YAZIYAyorum
Naci Kaptan / 04.07.2019
Sayın Güner Yiğitbaşı sarayın YİK’i hakkında kamuoyunda oluşan kanaati açıkça aktarmış. 8 AKP’li politikacıdan oluşacak olan YİK üyelerinin 17 seneden bu yana yapmış oldukları hizmetler ortadadır. Ülkeye ne yararları dokunmuştur?
Ayrıca partili cumhurbaşkanı Erdoğan hiç bir zaman istişareye açık olmamıştır. “Dediğim dedik, çaldığım düdük” deyişine uygun davranıyor olması TEK ADAM rejimini neden getirdiğinin de işaretidir. Bu nedenle YİK aslında gereksizdir. İstişare edilmeyecek bir kuruldur.
Bu kurulun oluşturulmasındaki gerçek neden; AKP içinde başlamış olan parçalanmanın ve Gül-Babacan-Davutoğlu tarafından oluşturulan yeni partilerin önüne geçmektir. Bu nedenle her bir kurul üyesine devlet bütçesinden ayda 18 bin TL ödeme yaparak AKP’nin siyasi bütünlüğünü bölünmeden devam ettirmek çabasındadır.
Devlete ve Millete hiç bir yarar üretemeyecek olan YİK üyelerine 18 bin TL maaş dışında başka haklar da verilmektedir.
HER ÜYEYE ODA VE SEKRETER
TBMM Başkanlığı, başbakanlık yapmış ve devlete hizmet etmiş kişilerin bilgi ve birikimlerinden istifade edebilmek için oluşturulan YİK üyeleri için Beştepe’de birer oda ve sekreter tahsis edildi. Ayrıca Devletin tahsis ettiği lüks bir araba ve şöför de emirlerinde. Bunun dışında her birinin emekli 13.400 TL M.Vekili maaşları var. Üyelerden milletvekilliği devam edenlerin ise ayrıca 24.200 TL daha maaşları var. Eh bir de ekleyin 18 bin TL’yi. Özetle ballı kaymaklı kadayif!
EYT’ye takılan garibanların maaşları için Cumhurbaşkanı ne demişti ; “ÇİFTE DİKİŞ YOK” ama konu kendi çevresi olunca bırak çift dikişi ÜÇ DİKİŞ bile oluyor…
Kemalin Askeri / Güner Yiğitbaşı
Perşembe, Temmuz 04, 2019
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu
Yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun ne yapacağı, işlevinin ne olacağı ve böyle bir kurula gerçekten ihtiyaç olup olmadığı tartışılacak yerde, bu kurul üyelerine verilecek olan maaşın,13 binden Türk Lirasından,18 bin Türk Lirasına çıkarılması ve bu yüksek maaş artışı nedeniyle eleştiride bulunan insanlarımıza, kurul üyelerinden Bülent ARINÇ’ın edepsiz demesi, öne çıkmış bulunmaktadır.
Bülent ARINÇ; gerçekten, bu maaş artışına karşı çıkarak fikrini beyan eden, eleştiride bulunan halkımıza edepsiz dedi mi, sarf ettiği söz, amacını aşan bir şekilde gerçekten eğilip bükülüp çarpıtıldı mı, onu tartışacak değiliz.
Ancak, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına çok az artışlar getirilmesine rağmen, kurul üyelerine verilecek ücrete, gerçekten beş bin TL gibi çok fahiş bir artış getirilmesi nedeniyle, halkımızın bu artışa sessiz kalmaması ve artık halkın yavaş yavaş sesini çıkarmaya başlaması, çok olumlu bir gelişmedir.
Gerçekten, Bülent ARINÇ’ın; her ne ise ve her ne amaçla ve kimleri kast ederek söylemiş olursa olsun, halkımızın bu maaş artışına karşı onu kızdıracak şekilde tepki koyarak seslerini duyurmaları, demokrasimiz adına güzel bir gelişmedir. Bülent ARIÇ’a, kurul üyeliğinden dolayı alacağı hak edilmeyen fahiş ücreti, vergi veren halktan bir kişi olarak helal etmemekle birlikte, halkın bu uyanışına ve haksızlıklara karşı seslerini yükseltmeye başlamalarına vesile olduğu için, teşekkür ediyoruz.
Tekrardan, yeni oluşturulan bu kurula dönecek olursak, bu kurul güya eskiden önemli mevkilerde bulunmuş siyasi ve bürokratların bilgi ve deneyimlerinden, tecrübelerinden yararlanmak için oluşturulmuş.Biz, bu görüşe katılmadığımızı baştan belirtmek istiyoruz.
Basında yer alan haberlere göre, kurul üyeliklerine atanan kişilere bakıyoruz, tümü eski siyasi ve AKP de iyi kötü taraftarı olan ununu eleyip eleğini duvara asan kişiler.
Tümü, AKP’ye hizmet etmişler, bilgi ve deneyimleriyle AKP iktidarına sunabilecekleri katkılarını sunmuşlar. Bu nedenle bize göre asıl amaç, yeni parti oluşumlarının, AKP de bazı çözülmelerin oluştuğu haberleri üzerine, eski AKP’li zevatı bir arada tutabilmek ve AKP’den kopmalarının önüne geçebilmektir.
Edepsizler lafıyla asıl gündemde bulunan Bülent ARINÇ’a ve diğerlerine baktığımızda, en başta Bülent ARINÇ olmak üzere, AKP’nin kurucularından ve ağır abilerinden olup;2002 yılından bu yana, AKP’ye Meclis Başkanı ve Bakan olarak dağarcığındaki hizmetleri, düşüncelerini, fikirlerini, 17 yıldır sunmuş kişi ve kişilerdir.
Buna rağmen, bir bakıyoruz, AKP; devlet yönetiminde bir arpa boyu yol alamamış ve daha da geriye gitmiş, parlamenter demokrasiyi, kuvvetler arılığını, yargı bağımsızlığını yok etmiş, tüm bu olumsuzluklar yapılırken, bugün kurul üyeliklerine atanan eskinin faal AKP’li siyasetçileri ve devlet adamları olan bu şahsiyetlerin hiçbiri, AKP ve liderinin demokrasiyi yok eden, dış siyasette ülkemizi yalnızlaştıran, ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen, ben bilirim odaklı tek adam yönetim tarzına karşı çıkmamışlar ve eleştiri yaparak, AKP liderini uyarma gereği duymamışlardır, daha doğrusu seslerini çıkarmaktan korkmuşlardır, üstüne üstlük belki de yüzüne karşı alkış tutmuşlardır.
Çok dolgun maaşlarla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliklerine getirilen bu emekli ve sessiz insanlar; bu kurulda, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan AKP liderine ters düşen görüşlerini korkmadan ve çekinmeden nasıl beyan edecekler merak ediyoruz doğrusu.
Bize göre bu kurul; Saray’ın boş kalan 1150 odasını dolduracak bir vitrin olmaktan, AKP liderinin istişareye çok önem veren bir lider portresi algısını yaratmaktan ve alacakları dolgun maaşları ve sair masraflarıyla, zaten fazlasıyla var olan bütçe açığımıza katkı sunmaktan başka, devletimize pozitif hiçbir bir katkı sunmayacaktır.
Güner YİĞİTBAŞI/Hukukçu