KOLOMBİYA’yı KISKANMAK! * Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque’ye mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle yaklaşık 4 bin dolar para cezası ve 5 gün ev hapsi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Duque’ye ‘milli parkı
korumamaktan’ 5 gün ev hapsi ve para cezası

euronews

Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque, başkent Bogota’ya 200 kilometre mesafedeki Ulusal Tabiat Parkı’nı korumaya yönelik mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle yaklaşık 4 bin dolar para cezası ve 5 gün ev hapsine çarptırıldı.
Ibague Yüksek Mahkemesi, Duque’nin, Kolombiya’daki kahve yetiştiriciliği bölgesinde bulunan Los Nevados Ulusal Tabiat Parkı’nı korumaya yönelik 2020 yılında Kolombiya Yüksek Mahkemesi tarafından alınan kararı ihlal ettiğine hükmetti.
Kolombiya Yüksek Mahkemesi cumhurbaşkanı ve hükümetine milli parkın korunmasına yönelik tedbirleri yürürlüğe koyması ve çevre suçlarının engellenmesi için bir Kamu Gücü Özel Komutanlığı oluşturulmasını emretmişti. Fakat mahkeme bu kararın yerine getirilmediğine hükmetti.
Yüksek Adalet Divanı Çalışma Temyiz Dairesi, sonuç kararında “Yaptırım olarak beş gün ev hapsi tedbiri uygulanmasına karar verildi” ifadesine yer verdi. Daire ayrıca parktaki koruma çalışmalarının yürütülmesine yardımcı olmak üzere polis veya ordu mensuplarından oluşan özel bir birim oluşturmasına hükmetti.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DOĞA - ÇEVRE, Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, DOĞAL YAŞAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *