıldı mı? Onlar arasında kaç AKP’li bakan ve milletvekili vardı? Örneğin, Abdurrahim Boynukalın’ın telefon numarası da o listeden çıktı mı? Ya da halen hakkında adli işlem yapılmayan binlercesi arasında hangi özel insanlar bulunuyordu? Kaçı kaç parayla kaçabildi?

Saf değilim. TRT’nin ya da AKP medyasının bu soruları sormayacağını bilebilecek bilinçteyim. Ama işte Han Suyin’in şu sözü ne kadar da doğru: “Gerçek, tıpkı ameliyat gibi, can yakabilir, ama iyileştirir.”

15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele eden ama şimdi sistemden uzaklaştırılan çok önemli bir savcı şunu demişti bana:

“Devleti o gece sokakta topladık. Sonrasında ise devlet bizi sokağa attı.”
Bugün 15 Temmuz’a dair konuşanları dinlerken bu sözü anımsayın…


Barış Pehlivan – 15 Tem 2022 – “Gizli tutulan isimler” yazısından bölüm alıntısı

This entry was posted in İSTİHBARAT KURUMLARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *