AKP DEVLETİ ÇÜRÜYOR * YUNANİSTAN, TÜRK KARASULARINI HER GÜN İHLAL EDİYOR, İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI AHMET KENDİR SEYREDİYOR !..

YUNANİSTAN, TÜRK KARASULARINI HER GÜN İHLAL EDİYOR,
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI AHMET KENDİR SEYREDİYOR !..


*Bir Yunan Sahil Güvenlik(SG) Botunun 20 Eylül 2024’te Bodrum Akyarlar kıyılarına, başka bir Yunan SG Botunun da 23 Eylül 2024’te Datça kıyılarına kadar hiçbir engelle karşılaşmadan gelmesi üzerine Türk Kamuoyunda büyük bir tedirginlik yaşandı.
*T.C. Sahil Güvenlik envanterindeki ASELSAN 4031,4900 ve 4721 modeli Mobil Radarlar ile 24 saat süreyle 48 Deniz Mili (89 km) mesafedeki Yunan Sahil Güvenlik Botları ve Yunan Savaş Gemileri izleniyor. Bodrum Akyarlar’a 3,5 mil mesafedeki İstanköy Adası’ndan gelen Yunan SG Botu ve Datça’ya 8,5 mil mesafedeki Sömbeki Adası’ndan gelen diğer Yunan SG Botu, ASELSAN Mobil radarlarında görünmesine rağmen, Yunan SG botlarının Türk karasularına girmesine seyirci kalınması büyük bir güvenlik zafiyetidir.

YUNANİSTAN İŞGAL EDİLEN TÜRK ADALARINDA SAHİL GÜVENLİK KARAKOLLARI KURDU
YUNANİSTAN EGE DENİZİ’NDE KORSANLIK YAPIYOR
YUNAN SAHİL GÜVENLİK BOTU AYDIN DİDİM TUZBURNU PLAJINDA KARAYA OTURDU
YUNAN CUMHURBAŞKANI TÜRK KARASULARINI İHLAL EDEREK İŞGAL ETTİKLERİ KEÇİ ADASI’NA ÇIKTI
MUĞLA LİMONİYE ADASI’NDA VE TÜRK KARASULARI’NDA, 11 GÜN SÜREYLE SURVIVOR YARIŞMASI YAPILDI
YUNANİSTAN TÜRK KARASULARI’NDA BALIK ÇİFLİKLERİ KURDU
AHMET KENDİR’İN KORAMİRAL RÜTBESİNE TERFİ ETTİRİLMESİ YASAL DEĞİLDİR
ALİ YERLİKAYA VE AHMET KENDİR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR
SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI, BODRUM BÖLGESİNDEKİ KARASULARIMIZI 2 MİLE Mİ DÜŞÜRDÜ?
Konu ile ilgili açıklamalarım ve belgeler ek dosyada gönderilmiştir.
Saygılarımla,
Ümit YALIM – Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri

YUNANİSTAN, TÜRK KARASULARINI HER GÜN İHLAL EDİYOR, YERLİKAYA VE KENDİR SEYREDİYOR !..
 27 Eylül 2024
Bir Yunan Sahil Güvenlik(SG) Botunun 20 Eylül 2024’te Bodrum Akyarlar kıyılarına, başka bir Yunan SG Botunun da 23 Eylül 2024’te Datça kıyılarına kadar hiçbir engelle karşılaşmadan gelmesi üzerine Türk Kamuoyunda büyük bir tedirginlik yaşandı.
T.C. Sahil Güvenlik envanterindeki ASELSAN 4031,4900 ve 4721 modeli Mobil Radarlar ile 24 saat süreyle 48 Deniz Mili (89 km) mesafedeki Yunan Sahil Güvenlik Botları ve Yunan Savaş Gemileri izleniyor. Bodrum Akyarlar’a 3,5 mil mesafedeki İstanköy Adası’ndan gelen Yunan SG Botu ve Datça’ya 8,5 mil mesafedeki Sömbeki Adası’ndan gelen diğer Yunan SG Botu, ASELSAN Mobil radarlarında görünmesine rağmen, Yunan SG botlarının Türk karasularına girmesine seyirci kalınması büyük bir güvenlik zafiyetidir.
Yunan basını, Yunan Sahil Güvenlik botlarının göçmen kaçakçılığı yapan botu takip ederken Türk Karasularına girdiğini belirtti. Ancak, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuk Sözleşmesi (BMDHS) Madde 111’e göre KESİNTİSİZ İZLEME HAKKI (RIGHT OF HOT PURSUIT), izlenen geminin/teknenin/botun kendi devletinin karasularına veya üçüncü bir devletin karasularına girmesi ile sona erer. Yani, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen botlar Türk Karasularına girdiği andan itibaren Yunan SG Botlarının izlemeyi sona erdirmesi ve Türk karasularına girmeden geri dönmesi gerekirdi.
YUNANİSTAN İŞGAL EDİLEN TÜRK ADALARINDA SAHİL GÜVENLİK KARAKOLLARI KURDU
Yunanistan, İzmir Koyun Adası’nda ve Aydın Hurşit Adası’nda Sahil Güvenlik Karakolları kurdu. Karakollar, 9. Yunan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapıyor. Yunan SG Komutanlığı resmi internet sitesinde, anılan karakolların adresleri ve telefon numaraları ile e-posta adresleri de yayınlanmış.
Bu karakollarda görevli Yunan SG botları, işgal altındaki Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Bulamaç, Kalolimnoz ve Keçi adalarının Türk Karasuları’nda her gün devriye dolaşıyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın mevkidaşı Yunan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos ile 23 Eylül 2024’te yaptığı görüşmede Christos’un ihlallerin tekrarlanmayacağını söylemesi içi boş söylemdir. Çünkü, işgal edilen adalarımızın etrafında devriye dolaşan Yunan SG botları her gün Türk Karasularını ihlal ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir, Yunan SG botların her gün Türk Karasularını ihlal etmesine seyirci kalıyor. Ayrıca, Yerlikaya’nın Christos ile görüşmesinden 2 gün sonra 25 Eylül 2024’te, Yunan Sahil Güvenlik Botu, Bodrum Akyarlar bölgesinde yine Türk Karasularına girerek bölgede avlanan BARBOROS-4 isimli Türk Balıkçı teknesini havaya ateş açarak taciz etti.
YUNANİSTAN EGE DENİZİ’NDE KORSANLIK YAPIYOR
BİRİNCİ KORSANLIK OLAYI: Türk tekne kaptanı Mustafa Ateş, 14 Nisan 2014’de Keçi Adası ile Bodrum sahilleri arasında Türk karasularında seyir halinde iken Yunan Sahil Güvenlik Botundan açılan uçaksavar makinalı tüfek ateşi ile öldürüldü. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Mustafa Ateş’in teknesinde göçmen bulunamadı. Kaptan Ateş, başına ve sırtına isabet eden 8 mermi ile hayatını kaybetti.
İKİNCİ KORSANLIK OLAYI: Bodrum Turgutreis sahiline 2 mil mesafedeki Çatalada yakınlarında balık avlayan vatandaşlarımızın teknesine, 28 Mayıs 2014’de Yunan Sahil Güvenlik Botundan uçaksavar makinalı tüfeği ile ateş açıldı. Teknedeki dört vatandaşımız İstanköy Adası’na zorla götürülerek tutuklandı. İki hafta sonra 3 vatandaşımız serbest bırakıldı ancak tekne kaptanı Kaan Camuzoğlu, Pire Koridalos Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevinde kansere yakalanan ve tam 13 ay mahkemeye çıkarılmadan bekletilen Camuzoğlu, ölmek üzereyken mahkemeye çıkarılarak tahliye edildi. Camuzoğlu Türkiye’ye döndükten sonra İzmir’deki hastanede hayatını kaybetti.
Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti, Ege Denizi’nde işgal edilen adalarımızın gündeme gelmesini önlemek için Yunanistan’ın Türk karasularında korsanlık yapmasına ve Türk kaptanları Ateş ve Camuzoğlu’nun ölümlerine sessiz kaldı. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.
Ege Denizi Türk Karasularında deniz korsanlığı yaparak vatandaşlarımızın ölümüne sebep olan Yunan Sahil Güvenlik askerleri ve dönemin Yunan Başbakanı Antonis Samaras ile Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanı hakkında soruşturma açılması için 06 Haziran 2018’de Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı’na başvurdum.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı, 11 Haziran 2018’de cevap verdi. Ancak, bugüne kadar Yunan Başbakanı, Denizcilik Bakanı ve katil Yunan askerleri hakkında soruşturma açılmadı.
YUNAN SAHİL GÜVENLİK BOTU AYDIN DİDİM TUZBURNU PLAJINDA KARAYA OTURDU
15 Ocak 2016’da, Türk Karasularını 6 mil ihlal eden LS-604 Borda numaralı Yunan Sahil Güvenlik Botu, Vatanın Harim-i İsmetine girerek Aydın / Didim Tuz Burnu plaj bölgesinde karaya oturdu.
Haberin bağlantısı aşağıdadır:
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/karaya-oturan-yunanistan-sahil-guvenlik-botu-boyle-kurtarildi-40041224
YUNAN CUMHURBAŞKANI TÜRK KARASULARINI İHLAL EDEREK İŞGAL ETTİKLERİ KEÇİ ADASI’NA ÇIKTI
Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’un, Muğla Keçi Adası’na geleceği haberini bir gün öncesinden devletin bütün kurumları ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirmeme rağmen Pavlopoulos hiçbir engelle karşılaşmadan 07 Mart 2017’de tenezzüh (gezinti) teknesiyle Keçi Adası’na geldi.
Yunan Cumhurbaşkanı Türk Karasularını ihlal ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Bülent Olcay ve Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Kendir olana bitene seyirci kaldı.
MUĞLA LİMONİYE ADASI’NDA VE TÜRK KARASULARI’NDA, 11 GÜN SÜREYLE SURVIVOR YARIŞMASI YAPILDI
Beyond Border kuruluşu Muğla Limoniye Adası (Alimia)’nda ve Türk Karasularında, Ekim 2018’de 11 gün süreyle Survivor Yarışması yaptı.
     Yarışmanın video bağlantısı aşağıdadır:
https://www.youtube.com/watch?v=8i0dgE4rmI4
Video görüntüsünde, yarışma yapılan alanda beton platform üzerinde ve kilise duvarında Yunan bayrakları görülüyor.
     Muğla Limoniye Adası (Alimia)’nda ve Türk Karasularında Survivor yarışması yapılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir olana bitene seyirci kaldı.
Türkiye’nin seyirci kalmasından cesaret alan Yunanistan, Limoniye Adası’na, St. George ve Agios Minas olmak üzere iki kilise inşa etti ve adayı yerleşime ve turizme açtı. Eylül-Ekim 2020’de, Limoniye Adası’na Yunan ve Bizans bayrakları diken Yunanistan, adayı fiilen işgal etti. Konu hakkında basında çıkan haberin bağlantısı aşağıdadır:
https://www.sozcu.com.tr/yunanistan-20nci-adamizi-isgal-etti-wp6284403
YUNANİSTAN EGE DENİZİ’NDE KORSANLIK YAPMAYA DEVAM EDİYOR 
Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, 13 Mart 2020’de, İzmir Koyun Adası Türk Karasularında, Yunan Taarruz Botu ile egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.
Mayıs 2020’de Yunan Sahil Güvenlik Botu, Bodrum kıyılarında Türk Karasularında seyir halinde olan Türk yatına taciz ateşi açtı. Kasım 2020’de Yunan Savaş Gemisi, Bodrum Karaada açıklarında Türk Karasularında seyir halinde olan Jet Skili Türk Gencine ateş açtı. Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir’in döneminde, Yunanistan Türk Karasularında korsanlığa devam etti.
YUNANİSTAN TÜRK KARASULARI’NDA BALIK ÇİFLİKLERİ KURDU
     İzmir Koyun Adası ve Aydın Eşek Adası Türk Karasularındaki Yunan Balık Çiftlikleri hiçbir engelle karşılaşmadan üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Türk balıkçılarına göz açtırmayan İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan balıkçıların Türk Karasularında kaçak olarak balık çiftlikleri işletmelerine göz yumuyor ve hiçbir hukuki işlem yapmıyor.
AHMET KENDİR’İN KORAMİRAL RÜTBESİNE TERFİ ETTİRİLMESİ YASAL DEĞİLDİR
Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu’nun 7. Maddesine göre Sahil Güvenlik’te görevli subayların terfi işlemleri için 926 sayılı TSK Personel Kanuna tabi personel hakkındaki hükümler uygulanır. TSK Personel Kanunu Madde 47’e göre Koramiralliğe yükselebilmek için Harp Akademileri öğrenimini başarı ile bitirmek gerekiyor.
Ancak, Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesinde Ahmet Kendir’in Harp Akademisi eğitimini almadığı görülüyor. Harp Akademisi eğitimi olmayan Ahmet Kendir’in, 15 Ağustos 2024’te Koramiralliğe terfi ettirilmesi anılan kanunlara göre yasal değildir. Kendir’in, İta Amirliği v.b. işlemler için Koramiral rütbesini yazarak attığı imzalar kanunen ve hukuken yok hükmündedir.
ALİ YERLİKAYA VE AHMET KENDİR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR
Yunanistan işgal ettiği 20 adanın 5’inde, 08 Ekim 2023’te Belediye Başkanlığı seçimlerini yaptı. İzmir Koyun Adası, Aydın Hurşit Adası, Aydın Eşek Adası, Küçük Çuha Adası ve Gavdos Adası’nda yapılan seçimlerin sonuçları Yunan İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlandı.
Anılan adalarda kayıtlı seçmen sayısının 7 binden fazla olduğu görülüyor. İşgal edilen diğer adalarla birlikte adalarımıza yerleştirilen Yunan vatandaşlarının sayısı 10 bini buluyor.
Türk adalarında Yunan Belediye Başkanlığı seçimi yapılırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, J. Genel Komutanı Arif Çetin ve Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir bu duruma seyirci kaldı. 7 Yıl süreyle J. Genel Komutanlığı yapan Arif Çetin emekliye sevk edildi. Ahmet Kendir de Sahil Güvenlik Komutanlığı görevinde 7. Yılına girdi. Ayrıca, Ahmet Kendir’in sorumluluk alanında Muğla Limoniye Adası ve Muğla Plati Kayalığı işgal edilirken Kendir bu duruma seyirci kaldı.
Ege Denizi’nde Düzensiz Göçmenlere göz açtırmayan İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, işgal edilen adalarımıza Düzenli olarak yerleştirilen Yunan vatandaşlarına seyirci kalıyor.
Ayrıca, işgal edilen adalarımızda Mahalli İdareler Seçim Kanununa aykırı olarak Yunan vatandaşı Vali ve Belediye Başkanları görev yapıyor. Bu durumun sürdürülmesi mümkün değildir. Ali Yerlikaya ve Ahmet Kendir derhal istifa etmelidir.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ÇOK GÜÇLÜ” TEPKİ VERMİŞ
Akyarlar ve Datça kıyılarına gelen Yunan Sahil Güvenlik botları hakkında eleştirilere maruz kalan Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin tepkisini Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde ilettik” açıklamasını yaptı.
Ege Denizi’nde işgal edilen adalarımız için 20 yıldır bir tek nota bile vermeyen/veremeyen Dışişleri Bakanlığı’nın anılan açıklaması tamamen içi boş bir söylemdir.
SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI, BODRUM BÖLGESİNDEKİ KARASULARIMIZI 2 MİLE Mİ DÜŞÜRDÜ?
25 Eylül 2024’te Bodrum Akyarlar açıklarında BARBOROS-4 isimli Türk Balıkçı Teknesi, Yunan Sahil Güvenlik Botu tarafından havaya ateş açılarak taciz edildi. Aynı gün, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada Yunan Sahil Güvenlik Botunun Orta Hat üzerinde bulunduğu belirtildi. Ancak, görsel ve yazılı basında yayınlanan video ve resimlerde Yunan Sahil Güvenlik Botunun, Bodrum Akyarlar, Tüllüce Adası ve Keçi Adası arasında 6 millik Türk Karasuları içinde bulunduğu ve karasularımızı ihlal ettiği görülüyor.
Bodrum Akyarlar ile Keçi Adası arasındaki mesafe 4 Deniz milidir. Halihazırda Yunan işgali altında olan Keçi Adası’nın karasuları Türk Karasularıdır. T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın anılan bölgede Orta Hat kuralını uygulaması, Keçi Adası’ndaki Yunan işgalini ve egemenliğini tanımak ve bölgedeki karasularımızı 2 Deniz Mili olarak kabul etmektir. T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı, olayın geçtiği gün ve saatteki ASELSAN Radarı tarafından tespit edilen iz bilgilerini kamuoyu ile paylaşmalı ve konuya açıklık getirmelidir. Aksi halde, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Bodrum bölgesindeki karasularımızı fiilen 2 mile düşürdüğü tescillenmiş olacaktır.
Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *