Türk vatandaşları normal yollarla Arap ülkelerinde kaç senede vatandaşlık alabilir?

Türk vatandaşları normal yollarla Arap
ülkelerinde kaç senede vatandaşlık alabilir?


Son 10 yılda yabancılara satılan konut sayısı 350 bin aştı. Zirvedeki Irak ve İran vatandaşlarının dışında Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları da Türkiye’den en çok konut alan yabancılar arasında yer alıyor. Türkiye’den konut alan yabancılar belirli şartları sağlaması durumunda çok kısa sürede vatandaşlık kazanabiliyor.
Peki, Türk vatandaşları Arap ülkelerinden bu kadar kolay vatandaşlık alabilir mi? Normal şartlarda yabancılar Arap ülkelerinden ne kadar sürede vatandaşlık alabilir?
Bazı ülkelerde yatırımcı vizesi veya özel mesleklere göre bu süreler değişiyor. Eş ve çocuk durumu da vatandaşlık süresini etkileyen önemli faktörlerden birisi.
Normal koşullarda bir yabancı için vatandaşlık süresi
Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) vatandaş olabilmek için bir kişinin aralıksız olarak bu ülkede en az 30 yıl ikamet etmesi gerekiyor. Katar’da yabancıların vatandaş olabilmesi için aralıksız en az 25 sene bu ülke yaşamış olması şartı var. Kuveyt’te ise bu süre 20 sene.
Suudi Arabistan ise bir yabancının vatandaş olabilmesi için en az 10 sene ülkede aralıksız ikamet etmesini talep ediyor. Bu süre Mısır’da da 10 sene. Yabancıların vatandaşlık için ülkede yaşaması gereken süre Fas ve Tunus’ta ise 5 sene.
Tabi bunlar minimum ikamet süreleri. Vatandaşlık için başka birçok şart da gerekiyor. Bazı ülkelerde akıcı derecede Arapça bilme koşulu da bulunuyor. Bazı ülkelerde ise belirli meslek mensuplarında çalışıyor olmak gerekiyor. Bu mesleklerin belirlenmesinde ülkelerin ihtiyacı esas alınıyor.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *