Sahte gündem uyuşturucusu * AKP iktidarı değişmeden ekonomik krizin aşılması, kategorik bir olanaksızlıktır. 

Sahte gündem uyuşturucusu

CUMHURİYET – Örsan K. Öymen – 30.12.2024


Dinci “nas” ve Kuran ayeti politikası nedeniyle faizlerin düşürülmesiyle Türk Lirası’nın radikal biçimde değer kaybetmesinin ve onunla birlikte ortaya çıkan yüksek enflasyonun sonucunda ortaya çıkan ekonomik kriz, bütün şiddetiyle halkı ezmeye devam ediyor.


Bu kesin ve mutlak gerçeği kavrayabilecek akıl kapasitesine sahip olmayanlar, söz konusu ekonomik krizin ve onun neden olacağı sosyal krizin içinde yok olmaya mahkûmdur. Bu hem özel sektördeki ve kamu sektöründeki kurumları hem de tek tek vatandaşları kapsamaktadır.

Bu gerçeği kavrayanların azınlıkta kalması durumunda, onlar da bu krizin yaratacağı akıntıda yok olup gideceklerdir. Bu nedenle çoğunluğa ulaşacak şekilde örgütlenmek, tüm görüş ayrılıklarına rağmen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi çerçevesindeki bir ortak noktada birleşmek ve bölünmemek yaşamsal önemdedir.


AKP ve MHP, gündemi değiştirmek, ekonomik krizi unutturmak ve muhalefeti bölüp parçalamak için elinden geleni yapmaktadır. Önce terör örgütü PKK ile bir görüşme süreci başlattılar; arkasından CHP’li ve DEM’li belediyelere kayyum atadılar, Esenyurt Belediye başkanını tutukladılar; son olarak da Suriye’deki rejim değişikliğinden sahte bir zafer türettiler.

Bu olayların Türkiye’nin gerçek ve öncelikli gündeminde hiçbir karşılığı olmadığı gibi, PKK ile müzakere, kayyum ataması ve Suriye’deki meşru yönetimin şeriatçı teröristler tarafından devrilmesi, Türkiye’ye yarar değil, felaket getirecek gelişmelerdir.

AKP’nin ve MHP’nin, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu gelişmeleri, Türkiye’nin yararına gelişmeler gibi sunarak halkı aldatması, AKP’yi ve MHP’yi yönetenlerin Türkiye’nin değil, kendi iktidarlarının güvenliğini düşündüklerinin kanıtıdır.

Türkiye’de asgari ücretle veya emekli maaşıyla geçinmeye çalışan ve işsiz olan onlarca milyon insan yoksulluk sınırının altında mücadele verirken, AKP ve MHP sahte bir gündemle halkı uyutmaya ve uyuşturmaya devam etmektedir!

Son olarak, mezuniyet töreninde anayasanın demokratik, laik, sosyal hukuk devleti üzerine ant içen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olduklarını hatırlatan teğmenlerin disipline sevk edilmelerini protesto etmek için her ilde toplanılarak medya duyurusu yapılması çağrısında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı, kendisi bazı AKP’li siyasetçiler tarafından darbeci ilan edildi!

Aslında, anayasanın 34. maddesi tarafından tanınan izinsiz gösteri yapma hakkını ve anayasanın 25., 26. ve 28. maddeleri tarafından bir hak olarak tanınan düşünceyi ifade, yayma, medya özgürlüğünü yok sayan AKP’nin bu faşist zihniyeti darbecidir!

Anayasanın, laiklikle; bağımsız yargıyla; düşünceyi ifade, yayma, örgütlenme ve medya özgürlüğüyle ilgili 2., 6., 7., 8., 9., 11., 14., 24., 25., 26., 28., 34., 138. maddelerini ihlal ederek anayasal düzeni yıkan ve sivil darbe yapan AKP hükümetidir!

This entry was posted in Ekonomi, FAŞİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

One Response to Sahte gündem uyuşturucusu * AKP iktidarı değişmeden ekonomik krizin aşılması, kategorik bir olanaksızlıktır. 

  1. emin says:

    Çok önemli bir konuyu gündeme getiren yazınız için teşekkürler.Ekonomi siyasal bir krizdir.Devamlı gündem değiştirmekteler..İktidar değişikliği olmadan çözülmesi mümkün değildir.Gelecek nesiller bu yükün ağırlığını yaşamayı yıllarca yaşayacaktır.Devrimci bir yapı gereklidir.Muhalefetin yapacağı açıklamaları sert bir şekilde meydanlarda yapmasıdır.Ülke çökme aşamasındadır.Tüm halkımız Demokrasi ve Laik söylemlerini değişik alanlarda çekinmeden ,korkmadan ifade etmelidir.Saygılarla .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *