AKP HÜKÜMETİNİN BÜYÜKELÇİLERİ!!!

Bir Büyükelçi nasıl olmalıdır:

Büyükelçi atandığı ülkenin Dilini – Tarihini – Kültürünü, Törelerini – Sosyal ve ekonomik yapısını derinlemesine bilmelidir.  Büyükelçiler ve diplomatlar  kendi ülkelerinin temsilcisidir. Dil bilgisi ile birlikte kıvrak zekası, güzel konuşma sanatı, nezaketi ve sorun çözmedeki ustalığı ve de iletişim dili önemlidir. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde LİYAKAT ve TEMSİL NİTELİĞİ öne çıkar. Yukarıdaki örnekte bulunan büyükelçiler; Yurt dışına atanan büyükelçilerin, diplomatların NASIL OLMAMASI GEREKİR’in örneğidir ve üzücüdür. Böylesi diplomatlarla uluslararası areneda Türkiye tüm masalardan YENİK olarak kalkacak, itibar kaybına uğrayacaktır.
Büyükelçi, nezdinde görevli bulunduğu ve akredite edildiği ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanını temsil eder. Büyükelçi, görev yaptığı ülkede büyükelçiliğe bağlı tüm birimlerin amiridir.
ülkemizin dış ilişkilerini yöneten ve temsil eden resmi görevlidir. Diplomat, bir devletin veya uluslararası bir kuruluşun dış işlerini yöneten kişidir. Diplomatlar, profesyonel olmalıdırlar ve bunun için eğitilirler. Profesyonel olarak eğitilen diplomatlar, ülkesini yurtdışında temsil etmekle görevlidirler.
Diplomatlar dış işlerinde çeşitli rolleri üstlenir ve bunları diplomatik şekilde çözer. Yurt dışında üstlendiği diplomatik roller arasında, anlaşmaların müzakere edilip ve imzalanması, meydana gelen krizleri çözmek, ülkede yaşayan kendi ırkından olan vatandaşların korunması ve konsolosluk hizmetleri yer alır. Diplomatlar, aynı zamanda ülkeler arasındaki iletişimi kolaylaştırarak, uluslararası işbirliğini kolaylaştırır.
Diplomat, uluslararası ilişkilerin karmaşıklığını anlamak ve bu karmaşıklığı kolay bir şekilde çözmek için derin bilgi birikimine sahiptirler. Diplomat, protokolleri profesyonelce uygular. Diplomatlar, çeşitli alanlarda görev aldığından kültürler arası iletişimi ustalıkla yapar.
Diplomat, kültürel etkileşimi sağlamak için çeşitli kültürel etkinlikler düzenler. Diplomatın görev ve sorumlulukları, çalıştıkları kuruma bağlı olarak değişkenlik gösterir. Genellikle uluslararası ilişkilerin yönetilmesi ve diğer ülkelerle etkili iletişim kurmaya odaklanır. Diplomatlar, ülkeler arasında köprü niteliği taşır. Diğer ülkelerin politikalarını analiz ederek kendi hükümetlerine rapor sunarlar. Bunların yanı sıra kendi hükümetine bağlı olan vatandaşının vize işlemlerinden de sorumludur. Vatandaşa giriş izni sağlayarak, hareket özgürlüğü sağlar.
Naci Kaptan
This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *